150cm-es 19 Wattos, 12 Voltos piros LED átlátszó keskeny alumínium profilban, adapterrel, rádiófrekvenciás távirányítós minidimmerrel (90db 5050SMD LED)

11540,- Ft/szett
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

150cm-es 19 Wattos, 12 Voltos piros LED átlátszó keskeny alumínium profilban, adapterrel, rádiófrekvenciás távirányítós minidimmerrel (90db 5050SMD LED) árucikk műszaki adatai:

 • 19 Watt névleges fogyasztású, Optonica márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 1080lumen
 • Hatásfoka: 57 lumen/Watt
 • 230/12V - tápfeszültség.
 • Foglalat: dugvilla/DC-jack
 • Méret: 16x7mm - a legnagyobb átmérő
  1500mm - a teljes hossz
 • 20000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: piros
 • Ez a LED lámpa 90 darab 5050SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
 • nem vibrál
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • A saját vezérlőjén keresztül a távirányítójával fényerőszabályozható.
 • Webáruházi azonosító: 150-ad-mrf-arap_5050p

A szett tartalma:

 • 1,5 méter hosszú Pannon Pro átlátszó takaróelemes, keskeny felületre szerelhető alumínium profilba ragasztott,
 • 90 darab 5050SMD típusú piros Optonica LED-et tartalmazó LED szalaggal,
 • 12cm DC Jane csatlakozós bekötő vezetékkel,
 • valamint 4 db rögzítő füllel, az oldható felrögzítés biztosítására,
 • 24 Wattos DC12 Voltos adapterrel (földelés nélküli, konnektorba dugható, a 12 Voltos kábel végén DC Jack csatlakozóval ellátva,
 • rádiófrekvenciás távirányítós, dimmeres minivezérlő - a működtetéshez.

Ez a szett a webáruház kínálatából összeállított csomag. A DC csatlakozókat összeillesztve, egy konnektorba bedugva, a rádiófrekvenciás távirányítós, dimmeres minivezérlőt felkapcsolva már világítani is tudunk. Természetesen a rögzítő füleket a hozzáadott csavarokkal fel kell fúrni, és a fülekbe be kell pattintani a lámpát. Így egy utólagos polc, tükör, vagy szekrény vonalvilágítást tudunk kialakítani. Azért tekinthetjük utólagos kialakításnak, mert egy előre tervezett kivitelnél a vezeték el van rejtve, a tápegység általában egy fix bekötésű, de az is rejtett, valamint a kapcsoló nem egy kábelre szerelt, hanem fali beépített, vagy esetleg távirányítós.

150cm-es 19 Wattos, 12 Voltos piros LED átlátszó keskeny alumínium profilban, adapterrel, rádiófrekvenciás távirányítós minidimmerrel (90db 5050SMD LED) Ez a piros 5050SMD típusú Optonica LED szalag kerül a Pannon Pro átlátszó takaróelemes, keskeny felületre szerelhető alumínium profilba.

Ez a LED szalag 5050SMD tokozású LED-et tartalmaz. A nagyobb és erősebb fényáramú LED-ektől erősebb fényt várhatunk el, mint a webáruházban szereplő alap típustól. 10mm széles egyrétegű, vékony áramköri szalagra kerültek a LED-ek. Csak dekorációs célt várjunk el a terméktől, megfontoltan telepítve elérhetjük, hogy valamely felületet színessel világítsunk meg általa, és nem csak azt, hogy látszódjon, hogy színesen világít.
Nem vízálló, beltéri típus, csak páramentes belső térben használható, szobahőmérsékletnél nem magasabb hőmérsékletű helyiségben, sugárzó hőnek nem kitett helyen.

rádiófrekvenciás távirányítós, dimmeres minivezérlő

Rádiófrekvenciás távirányítós 5-12-24 Voltos minidimmer (12 Amper - fekete)

Egyszínű LED szalagok be- és kikapcsolására, fényerőszabályzásra és különféle világítási effektek megjelenítésére alkalmas. A vezérlő végein DC aljzattal és dugóval ellátva. Maximum 12 Amper áramerősséget igénylő fogyasztó vezérlésére alkalmas. Azaz 5 Voltos tápellátást igénylő LED esetén 60 Wattnyi, 12 Voltos LED esetén 144 Wattnyi, 24 Voltos LED esetén 288 Wattnyi maximális fogyasztású LED működtetésére képes.


Felhasználási javaslat:
1. Csatlakoztassa a vezetékeket a jelöléseknek megfelelően, legutolsónak a hálózati vezetéket.
2. Helyezze feszültség alá a hozzá méretezett tápegységet. Mielőtt bekapcsolja a készüléket, győződjön meg róla, hogy nincs rövidzárlat.
3. Kapcsolja be a készüléket a távirányító segítségével, majd utána a két sárga fény jelű gombbal tudja a fényerőt szabályozni 8 fokozatban.
A fényerő állítását 6 dedikált gomb is segíti.
60 másodperces időzített kikapcsolást biztosító gombbal is rendelkezik.
3-féle villogási effektet is választhatunk. Ilyenkor a két sárga fény jelű gombbal nem a fényerőt, hanem a villogási sebességet tudjuk állítani.
4. Áramszünet esetén megjegyzi az utolsó világítási módot, így az áram visszatértével ugyanúgy világít. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben lekapcsolt állapotban éri az áramszünet, az áram visszatértével is lekapcsolva marad. (Ezt a korszerűbb okosabb eszközök nem tudják, azok mindig az utolsó világítási móddal világítanak, akkor is ha az áramszünet idején le voltak kapcsolva.)
5. A távirányító gyárilag van párosítva vezérlőhöz. Így minden vezérlő csakis az egyetlen saját távirányítójával működik együtt.

Méretek:

Vezérlő:43x22x12 mm + 2x14 cm vezetékkel
Távirányító:85x40x7 mm

A LED profil méretei

A LED profil egy komplett átlátszó takarós keskeny, kis magasságú, felületre szerelhető LED profil. Azaz, egy eloxált alumínium LED profilt egy szemből bepattintható takaró elem fed, egy végzárópár zárással (melynek egyik eleme furatolt, azaz a vezeték át van fűzve rajta), valamint a felrögzítést biztosító rögzítőfülek vannak facsavarral mellékelve, bútorlaphoz történő felrögzítésre.
A profil méretei:
a = 6mm
b = 6,5mm
c = 13mm, azaz maximum 13mm széles LED szalagot tudunk beleragasztani. Ennél a LED profilnál is igaz, hogy a LED profilon belül nem tudunk bekötő, vagy toldó elemeket használni, mert nem fér el benne. Emiatt, a profilon belül a vezetékezés csak forrasztással lehetséges.A 10mm-nél szélesebb LED szalagot csak a takaró elem rögzítését biztosító szűkületen (10mm) átnyomva tudjuk a LED szalagot beragasztani.
d = 16mm
Mindezen információk csak tájékoztatási célt szolgálnak, hiszen a szettet vásárlók esetében a LED szalag már be van ragasztva a profilba.

A profilba szerelt LED fényárama kisebb és a világítási szöge is más mint egy profil nélküli LED szalagé.

A fényáramot csökkenti két tényező. Az egyik, hogy a LED profil mennyire mély, azaz a LED eredeti 120 fokos világítási szögéből a mélyebb profil pereme mennyit takar ki, valamint a takaróelem átlátszóságának mértéke. Egy átlátszó takaróelemes LED profil esetében ez alig érzékelhető, azonban egy opál takaró elemes profil esetében 15-20%-os veszteséggel kell számolnunk.
Ugyanakkor, ha a profil átlátszó takaró eleme helyett minél opálosabbat választunk, akkor az opálos felület által a fényszóródás nő. Általánosságban úgy lehet tekinteni, hogy egy kis mélységű alumínium profilon egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 90 fokosra csökken és az eredeti fényáram 5%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség 20%-os.
Egy nagyobb mélységű alumínium profilon (mint sarokrofil is) egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 45 fokosra csökken és az eredeti fényáram 45%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség már kb. 60%-os.
Ezt az alábbi kép szemlélteti. A fok a kilépő világítási szög, a % pedig a hasznosuló fényáram.

A fok a kilépő világítási szög, a % pedig a hasznosuló fényáram.

A szett tápellátását egy 24 Wattos DC12 Voltos adapter - (P1M DC-Jack csatlakozós tápegység) biztosítja.
12 Volt egyenáramot igénylő LED-szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz, azok vezérlőihez való, kizárólag háztartási célra!

24 Wattos DC12 Voltos adapter - (P1M DC-Jack csatlakozós tápegység)

Telepítési utasítás!

 • Kizárólag szakember telepítheti!
 • A termék nem vízálló. Emiatt sem kültéren, se beltérben párás helységben nem használható! Sugárzó hőnek kitett helyen, vagy a szobahőmérsékletnél melegebb környezetben sem használható!
 • Fúrja fel a rögzítő füleket a világótest leendő helyén a bútorlapra. (Ha falra, mennyezetre, gipszkartonra kívánja rögzíteni a füleket, akkor tipli és hosszabb facsavar szükséges – ez nincs szettben)
 • Az alábbi kép alapján dugja össze a csatlakozókat, és pattintsa be a rögzítő fülekbe az alumínium profilt.
 • Dugja be a tápegységet a konnektorba, kapcsolja fel a világítást.
 • Ha nagyobb távolságra akarja elhelyezni a szalagot a konnektortól, avagy az adaptertől, akkor vegyen hozzá törpefeszültségű hosszabbító vezetéket. Itt talál: "Törpefeszültségű tápellátáshoz használható vezetékek, csatlakozók".
 • Ezzel a vezérlővel ki- és bekapcsolni és fényerőszabályozni tudja a szalag világítását.
 • Ha nem akarja a rögzítő füleket felfúrni, a webáruházban vásárolhat hozzá kétoldalas ragasztó szalagot is.
  • Garanciális meghibásodás lehet, ha a LED profilban a szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
  • A garancia érvényességi ideje alatt küldje vissza a hibás LED profilt. Mivel a garancia érvényesítésének helye a webáruház székhelye, így a vevő feladata és költsége a hibás termék visszajuttatása. Ilyen esetben egy LED profil becsomagolása a hossza miatt többletfeladatot jelenthet a vevő számára, valamint a hosszabb termékek szállítási díja feláras. A szállítás alatti törés, sérülés ellen a csomag feladója köteles a csomagot biztosítani, és sérülés esetén a futár felé eljárni. E lehetséges kényelmetlenségek miatt a webáruház egy másodlagos opciót is kínál. A vevő az alumínium profilból kiszedheti a LED szalagot és azt mint tekercset, borítékban ajánlott levélként is visszaküldheti. Ekkor a webáruház értelemszerűen szintén csak a csere LED szalagot küldi. Így az új LED szalag visszaszerelése (öntapadós szalag) az alumínium profilba a vevő feladata. A webáruház a garancia érvényessége alatt mindenképpen csak a visszaküldött részeket javítja, vagy cseréli.
  • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
  • A garancia vállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot és működtető alkatrészeit kizárólag oda ragassza, rögzítse, ahol annak eltávolítása során keletkező látványt is elfogadja, vagy elfogadja azt, hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül később más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során csavar, vagy ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.

Telepítési, összeszerelési rajz.

Az alumínium profilba szerelt LED szalagok a webáruházban 50, 75, 100, 150 és 200cm-es hosszúságban kaphatóak. Ha Önnek más méretre van szükséges, három dolgot tehet:

 1. Eggyel hosszabb alumínium profilos LED szalag szettet tesz a kosárba mint amire szüksége van, és a számlázási adatok megadásakor az egyéb közlemény rovatba pedig beírja, hogy ténylegesen milyen hosszút szeretne megkapni. Tehát kosába tesz egy 150cm hosszút, de megírja, hogy 108cm hosszúra van szüksége. Így a kért 108cm-re vágott változatot fogja megkapni a 150cm-es áron. Természetesen a rövidebbre vágott világítás arányosan kevesebb LED-et, kisebb fényáramot és kisebb fogyasztást fog eredményezni.
 2. Dönthet úgy is, hogy megrendeli az eggyel hosszabb szettet, és majd Ön akarja rövidebbre vágni. Ekkor a számlázási adatok megadásakor az egyéb közlemény rovatba pedig beírhatja, hogy a szalagot ne ragasszuk be az alumínium profilba, mert úgy könnyebb méretre vágni.
 3. A harmadik megoldás, hogy nem szettet vásárol, hanem, külön vásárol 2 méteres szálban alumínium profilokat, tetszés szerinti darabszámban rögzítő füleket, végzárókat, külön méterre (tekercsben) LED szalagokat, és majd a megfelelő méretre darabolja a profilt, a szalagot, a szalagvégekre vezetéket forraszt és így a webáruház szett kínálatától teljesen független kialakításokat készíthet.

A szett minden eleme kínai gyártmány.

19kWh/1000h