100cm-es 20 Wattos, 24 Voltos RGBWW LED átlátszó keskeny alumínium profilban, adapterrel, infravörös távirányítós vezérlővel (60db 5050SMD LED)

13200,- Ft/szett
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

100cm-es 20 Wattos, 24 Voltos RGBWW LED átlátszó keskeny alumínium profilban, adapterrel, infravörös távirányítós vezérlővel (60db 5050SMD LED) árucikk műszaki adatai:

 • 20 Watt névleges fogyasztású, Pannon-LED márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 1000lumen
 • Hatásfoka: 50 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 90 fokos világítási szögön belül kb. 72 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • 230/24V - tápfeszültség.
 • Foglalat: dugvilla/DC-jack
 • Méret: 16x7mm - a legnagyobb átmérő
  1000mm - a teljes hossz
 • 20000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: RGBWW (rgb+~3000Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 60 darab 5050SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
 • nem vibrál
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • A saját vezérlőjén keresztül a távirányítójával fényerőszabályozható.
 • Webáruházi azonosító: 100-ad-rgbwir-arap_5050rgbww

A szett tartalma:

 • 1 méter hosszú Pannon Pro átlátszó takaróelemes, keskeny felületre szerelhető alumínium profilba ragasztott,
 • 60 darab 5050SMD típusú RGBWW Pannon-LED LED-et tartalmazó LED szalaggal,
 • 12cm 5-eres bekötő vezeték 5 tüskés csatlakozóval,
 • valamint 3 db rögzítő füllel, az oldható felrögzítés biztosítására,
 • 24 Wattos DC24 Voltos adapterrel (földelés nélküli, konnektorba dugható, a 24 Voltos kábel végén DC Jack csatlakozóval ellátva,
 • infravörös távirányítós vezérlő - a működtetéshez.

Ez a szett a webáruház kínálatából összeállított csomag. A DC csatlakozókat és a 5 tüskés RGBW csatlakozókat összeillesztve, egy konnektorba bedugva, a infravörös távirányítós vezérlőt felkapcsolva már világítani is tudunk. Természetesen a rögzítő füleket a hozzáadott csavarokkal fel kell fúrni, és a fülekbe be kell pattintani a lámpát. Így egy utólagos polc, tükör, vagy szekrény vonalvilágítást tudunk kialakítani. Azért tekinthetjük utólagos kialakításnak, mert egy előre tervezett kivitelnél a vezeték el van rejtve, a tápegység általában egy fix bekötésű, de az is rejtett.

100cm-es 20 Wattos, 24 Voltos RGBWW LED átlátszó keskeny alumínium profilban, adapterrel, infravörös távirányítós vezérlővel (60db 5050SMD LED)
Ez a RGBWW 5050SMD típusú Pannon-LED LED szalag kerül a Pannon Pro átlátszó takaróelemes, keskeny felületre szerelhető alumínium profilba.

Ez az RGBWW LED szalag, méterenként 60db 5050SMD típusú LED-et tartalmaz, mely chipek mindegyike tartalmazza a 3 alapszínt és a melegfehéret. Tehát az alapszínek mellett valódi fehér fénnyel is tud világítani. Minden RGBW a szívárvány bármely színével képes világítani és a chip színhőmérsékletének megfelelő fehér fénnyel is. Az, hogy a fehér fény mellett felkapcsolható-e a színes világítás, azaz a színes világítás szaturálható-e (deríthető-e) a fehér rákeverésével, vagy az RGB mindhárom színes felkapcsolható-e és emellett még a fehér chip is, az nem a LED szalagtól, hanem a vezérlőtől, vagy a vezérlőhöz párosított távirányító típusától függ.
Nem vízálló, beltéri típus, csak páramentes belső térben használható, szobahőmérsékletnél nem magasabb hőmérsékletű helyiségben, sugárzó hőnek nem kitett helyen.

Az RGBW LED-ek alkalmasak arra, hogy csak fehér fénnyek világítsunk, azonban amíg egy színes világításhoz (egy romantikus félhomályhoz) kisebb a fényáram igény, míg a fehéret, a napi tevékenységhez, olvasáshoz használjuk, nagységrendekkel erősebb fehér fényre van szükségünk, mint színes fényre. Ez azt jelenti, hogy egy RGBW szalaggal nem tudjuk teljes egészében megoldani a fehér fény igényünket egy szobában, vagy ha megoldjuk feleslegesen erős színes fényt kell telepítenünk. Tehát egy RGBW LED szalag mellett egy helyiségben mindeképp kell külön fehér fővilágítást is alkamaznunk.

infravörös távirányítós vezérlő

V-TAC RGBW led szalag vezérlő, 40 gombos infravörös távirányítóval

Csatlakozás: A táp bemenet DC Jane aljzat, a kimenet speciális RGB 5 PIN-es aljzat.
Bemenet: DC12V
Kimenet: R-G-B-W színvezérlés, DC12V max. 4x2Amper (tehát maximum 96Wattnyi 12Voltos RGBW LED szalag köthető rá)
Távirányító: infravörös 40 gombos
Ennek a vezérlőnek van egy különleges előnye. Az, hogy a távirányítóval teljesen külön kezelhető a fehér világítás és a színesvilágítás. Ez a többlet arra ad lehetőséget, hogy a fehér fénnyel egyidejűleg színessel is világítsunk. Általában az RGBW vezérlők erre nem képesek. Az azért jó, mert ezzel a vezérlővel lehetőségünk van arra, hogy nem csak a szivárvány színéből 20 előre beállított színnel világítsunk, vagy a színes és a fehér világítás fényerejét álltsuk, illetve különféle világítási effekteket indítsunk el, hanem a fehér fénybe színes fényt keverve, a színes fény színhőmérsékletét változtatni tudjuk, illetve erős színek és erős az erős fehér fény összekeverésével, igaz gyengébb tónusú árnyalatokat kapva de olyen erős színes fényt érhetünk el mely sima RGB LED szalagokkal nem. Hátránya, az infravörös távirányítás miatt a távirányítóval valamelyest célozni kell, és a vevő diódának látható helyen kell lennie.
A távirányító gombjainak kezelése egyszerű.
- Az első sor a távirányítón a színes fényerő növelés, csökkentés, a kikapcsolás és a bekapcsolás gombjai.
-Ezt követő 5 sorban a 20 színes gomb megnyomására a megfelelő színnel fog világítani az RGB LED rész. A fehér gomb itt természetesen az RGB-ből kikevert fehéren fog világítani és nem a fehér chip fénye fog látszódni (az külön kapcsolható be).
- A következő azaz a 7. gombsor a fehér chipet szabályozza. Úgy mint a fehér fényerő növelése, csökkentése, kikapcsolása, bekapcsolása.
- A következő gombsor szintén a fehér fényé. Egyetleg gombnyomással eldönthetjük, hogy a fehér fény ereje 25-50-75, vagy 100%-os erősségű legyen.
- Az alsó két sorból 5 gombbal az 5-féle színes fény világítási feffekt közül választhatunk. Az AUTO gomb mind az 5-féle effektet véletlenszerűen váltogatja. A jobb szélen a QUICK és a SLOW gombokkal pedig a kiválasztott világítási effekt váltási sebességét tudjuk gyorsítani, vagy lassítani.

A LED profil méretei

A LED profil egy komplett átlátszó takarós keskeny, kis magasságú, felületre szerelhető LED profil. Azaz, egy eloxált alumínium LED profilt egy szemből bepattintható takaró elem fed, egy végzárópár zárással (melynek egyik eleme furatolt, azaz a vezeték át van fűzve rajta), valamint a felrögzítést biztosító rögzítőfülek vannak facsavarral mellékelve, bútorlaphoz történő felrögzítésre.
A profil méretei:
a = 6mm
b = 6,5mm
c = 13mm, azaz maximum 13mm széles LED szalagot tudunk beleragasztani. Ennél a LED profilnál is igaz, hogy a LED profilon belül nem tudunk bekötő, vagy toldó elemeket használni, mert nem fér el benne. Emiatt, a profilon belül a vezetékezés csak forrasztással lehetséges.A 10mm-nél szélesebb LED szalagot csak a takaró elem rögzítését biztosító szűkületen (10mm) átnyomva tudjuk a LED szalagot beragasztani.
d = 16mm
Mindezen információk csak tájékoztatási célt szolgálnak, hiszen a szettet vásárlók esetében a LED szalag már be van ragasztva a profilba.

A profilba szerelt LED fényárama kisebb és a világítási szöge is más mint egy profil nélküli LED szalagé.

A fényáramot csökkenti két tényező. Az egyik, hogy a LED profil mennyire mély, azaz a LED eredeti 120 fokos világítási szögéből a mélyebb profil pereme mennyit takar ki, valamint a takaróelem átlátszóságának mértéke. Egy átlátszó takaróelemes LED profil esetében ez alig érzékelhető, azonban egy opál takaró elemes profil esetében 15-20%-os veszteséggel kell számolnunk.
Ugyanakkor, ha a profil átlátszó takaró eleme helyett minél opálosabbat választunk, akkor az opálos felület által a fényszóródás nő. Általánosságban úgy lehet tekinteni, hogy egy kis mélységű alumínium profilon egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 90 fokosra csökken és az eredeti fényáram 5%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség 20%-os.
Egy nagyobb mélységű alumínium profilon (mint sarokrofil is) egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 45 fokosra csökken és az eredeti fényáram 45%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség már kb. 60%-os.
Ezt az alábbi kép szemlélteti. A fok a kilépő világítási szög, a % pedig a hasznosuló fényáram.

A fok a kilépő világítási szög, a % pedig a hasznosuló fényáram.

A szett tápellátását egy 24 Wattos DC24 Voltos adapter - (P1M DC-Jack csatlakozós tápegység) biztosítja.
24 Volt egyenáramot igénylő LED-szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz, azok vezérlőihez való, kizárólag háztartási célra!

24 Wattos DC24 Voltos adapter - (P1M DC-Jack csatlakozós tápegység)

Telepítési utasítás!

 • Kizárólag szakember telepítheti!
 • A termék nem vízálló. Emiatt sem kültéren, se beltérben párás helységben nem használható! Sugárzó hőnek kitett helyen, vagy a szobahőmérsékletnél melegebb környezetben sem használható!
 • Fúrja fel a rögzítő füleket a világótest leendő helyén a bútorlapra. (Ha falra, mennyezetre, gipszkartonra kívánja rögzíteni a füleket, akkor tipli és hosszabb facsavar szükséges – ez nincs szettben)
 • Az alábbi kép alapján dugja össze a csatlakozókat, és pattintsa be a rögzítő fülekbe az alumínium profilt.
 • A LED szalag 5 tüskés csatlakozó dugóját dugja össze a vezérlő 5 tüskés aljzatával! Ügyeljen a nyíllal jelölt tüske és aljzat párosítására. A fekete vezeték a nyillal jelölt. Fordítva nem világít.
 • Ha nagyobb távolságra akarja elhelyezni a szalagot a vezérlőtől, akkor vegyen hozzá RGBW hosszabbító vezetéket.
 • A vezérlőbe dugja be az adapter 24Voltos DC csatlakozóját.
 • Itt is, ha a konnektor és a vezérlő között a távolság nagyobb mint az adapteren lévő vezetékhossz, akkor vásároljon hozzá külön DC hosszabbító vezetéket.
 • Dugja be a konnektorba az adaptert, és kapcsolja be a világítást. Próbálja ki a különféle színeket.
 • Ha nem akarja a rögzítő füleket felfúrni, a webáruházban vásárolhat hozzá kétoldalas ragasztó szalagot is.
  • Garanciális meghibásodás lehet, ha a LED profilban a szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
  • A garancia érvényességi ideje alatt küldje vissza a hibás LED profilt. Mivel a garancia érvényesítésének helye a webáruház székhelye, így a vevő feladata és költsége a hibás termék visszajuttatása. Ilyen esetben egy LED profil becsomagolása a hossza miatt többletfeladatot jelenthet a vevő számára, valamint a hosszabb termékek szállítási díja feláras. A szállítás alatti törés, sérülés ellen a csomag feladója köteles a csomagot biztosítani, és sérülés esetén a futár felé eljárni. E lehetséges kényelmetlenségek miatt a webáruház egy másodlagos opciót is kínál. A vevő az alumínium profilból kiszedheti a LED szalagot és azt mint tekercset, borítékban ajánlott levélként is visszaküldheti. Ekkor a webáruház értelemszerűen szintén csak a csere LED szalagot küldi. Így az új LED szalag visszaszerelése (öntapadós szalag) az alumínium profilba a vevő feladata. A webáruház a garancia érvényessége alatt mindenképpen csak a visszaküldött részeket javítja, vagy cseréli.
  • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
  • A garancia vállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot és működtető alkatrészeit kizárólag oda ragassza, rögzítse, ahol annak eltávolítása során keletkező látványt is elfogadja, vagy elfogadja azt, hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül később más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során csavar, vagy ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.

Telepítési, összeszerelési rajz.

Az alumínium profilba szerel LED szalagok a webáruházban 50, 80, 100, 120, 150 és 200cm-es hosszúságban kaphatóak. Ha Önnek más méretre van szükséges, három dolgot tehet:

 1. Eggyel hosszabb alumínium profilos LED szalag szettet tesz a kosárba mint amire szükséges van. A számlázási adatok megadásakor az egyéb közlemény rovatba pedig beírja, hogy ténylegesen milyen hosszút szeretne megkapni. Tehát kosába tesz egy 120cm hosszút, de megírja, hogy 108cm- hosszúra van szüksége. Így a kért 108cm-re vágot változatot fogja megkapni a 120cm-es áron. Természetesen a rövidebbre vágott világítás arányosan kevesebb LED-et, kisebb fényáramot és kisebb fogyasztást fog eredményezni.
 2. Dönthet úgy is, hogy megrendeli az eggyel hoszabb szettet, és majd Ön akarja rövidebbre vágni. Ekkor a számlázási adatok megadásakor az egyéb közlemény rovatba pedig beírhatja, hogy a szalagot ne ragasszuk be az alumínium profilba, mert úgy könnyebb méretre vágni.
 3. A haramadik megoldás, hogy nem szette vásárol, hanem, külön vásárol 2 méteres szálban alumínium profilokat, tetszés szerinti darabszámban rögzítő füleket, végzárókat, külön méterre Led szalagokat, és majd a megfelelő méretre darabolja a profilt, a szalagot, a szalagvégekre vezetéket forraszt és így a webáruház szett kínálatától teljesen független egyedi, kialakításokat készíthet.

A szett minden eleme kínai gyártmány.

20kWh/1000h