150cm-es 19 Wattos, 12 Voltos piros LED átlátszó keskeny alumínium profilban, fix tápegységgel, 2.4G-s rádiófrekvenciás 4-zónás távirányítós vezérlővel (90db 5050SMD LED)

19390,- Ft/szett
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 19 Watt névleges fogyasztású, Optonica márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 1080lumen
 • Hatásfoka: 57 lumen/Watt
 • 230/12V - tápfeszültség.
 • Foglalat: dugvilla/DC-jack
 • Méret: 16x7mm - a legnagyobb átmérő
  1500mm - a teljes hossz
 • 20000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: piros
 • Ez a LED lámpa 90 darab 5050SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
 • nem vibrál
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • A saját vezérlőjén keresztül a távirányítójával fényerőszabályozható.
 • Webáruházi azonosító: 150-t-24gd-arap_5050p

A szett tartalma:

 • 1,5 méter hosszú Pannon Pro átlátszó takaróelemes, keskeny felületre szerelhető alumínium profilba ragasztott,
 • 90 darab 5050SMD típusú piros Optonica LED-et tartalmazó LED szalaggal,
 • 2 méter DC Jane csatlakozóval szerelt bekötő vezetékkel,
 • valamint 4 db rögzítő füllel, az oldható felrögzítés biztosítására,
 • 35 Wattos DC12 Voltos Mean Well fix bekötésű tápegységrel (földelés nélküli, 230 Voltos szabad vezetékre fixen beköthető (a szettben biztosított WAGO oldható gyorscsatlakozókkal), a 12 Voltos kábel végére oldható DC Jack csatlakozó biztosításával,
 • Mi-Light 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás 4 zónás távirányítós vezérlő - a működtetéshez.

Ez a szett a webáruház kínálatából összeállított csomag. A DC csatlakozókat összeillesztve, egy konnektorba bedugva, a Mi-Light 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás 4 zónás távirányítós vezérlőt felkapcsolva már világítani is tudunk. Természetesen a rögzítő füleket a hozzáadott csavarokkal fel kell fúrni, és a fülekbe be kell pattintani a lámpát. Így egy polc, tükör, vagy szekrény vonalvilágítást tudunk kialakítani.

.
.

Ez a LED szalag 5050SMD tokozású LED-et tartalmaz. A nagyobb és erősebb fényáramú LED-ektől erősebb fényt várhatunk el, mint a webáruházban szereplő alap típustól. 10mm széles egyrétegű, vékony áramköri szalagra kerültek a LED-ek. Csak dekorációs célt várjunk el a terméktől, megfontoltan telepítve elérhetjük, hogy valamely felületet színessel világítsunk meg általa, és nem csak azt, hogy látszódjon, hogy színesen világít.
Nem vízálló, beltéri típus, csak páramentes belső térben használható, szobahőmérsékletnél nem magasabb hőmérsékletű helyiségben, sugárzó hőnek nem kitett helyen.

.

Mi-Light 2.4G-s 12-24Voltos dimmer (10 Amper) 4 zónás MC-CCT rádiófrekvenciás távirányítóval

Ez a Mi-Light egy színcsatornás 2.4G rendszerű vezérlője rádiófrekvenciás távirányítóval, alkalmas egyszínű LED szalag vagy valamely más törpefeszültségű egyenáramú, fényerő-szabályozható LED fényforrás kezelésére.
Fontos kiemelni, hogy a vezérlő kimenet alapján úgy tűnik, hogy Dimm-Tone funkcióval is rendelkezik, de NEM! Két külön kimenettel rendelkezik, azaz maximum 2x5 Amper, vagy 1x6A áramerősségű LED szalagot köthetünk rá. A két kimenet csakis egyszerre kezelhető, de ezzel a szett vásárlóinak nem kell foglalkozni. A hozzávaló távirányító tudja a színhőmérsékletet szabályozni, de maga a vezérlő az a hőmérsékletet szabályzásra történő átkapcsolás jelét nem veszi, nem értelmezi, mert ez a vezérlő csak egyetlen színcsatornát kezel.
Ez a vezérlő hiába nem tudja a színhőmérséklet szabályzó funkciót, a hozzá való távirányító igen. Mivel a távirányító 4-zónás, így 3 másik szabad zóna marad. Tehát lehetőségünk van ehhez a szetthez további vezérlőket, vagy távirányítós LED fényforrásokat rendelni, amelyek kompatibilisek a 4-zónás Mi-Light biztosította kommunikációval. Azaz olyan további vezérlőket, vagy ledeket is tud teljes értékűen kezelni, amelyek színhőmérséklet szabályozást is biztosítanak.
Külön kép szemlélteti a távirányító funkcióit ehhez a vezérlőhöz.

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, vagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot - az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket (A webáruház a termék elküldése előtt teszteli a szettet, így balról az első zónára létrehozza a kapcsolatot.) Ekkor amelyik LED vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan. A harmadik után felengedhetjük a gombot, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé, azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk ugyanazt a gombot, vagy folyamatosan nyomogatjuk, és ha eddig megvolt a kapcsolt a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána elengedhetjük a távirányító gombját, a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

Áramszünet esetén, távirányítóval akár felkapcsolt akár lekapcsolt állapotban volt a világításunk, az áram visszatértével mindig világítani fog. Ez azért van, mert ez egy olyan vezérlő rendszer, hogy egy hagyományos fali kapcsoló meghagyása mellett is használható legyen a távirányító. Tehát amilyen fényerőt beállítottunk a távirányítóval, azt egy fali kapcsolóval mindig fel, vagy le tudjuk kapcsolni. Ehhez a fali kapcsolónak a komplett szett előtt kell elhelyezkednie, azaz az adapter előtt a 230 Voltot kapcsoljuk a fali kapcsolóval.

.

A LED profil egy komplett átlátszó takarós keskeny, kis magasságú, felületre szerelhető LED profil. Azaz, egy eloxált alumínium LED profilt egy szemből bepattintható takaró elem fed, egy végzárópár zárással (melynek egyik eleme furatolt, azaz a vezeték át van fűzve rajta), valamint a felrögzítést biztosító rögzítőfülek vannak facsavarral mellékelve, bútorlaphoz történő felrögzítésre.
A profil méretei:
a = 6mm
b = 6,5mm
c = 13mm, azaz maximum 13mm széles LED szalagot tudunk beleragasztani. Ennél a LED profilnál is igaz, hogy a LED profilon belül nem tudunk bekötő, vagy toldó elemeket használni, mert nem fér el benne. Emiatt, a profilon belül a vezetékezés csak forrasztással lehetséges.A 10mm-nél szélesebb LED szalagot csak a takaró elem rögzítését biztosító szűkületen (10mm) átnyomva tudjuk a LED szalagot beragasztani.
d = 16mm
Mindezen információk csak tájékoztatási célt szolgálnak, hiszen a szettet vásárlók esetében a LED szalag már be van ragasztva a profilba.

A profilba szerelt LED fényárama kisebb és a világítási szöge is más mint egy profil nélküli LED szalagé.

A fényáramot csökkenti két tényező. Az egyik, hogy a LED profil mennyire mély, azaz a LED eredeti 120 fokos világítási szögéből a mélyebb profil pereme mennyit takar ki, valamint a takaróelem átlátszóságának mértéke. Egy átlátszó takaróelemes LED profil esetében ez alig érzékelhető, azonban egy opál takaró elemes profil esetében 15-20%-os veszteséggel kell számolnunk.
Ugyanakkor, ha a profil átlátszó takaró eleme helyett minél opálosabbat választunk, akkor az opálos felület által a fényszóródás nő. Általánosságban úgy lehet tekinteni, hogy egy kis mélységű alumínium profilon egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 90 fokosra csökken és az eredeti fényáram 5%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség 20%-os.
Egy nagyobb mélységű alumínium profilon (mint sarokrofil is) egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 45 fokosra csökken és az eredeti fényáram 45%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség már kb. 60%-os.
Ezt az alábbi kép szemlélteti. A fok a kilépő világítási szög, a % pedig a hasznosuló fényáram.

.
A szett tápellátását egy 35 Wattos DC12 Voltos Mean Well fix bekötésű tápegység biztosítja.
12 Volt egyenáramot igénylő LED-szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz, azok vezérlőihez való.
.

Telepítési utasítás!

 • Kizárólag szakember telepítheti!
 • Szerelés előtt ügyeljen az áramtalanításra
 • Ez a termék azt feltételezi, hogy van egy 230 Voltos szabad vezetékvége, amibe be fogja kötni a tápegységet.
 • A termék nem vízálló. Emiatt sem kültéren, se beltérben párás helységben nem használható! Sugárzó hőnek kitett helyen, vagy a szobahőmérsékletnél melegebb környezetben sem használható!
 • Fúrja fel a rögzítő füleket a világótest leendő helyén a bútorlapra. (Ha falra, mennyezetre, gipszkartonra kívánja rögzíteni a füleket, akkor tipli és hosszabb facsavar szükséges – ez nincs szettben!)
 • Ha 2m-nél nagyobb a távolság a vezérlő és a LED között, akkor vegyen hozzá hosszabbító vezetéket. Itt talál: "Törpefeszültségű tápellátáshoz használható vezetékek, csatlakozók".
 • Ha nem akarja a rögzítő füleket felfúrni, a webáruházban vásárolhat hozzá kétoldalas ragasztó szalagot is.
 • Az alábbi kép alapján dugja össze a csatlakozókat, és pattintsa be a rögzítő fülekbe az alumínium profilt.
 • A mellékelt WAGO-k segítségével kösse be a tápegységet a villamos hálózatba, kapcsolja fel a világítást.
  • Garanciális meghibásodás lehet, ha a LED profilban a szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
  • A garancia érvényességi ideje alatt küldje vissza a hibás LED profilt. Mivel a garancia érvényesítésének helye a webáruház székhelye, így a vevő feladata és költsége a hibás termék visszajuttatása. Ilyen esetben egy LED profil becsomagolása a hossza miatt többletfeladatot jelenthet a vevő számára, valamint a hosszabb termékek szállítási díja feláras. A szállítás alatti törés, sérülés ellen a csomag feladója köteles a csomagot biztosítani, és sérülés esetén a futár felé eljárni. E lehetséges kényelmetlenségek miatt a webáruház egy másodlagos opciót is kínál. A vevő az alumínium profilból kiszedheti a LED szalagot és azt mint tekercset, borítékban ajánlott levélként is visszaküldheti. Ekkor a webáruház értelemszerűen szintén csak a csere LED szalagot küldi. Így az új LED szalag visszaszerelése (öntapadós szalag) az alumínium profilba a vevő feladata. A webáruház a garancia érvényessége alatt mindenképpen csak a visszaküldött részeket javítja, vagy cseréli.
  • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
  • A garancia vállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot és működtető alkatrészeit kizárólag oda ragassza, rögzítse, ahol annak eltávolítása során keletkező látványt is elfogadja, vagy elfogadja azt, hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül később más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során csavar, vagy ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.
.

Az alumínium profilba szerelt LED szalagok a webáruházban 50, 75, 100, 150 és 200cm-es hosszúságban kaphatóak. Ha Önnek más méretre van szükséges, három dolgot tehet:

 1. Eggyel hosszabb alumínium profilos LED szalag szettet tesz a kosárba mint amire szüksége van, és a számlázási adatok megadásakor az egyéb közlemény rovatba pedig beírja, hogy ténylegesen milyen hosszút szeretne megkapni. Tehát kosába tesz egy 150cm hosszút, de megírja, hogy 108cm hosszúra van szüksége. Így a kért 108cm-re vágott változatot fogja megkapni a 150cm-es áron. Természetesen a rövidebbre vágott világítás arányosan kevesebb LED-et, kisebb fényáramot és kisebb fogyasztást fog eredményezni.
 2. Dönthet úgy is, hogy megrendeli az eggyel hosszabb szettet, és majd Ön akarja rövidebbre vágni. Ekkor a számlázási adatok megadásakor az egyéb közlemény rovatba pedig beírhatja, hogy a szalagot ne ragasszuk be az alumínium profilba, mert úgy könnyebb méretre vágni.
 3. A harmadik megoldás, hogy nem szettet vásárol, hanem, külön vásárol 2 méteres szálban alumínium profilokat, tetszés szerinti darabszámban rögzítő füleket, végzárókat, külön méterre (tekercsben) LED szalagokat, és majd a megfelelő méretre darabolja a profilt, a szalagot, a szalagvégekre vezetéket forraszt és így a webáruház szett kínálatától teljesen független kialakításokat készíthet.

A szett minden eleme kínai gyártmány.

19kWh/1000h
.