120cm-es 15Wattos, 12 Voltos borostyán LED szalag alumínium sarok profilban, opál takaróelemmel, fix tápegységgel KIVITELEZŐKNEK (72db 5050SMD LED)

17130,- Ft/szett
szett
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

120cm-es 15Wattos, 12 Voltos borostyán LED szalag alumínium sarok profilban, opál takaróelemmel, fix tápegységgel KIVITELEZŐKNEK (72db 5050SMD LED) árucikk műszaki adatai:

15 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
Fényáram:363lumen
Hatásfoka:24 lumen/Watt
Ez a fényáram 160 fokos világítási szögön belül kb. 30 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
230/12V- tápfeszültség.
Foglalat:Wago
Méret:
 
18x18mm - a legnagyobb átmérő
1200mm - a teljes hossz
20000 óra - a várható elméleti élettartama
Napi 8 órát világítva vélhetően 7 évig használhatja.
Színhőm.:borostyán (2200Kelvin)
Ez a LED lámpa 72 darab 5050SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
nem vibrál
Garancia:2 év
A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
A szett részét képező 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás távirányítós vezérlővel fényerőszabályozni is lehet.
azonosító:120-odop-a24g-72x5050-b

A szett tartalma:

 • 1,2 méter hosszú opál takaróelemes -sarok- döntött alumínium profilba ragasztott,
 • 72 darab 5050SMD típusú borostyán LED-et tartalmazó LED szalagos lámpa,
 • 2m hosszú tápvezetékre szerelt DC-Jane csatlakozó,
 • 18 Wattal terhelhető 12 Volt tápellátást biztosító konnektorba dugható adapter,
 • DC Jack és Jane csatlakozókkal rendelkező 2.4G rendszerű vezérlő,
 • Rádiófrekvenciás távirányító a vezérlőhöz.
 • Rögzítő csavarok, a felrögzítés biztosítására.
Ez a szett a webáruház kínálatából összeállított csomag. A DC csatlakozókat összeillesztve, egy konnektorba bedugva, a kábelre szerelt kapcsolót megnyomva már világítani is tudunk. Természetesen az alumínium profilt a hozzáadott csavarokkal fel kell fúrni, majd a takaró elemet be kell pattintani a profilba. Így egy utólagos polc, tükör, vagy szekrény vonalvilágítást tudunk kialakítani. Azért tekinthetjük utólagos kialakításnak, mert egy előre tervezett kivitelnél a vezeték el van rejtve, a tápegység általában egy fix bekötésű, de az is rejtett, valamint a kapcsoló nem egy kábelre szerelt, hanem fali beépített, vagy távirányítós.

120cm-es 15Wattos, 12 Voltos borostyán LED szalag alumínium sarok profilban, opál takaróelemmel, fix tápegységgel KIVITELEZŐKNEK (72db 5050SMD LED)
120cm-es 15Wattos, 12 Voltos borostyán LED szalag alumínium sarok profilban, opál takaróelemmel, fix tápegységgel KIVITELEZŐKNEK (72db 5050SMD LED)

A LED profilban a V-TAC 5050 SMD LED-del szerelt 10mm széles 12Voltos LED szalagja található, ami névlegesen 10,8Watt fogyasztású méterenként. A LED szalag a szalag csomagolása szerint 1000lumen/m fényáram biztosítására képes. Ezt az információt a webáruház nem fogadja el, mert ez csak a diódák által elérhető elméleti érték és nem a komplett szalagé. A webáruház az importőr által is közzétett és reálisnak tekintett 720lumen/m-es fényáram értékkel számol.
Ezt a fényáramot viszont tovább csökkent két tényező. Az egyik, hogy a LED profil mennyire mély, azaz a LED eredeti 120 fokos világítási szögéből a mélyebb profil pereme mennyit takar ki, valamint a takaróelem átlátszóságának mértéke. Egy átlátszó takaróelemes LED profil esetében ez alig érzékelhető, azonban egy opál takaró elemes profil esetében 15-20%-os veszteséggel kell számolnunk.
Ugyanakkor, ha a profil átlátszó takaró eleme helyett minél opálosabbat választunk, akkor az opálos felület által a fényszóródás nő. Általánosságban úgy lehet tekinteni, hogy egy kis mélységű alumínium profilon egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 90 fokosra csökken és az eredeti fényáram 5%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség 20%-os.
Egy nagyobb mélységű alumínium profilon (mint amilyen az alábbi képen látható sarokrofil is) egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 45 fokosra csökken és az eredeti fényáram 45%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség már kb. 60%-os.
Az alábbi kép ezt szemlélteti A fok a kilépő világytási szög, a % pedig a hasznosuló fényáram.

Átlátszó és opál takaróelemes LED profilok világítási szögeine összehasonlítása

A LED profil egy komplett átlátszó takarós döntött, azaz sarokba, de felületre szerelhető LED profil. Azaz, egy eloxált alumínium LED profilba egy szemből bepattintható takaró elem van bebapttintva, egy végzárópár zárással (melynek egyik eleme furatolt, azaz a vezeték át van fűzve rajta), valamint a felrögzítést biztosító rögzítőfülek vannak facsavarral mellékelve, bútorlaphoz történő felrögzítésre.
A profil méretei az alábbi rajzról olvashatók le. Ennél a LED profilnál is igaz, hogy a LED profilon belül nem tudunk bekötő, vagy toldó elemeket használni, mert nem fér el benne. Emiatt, a profilon belül a vezetékezés csak forrasztással lehetséges.
A LED profil a hozzá való rögzítő fülek nélkül is felrögzíthető a kívánt helyre, például külön megvásárolható kétoldalas ragasztó szalaggal , ha valaki nem akarja a füleket felfúrni. Azonban sokkal kényelmesebb és igényesebb kivitelezést tesz lehetővé a rögzítőfülek használata. Ezek mellőzése okozta kellemetlenség különösen akkor szembeötlő, ha a későbbiekben bármilyen okból el akarjuk távolítani a LED profilt a felületről. A rögzítő fülekről egyszerűen lepattintható.

A LED profil méretei

A Mi-Light 2.4G-s 12-24Voltos dimmer 4 zónás Dimm-Tone rádiófrekvenciás távirányítóval, alkalmas egyszínű LED szalag vagy valamely más törpefeszültségű egyenáramú, fényerőszabályozható LED fényforrás kezelésére.
Fontos kiemelni, hogy a vezérlő kimenet alapján úgy tűnik, hogy Dimm-Tone funkcióval is rendelkezik, de NEM! Két külön kimenettel rendelkezik, de a két kimenet csakis egyszerre kezelhető.
Ez a vezérlő hiába nem tudja a színhőmérséklet szabályzó funkciót, a hozzá való távirányító igen. Mivel a távirányító 4-zónás, így 3 másik szabad zóna marad. Tehát lehetőségünk van ehhez a szetthez további vezérlőket, vagy távirányítós LED fényforrásokat rendelni, amelyek kompatibilisek a 4-zónás Mi-Light biztosította kommunikációval. Azaz olyan további vezérlőket, vagy ledeket is tud teljesértékűen kezelni, amelyek színhőmérséklet szabályozást is biztosítanak. Külön vásárolható Wi-Fi konverterrel a szettet mobiltelefonról is tudjuk kezelni.
A Mi-Light 4 zónás Dimm-Tone 2-színcsatornás 2.4G RF LED távirányítóról részletes információkat itt: //ledrex.hu/mi-light-4-zonas-dimm-tone-2-szincsatornas-2.4g-rf-led-taviranyito/ tudja elolvasni.
Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, vagy vezérlőkhöz. A szett esetében a webáruház elküldés előtt elvégezte, de ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk azt az I-O felitatú páros gombot az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan. A harmadik után felengedhetjük a gombot. és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé, azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk ugyanazt a gombot, vagy folyamatosan nyomogatjuk, és ha eddig megvolt a kapcsolt a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána elengedhetjük a távirányító gombját, a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.
Az alábbi kép a távirányító ehhez a vezérlőhöz biztosította funkcióit szemlélteti.

Mi-Light 2.4G-s 4 zónás Dimm-Tone rádiófrekvenciás távirányító

A tápegység túláram elleni védelemmel, túlmelegedés és rövidzár elleni védelemmel rendelkezik. A bemeneti oldala egy házra szerelt dugvilla, a kimenete, pedig egy 1,2méteres kábelre szerelt 2,1x5,5mm-es DC csatlakozó dugó.

18VA - 12Voltos adapter (gyorscsatlakozós transzformátor)

Telepítési utasítás:
A termék nem vízálló. Emiatt sem kültéren, se beltérben párás helységben nem használható! Sugárzó hőnek kitett helyen, vagy a szobahőmérsékletnél melegebb környezetben sem használható!
Fúrja fel a rögzítő füleket a világótest leendő helyén a bútorlapra. (Ha falra, mennyezetre, gipszkartonra kívánja rögzíteni a füleket, akkor tipli és hosszabb facsavar szükséges – ez nincs szettben)
Az alábbi kép alapján dugja össze a csatlakozókat, és pattintsa be a rögzítő fülekbe az alumínium profilt.
Dugja be a tápegységet a konnektorba, kapcsolja fel a világítást, és próbálja ki a rádiófrekvenciás távirányítós mini LED dimmer világítási módjait a fentebb leírt használati módok alapján.
Ha a vezeték rövid ahhoz, hogy elérjen a konnektorig, akkor célszerű a tápegység és a LED profil közé hosszabbító vezetéket beiktatnia. 1 méter hosszú hosszabbítót itt: ledrex.hu/dc-1-meteres-hosszabbito-kabel/ - talál, 3 méter hosszút pedig itt: ledrex.hu/dc-2-meteres-hosszabbito-kabel/. Egyéb kiegészítőket pedig itt: ledrex.hu/led-szalag-bekoto-toldo-vegzaro-elemek/.

A termék műszaki adatai között szereplő névleges fogyasztás, jelenesetben az összeszerelt szett összes fogyasztása. Ezzel szemben ennek a LED szalagnak a gyártó által megadott névleges fogyasztási értéke 10,8 Watt méterenként. A szett teljes fogyasztása úgy jön ki, hogy a hosszal beszorzott, gyártó által megadott méterenkénti összfogyasztást csökkenti a LED szalag ellenállásából eredő feszültségesés következtében jelentkező teljesítménycsökkenés. Más típusoknál ezt még növelné a tápegység és a vezérlő önfogyasztása.
Tudni kell, hogy minél hosszabb egy LED szalag - több pontos betáplálás nélkül, és minél kisebb a keresztmetszete, és minél nagyobb teljesítményű és több LED található rajta, annál erősebb a LED szalagon a feszültségesés. Típustól és hossztól függően, a szettben kapható LED szalagok valamelyikének a fogyasztása lehet, hogy semmilyen mértékben nem marad el a maximálisan elérhetőtől, de a hosszabbaké (2m) akár 10-15%-kal is elmaradhatnak, de ez szemmel nem igazán érzékelhető.
A LED szalagon kívül az adaptereknek is van pár Watt fogyasztásuk, mint ahogyan a vezérlőknek, dimmereknek is. Ezek nem számottevő értékek, és a gyártók nem is teszik közzé. Mindezek miatt az energiacímke csak a LED szalag energiacímkéje, de a teljes szett fogyasztási értékével.
 

Gyakori kérdések:

 • Mit tegyek, ha nekem pont olyan hosszúságú LED profilra van szükségem, ami nincs a kínálatban? A szükséges méretnél eggyel hosszabb terméket raksz a kosárba és amikor a szállítási adatokat adod meg, az alatt az "Egyéb közlemény" rovatba két dolgot írhatsz be tetszésed szerint:
  1. Nekem csak x cm hosszú LED profilra van szükségem csak akkorára vágjátok. Tehát az előbbi esetben ugyanannyit fizetsz mintha egy mérettel hosszabb szettet rendelted volna, de a te általad kért rövidebbet fogod kapni. Tehát neked 73cm hosszú kell, akkor megrendelt egy 80cm-eset és kapsz egy 73cm hosszút.
  2. Én rövidebbre akarom vágni, így ne ragasszátok bele a LED szalagot. Az utóbbi esetben, megrendeled a 80cm hosszú szettet, de nem ragasztjuk bele a szalagot az alumínium profilba. Majd Te levágod 73cm hosszúra, utána levágod a szalagot is rövidebbre, hogy beleférjen, és beleragasztod, és beleszabod a takaró profilt.
 • Ha két különböző típusú ugyanolyan hosszú LED profilt nézek és ugyanolyan típusú szalag van benne, mégis más fényáram és világítási szög értékeket olvashatok. Miért? A LED profilba beleragasztott LED szalag világítási szögét módosítja az, hogy az alumínium profil szélei mekkorát takarnak ki a fényből ami csökkenti a világítási szöget, és ugye a kitakart fény mennyiséggel csökken a hasznos fényáram, valamint a takaró elem fény áteresztő képessége is rontja a fényáramot, de növeli a világítási szöget. Tehát egy átlátszó takaróelemhez képest egy opálos, nagyobb világítási szöget, és kisebb fényáramot eredményez.
 • Mi van akkor, ha kiválasztottam egy komplett szettet, de én ugyanarról a tápegységről és vezérlőről, még egy LED szalagot kívánok működtetni? Látom, hogy vannak tápegység nélküli szettek is. Csak veszek egyet és ezt is rákötöm? Előfordulhat, hogy igen, de a fogyasztástól függ. Tehát megnézed, hogy a komplett szettnek mennyi a fogyasztása, és mekkora a tápegység átmenő teljesítménye. Ha azt olvasod, hogy a szett 15 Wattos, és a szettben lévő tápegység 18 VoltAmperes, akkor csak 3 Wattnyi LED-et tudsz rákötni. Ugyanakkor, ha kinéztél egy 8 Wattos terméket, akkor ha rákötnéd, nem bírná a tápegység, hiszen az már 23Watt lenne, Tehát 23 VoltAmpernél erősebb tápegységre van szükséged. Kosárba teszel egy erősebbet, pl: egy 24VA-es adaptert. Megkeresed a webáruházban a szettben lévő 18VA-es adaptert szólóban, és abból pedig -1 darabot teszel a kosárba. Így nem kapsz és nem is fizetsz feleslegesen egy olyan tápegységért, amire nincs is szükséged. Természetesen ezen felül még szükséged lehet egy kettes elosztóra, és esetleg hosszabbítóra is. ezeket is külön be tudod rakni a kosárba. Tehát, ha így rendeled, akkor úgy kapsz meg egy olyan szettet amiben kettő LED profil van, és ezt is csak ugyanúgy össze kell dugnod, és működik, mintha egyes szettet vettél volna. Tehát a trükk, hogy a szettben lévő termékek közül valamelyik alkotó elemre nincs szükséged, akkor arra külön rákeresel a webáruházban és -1 darabot teszel a kosárba. Ami meg pluszban kell azt kosárba rakod. Persze ha kapunk egy ilyen rendelést azért e-mailben rá fogunk kérdezni, hogy biztos így akarod? Nehogy olyat vegyél ki amitől nem lesz működőképes a szetted. Vagy olyat, ami nincs is a szettben.
 • Azt írjátok, hogy a szalag ami a szettben van 10,8Watt/méter, akkor ha 2 méteres szettet választok, 21,6 Wattosnak kellene lenni, ehelyett 21 és 23 Wattokat látok. Mik ezek, valami kerekítési hibák? Minél hosszabb egy LED szalag, és az csak az egyik végéről van megtáplálva, akkor a LED szalag ellenállása miatt, a bekötéstől távolabbi LED-ek egyre kisebb teljesítménnyel üzemelnek. Tehát 2 méter esetén teljesen reális a 21,6 Wattnál kisebb fogyasztás, ha tápegység nélküli szettről beszélünk. A tápegységesnek pedig azért több a fogyasztása, mert magának a tápegységnek is van fogyasztása, vesztesége. Sőt a vezérlőknek is van fogyasztásuk. Így az összes fogyasztás több, mint maga a szalagé.

 
A szett minden eleme kínai gyártmány.

15kWh/1000h