100cm-es 20 Wattos, 24 Voltos RGBWW LED átlátszó keskeny alumínium profilban, adapterrel, RF 1 zónás távirányítós, 2.4G vezérlős (60db 5050SMD LED)

17800,- Ft/szett
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

100cm-es 20 Wattos, 24 Voltos RGBWW LED átlátszó keskeny alumínium profilban, adapterrel, RF 1 zónás távirányítós, 2.4G vezérlős (60db 5050SMD LED) árucikk műszaki adatai:

 • 20 Watt névleges fogyasztású, Pannon-LED márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 1000lumen
 • Hatásfoka: 50 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 90 fokos világítási szögön belül kb. 72 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • 230/24V - tápfeszültség.
 • Foglalat: dugvilla/DC-jack
 • Méret: 16x7mm - a legnagyobb átmérő
  1000mm - a teljes hossz
 • 20000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: RGBWW (rgb+~3000Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 60 darab 5050SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
 • nem vibrál
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • A saját vezérlőjén keresztül a távirányítójával fényerőszabályozható.
 • Webáruházi azonosító: 100-ad-24grgbw1-arap_5050rgbww

A szett tartalma:

 • 1 méter hosszú Pannon Pro átlátszó takaróelemes, keskeny felületre szerelhető alumínium profilba ragasztott,
 • 60 darab 5050SMD típusú RGBWW Pannon-LED LED-et tartalmazó LED szalaggal,
 • 12cm 5-eres bekötő vezeték 5 tüskés csatlakozóval,
 • valamint 3 db rögzítő füllel, az oldható felrögzítés biztosítására,
 • 24 Wattos DC24 Voltos adapterrel (földelés nélküli, konnektorba dugható, a 24 Voltos kábel végén DC Jack csatlakozóval ellátva,
 • Mi-Light 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás 1 zónás távirányítós vezérlő - a működtetéshez.

Ez a szett a webáruház kínálatából összeállított csomag. A DC csatlakozókat és a 5 tüskés RGBW csatlakozókat összeillesztve, egy konnektorba bedugva, a Mi-Light 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás 1 zónás távirányítós vezérlőt felkapcsolva már világítani is tudunk. Természetesen a rögzítő füleket a hozzáadott csavarokkal fel kell fúrni, és a fülekbe be kell pattintani a lámpát. Így egy utólagos polc, tükör, vagy szekrény vonalvilágítást tudunk kialakítani. Azért tekinthetjük utólagos kialakításnak, mert egy előre tervezett kivitelnél a vezeték el van rejtve, a tápegység általában egy fix bekötésű, de az is rejtett.

100cm-es 20 Wattos, 24 Voltos RGBWW LED átlátszó keskeny alumínium profilban, adapterrel, RF 1 zónás távirányítós, 2.4G vezérlős (60db 5050SMD LED)
Ez a RGBWW 5050SMD típusú Pannon-LED LED szalag kerül a Pannon Pro átlátszó takaróelemes, keskeny felületre szerelhető alumínium profilba.

Ez az RGBWW LED szalag, méterenként 60db 5050SMD típusú LED-et tartalmaz, mely chipek mindegyike tartalmazza a 3 alapszínt és a melegfehéret. Tehát az alapszínek mellett valódi fehér fénnyel is tud világítani. Minden RGBW a szívárvány bármely színével képes világítani és a chip színhőmérsékletének megfelelő fehér fénnyel is. Az, hogy a fehér fény mellett felkapcsolható-e a színes világítás, azaz a színes világítás szaturálható-e (deríthető-e) a fehér rákeverésével, vagy az RGB mindhárom színes felkapcsolható-e és emellett még a fehér chip is, az nem a LED szalagtól, hanem a vezérlőtől, vagy a vezérlőhöz párosított távirányító típusától függ.
Nem vízálló, beltéri típus, csak páramentes belső térben használható, szobahőmérsékletnél nem magasabb hőmérsékletű helyiségben, sugárzó hőnek nem kitett helyen.

Az RGBW LED-ek alkalmasak arra, hogy csak fehér fénnyek világítsunk, azonban amíg egy színes világításhoz (egy romantikus félhomályhoz) kisebb a fényáram igény, míg a fehéret, a napi tevékenységhez, olvasáshoz használjuk, nagységrendekkel erősebb fehér fényre van szükségünk, mint színes fényre. Ez azt jelenti, hogy egy RGBW szalaggal nem tudjuk teljes egészében megoldani a fehér fény igényünket egy szobában, vagy ha megoldjuk feleslegesen erős színes fényt kell telepítenünk. Tehát egy RGBW LED szalag mellett egy helyiségben mindeképp kell külön fehér fővilágítást is alkamaznunk.

Mi-Light 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás 1 zónás távirányítós vezérlő funkció gombok magyarázata

Mi-Light 2.4G rendszerű 1 zónás rádiófrekvenciás távirányítós 12-24Voltos RGBW vezérlő

Színcsatornánként 6 Amperrel terhelhető, de összesen csak 10 Amperrel. Azaz 12Voltos RGBW LED szalagból agy csak 120 Watt, míg 24Voltos RGBW LED szalagból 240 Watt összes fogyasztást köthetünk rá erre az RGBW vezérlőre. A fenti ár 1 darab 1 zónás RGBW vezérlőt és egy darab 2.4G-s rádiófrekvenciás távirányítót tartalmaz. Külön megvásárolható több (2,4G rendszerű 1-zónás) távirányítóval is kezelhető.

Az alábbi kép egyértelműen bemutatja, hogy melyik gomb milyen funkciót biztosít. Érdemes kiemelni, a bekapcsoló és a kikapcsoló gomb külön funkcióját. Egy RGB LED és annak vezérlője, a fehér fényt úgy állítja elő, hogy a 3 alapszínt keveri. Ez a távirányító viszont külön a fehér LED-eket kapcsolja fel a fehér fényű világítás esetén. Tehát ennek az RGBW távirányítónak az összes funkcióját, csak RGBW diódákkal szerelt fényforrás által tudja csak elérni. (ez a szett ilyen) Ha a bekapcsoló gombot nyomva tartja, akkor vált fehér fényre az RGBW LED. Ha a kikapcsoló gombot tartja benyomva, akkor éjszakai irányfényre vált, ami a legkisebb fényerejű fehérfény lesz.
A vezérlő áramszünet esetén megjegyzi az utolsó beállított színt, világítási effektet.
A telepítést követően párosítás szükséges, bár ez a szett használatra kész, azaz a pírosítás már megtörtént, de akár bontható is. Tehát, amennyiben a távirányítóra nem reagál a vezérlő, de a távirányító működik, azaz a távirányítón lévő LED gombnyomásra villan, akkor az alábbi a teendőnk. A készre szerelt rendszer után a vezérlőre adott tápellátást követő 3 másodpercen belül be kell nyomni a távirányító középső gombját (fényerő növelés) és nyomva tartani, amíg a vezérlő a LED szalagon 3 egymás utáni fehér felvillanással visszajelzi a párosítás sikerességét. (a vezérlő minden áram alá helyezést követően 3 másodpercig figyeli, hogy akarjuk-e új távirányítóval párosítani)
Egy vezérlőhöz egy újabb távirányítót is rendelhetünk, valamint ezzel a távirányítóval más vezérlőt is kezelhetünk egyszerre, olyat amelyik alkalmas 2.4G rendszeren belül az 1-zónás távirányító jelének a fogadására. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a távirányítót. Ekkor szintén áram alá helyezéskor 3 másodpercen belül nyomjuk be és tartsuk lenyomva ugyanazt a középső gombot. Ekkor sikeres érzékelés jelenként 9-szer fehér fénnyel felvillan a LED szalag. Ezzel jelzi, hogy törölte a kapcsolatot a távirányítóval. Csakhogy szabványosan csak a kézben lévő 2.4G-s távirányító kapcsolatát kellene, hogy törölje, de nem ez a vezérlő úgy működik, hogy minden távirányító kapcsolatot töröl, tehát a továbbra is használatban maradó távirányítót újra párosítani kell a vezérlőhöz. Az ilyen 1-zónás távirányítók kezeléséről és a távirányító lehetőségeiről részletes információt itt (1-zónás) olvashat.

A LED profil méretei

A LED profil egy komplett átlátszó takarós keskeny, kis magasságú, felületre szerelhető LED profil. Azaz, egy eloxált alumínium LED profilt egy szemből bepattintható takaró elem fed, egy végzárópár zárással (melynek egyik eleme furatolt, azaz a vezeték át van fűzve rajta), valamint a felrögzítést biztosító rögzítőfülek vannak facsavarral mellékelve, bútorlaphoz történő felrögzítésre.
A profil méretei:
a = 6mm
b = 6,5mm
c = 13mm, azaz maximum 13mm széles LED szalagot tudunk beleragasztani. Ennél a LED profilnál is igaz, hogy a LED profilon belül nem tudunk bekötő, vagy toldó elemeket használni, mert nem fér el benne. Emiatt, a profilon belül a vezetékezés csak forrasztással lehetséges.A 10mm-nél szélesebb LED szalagot csak a takaró elem rögzítését biztosító szűkületen (10mm) átnyomva tudjuk a LED szalagot beragasztani.
d = 16mm
Mindezen információk csak tájékoztatási célt szolgálnak, hiszen a szettet vásárlók esetében a LED szalag már be van ragasztva a profilba.

A profilba szerelt LED fényárama kisebb és a világítási szöge is más mint egy profil nélküli LED szalagé.

A fényáramot csökkenti két tényező. Az egyik, hogy a LED profil mennyire mély, azaz a LED eredeti 120 fokos világítási szögéből a mélyebb profil pereme mennyit takar ki, valamint a takaróelem átlátszóságának mértéke. Egy átlátszó takaróelemes LED profil esetében ez alig érzékelhető, azonban egy opál takaró elemes profil esetében 15-20%-os veszteséggel kell számolnunk.
Ugyanakkor, ha a profil átlátszó takaró eleme helyett minél opálosabbat választunk, akkor az opálos felület által a fényszóródás nő. Általánosságban úgy lehet tekinteni, hogy egy kis mélységű alumínium profilon egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 90 fokosra csökken és az eredeti fényáram 5%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség 20%-os.
Egy nagyobb mélységű alumínium profilon (mint sarokrofil is) egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 45 fokosra csökken és az eredeti fényáram 45%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség már kb. 60%-os.
Ezt az alábbi kép szemlélteti. A fok a kilépő világítási szög, a % pedig a hasznosuló fényáram.

A fok a kilépő világítási szög, a % pedig a hasznosuló fényáram.

A szett tápellátását egy 24 Wattos DC24 Voltos adapter - (P1M DC-Jack csatlakozós tápegység) biztosítja.
24 Volt egyenáramot igénylő LED-szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz, azok vezérlőihez való, kizárólag háztartási célra!

24 Wattos DC24 Voltos adapter - (P1M DC-Jack csatlakozós tápegység)

Telepítési utasítás!

 • Kizárólag szakember telepítheti!
 • A termék nem vízálló. Emiatt sem kültéren, se beltérben párás helységben nem használható! Sugárzó hőnek kitett helyen, vagy a szobahőmérsékletnél melegebb környezetben sem használható!
 • Fúrja fel a rögzítő füleket a világótest leendő helyén a bútorlapra. (Ha falra, mennyezetre, gipszkartonra kívánja rögzíteni a füleket, akkor tipli és hosszabb facsavar szükséges – ez nincs szettben)
 • Az alábbi kép alapján dugja össze a csatlakozókat, és pattintsa be a rögzítő fülekbe az alumínium profilt.
 • A LED szalag 5 tüskés csatlakozó dugóját dugja össze a vezérlő 5 tüskés aljzatával! Ügyeljen a nyíllal jelölt tüske és aljzat párosítására. A fekete vezeték a nyillal jelölt. Fordítva nem világít.
 • Ha nagyobb távolságra akarja elhelyezni a szalagot a vezérlőtől, akkor vegyen hozzá RGBW hosszabbító vezetéket.
 • A vezérlőbe dugja be az adapter 24Voltos DC csatlakozóját.
 • Itt is, ha a konnektor és a vezérlő között a távolság nagyobb mint az adapteren lévő vezetékhossz, akkor vásároljon hozzá külön DC hosszabbító vezetéket.
 • Dugja be a konnektorba az adaptert, és kapcsolja be a világítást. Próbálja ki a különféle színeket.
 • Ha nem akarja a rögzítő füleket felfúrni, a webáruházban vásárolhat hozzá kétoldalas ragasztó szalagot is.
  • Garanciális meghibásodás lehet, ha a LED profilban a szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
  • A garancia érvényességi ideje alatt küldje vissza a hibás LED profilt. Mivel a garancia érvényesítésének helye a webáruház székhelye, így a vevő feladata és költsége a hibás termék visszajuttatása. Ilyen esetben egy LED profil becsomagolása a hossza miatt többletfeladatot jelenthet a vevő számára, valamint a hosszabb termékek szállítási díja feláras. A szállítás alatti törés, sérülés ellen a csomag feladója köteles a csomagot biztosítani, és sérülés esetén a futár felé eljárni. E lehetséges kényelmetlenségek miatt a webáruház egy másodlagos opciót is kínál. A vevő az alumínium profilból kiszedheti a LED szalagot és azt mint tekercset, borítékban ajánlott levélként is visszaküldheti. Ekkor a webáruház értelemszerűen szintén csak a csere LED szalagot küldi. Így az új LED szalag visszaszerelése (öntapadós szalag) az alumínium profilba a vevő feladata. A webáruház a garancia érvényessége alatt mindenképpen csak a visszaküldött részeket javítja, vagy cseréli.
  • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
  • A garancia vállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot és működtető alkatrészeit kizárólag oda ragassza, rögzítse, ahol annak eltávolítása során keletkező látványt is elfogadja, vagy elfogadja azt, hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül később más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során csavar, vagy ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.

Telepítési, összeszerelési rajz.

Az alumínium profilba szerel LED szalagok a webáruházban 50, 80, 100, 120, 150 és 200cm-es hosszúságban kaphatóak. Ha Önnek más méretre van szükséges, három dolgot tehet:

 1. Eggyel hosszabb alumínium profilos LED szalag szettet tesz a kosárba mint amire szükséges van. A számlázási adatok megadásakor az egyéb közlemény rovatba pedig beírja, hogy ténylegesen milyen hosszút szeretne megkapni. Tehát kosába tesz egy 120cm hosszút, de megírja, hogy 108cm- hosszúra van szüksége. Így a kért 108cm-re vágot változatot fogja megkapni a 120cm-es áron. Természetesen a rövidebbre vágott világítás arányosan kevesebb LED-et, kisebb fényáramot és kisebb fogyasztást fog eredményezni.
 2. Dönthet úgy is, hogy megrendeli az eggyel hoszabb szettet, és majd Ön akarja rövidebbre vágni. Ekkor a számlázási adatok megadásakor az egyéb közlemény rovatba pedig beírhatja, hogy a szalagot ne ragasszuk be az alumínium profilba, mert úgy könnyebb méretre vágni.
 3. A haramadik megoldás, hogy nem szette vásárol, hanem, külön vásárol 2 méteres szálban alumínium profilokat, tetszés szerinti darabszámban rögzítő füleket, végzárókat, külön méterre Led szalagokat, és majd a megfelelő méretre darabolja a profilt, a szalagot, a szalagvégekre vezetéket forraszt és így a webáruház szett kínálatától teljesen független egyedi, kialakításokat készíthet.

A szett minden eleme kínai gyártmány.

20kWh/1000h