2m hosszú 8Wattos, 6 gombos infravörös távirányítós dimmeres, adapteres zöld LED szalag (120db 3528SMD LED)

6040,- Ft/szett
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

2m hosszú 8Wattos, 6 gombos infravörös távirányítós dimmeres, adapteres zöld LED szalag (120db 3528SMD LED) árucikk műszaki adatai:

 • 8 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 208lumen
 • Hatásfoka: 26 lumen/Watt
 • 230/12V - tápfeszültség.
 • Foglalat: dugvilla/DC-jack
 • Méret: 8x2,5mm - a legnagyobb átmérő
  2000mm - a teljes hossz
 • 20000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: zöld
 • Ez a LED lámpa 120 darab 3528SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
 • nem vibrál
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • A saját vezérlőjén keresztül a távirányítójával fényerőszabályozható.
 • Webáruházi azonosító: 2-ad-6ird-60z

A szett tartalma:

 • 2 méter méterenkénti 60 darab 3528SMD típusú zöld LED-et tartalmazó V-TAC LED szalag DC-Jane csatlakozóval,
 • egy darab 6 gombos infravörös távirányítós dimmeres vezérlő,
 • egy darab 18 Wattos DC12 Voltos adapter,
 • csatlakozó és rögzítő elemek a stabil működtetéshez.
Ez a szett a webáruház kínálatából összeválogatott csomag, annak érdekében ha valaki utólagosan akar egy zöld LED szalag hangulatvilágítást kialakítani, akkor annak ne kelljen a kiegészítők után kutakodnia. Ez a szett válogatás olyan, hogy az alkatrészeket csak össze kell dugni a LED szalagot fel kell ragasztani, a tápbekötés helyét rögzíteni, a tápegységet be kell dugni a konnektorba és máris felkapcsolható a LED szalag.

2m hosszú 8Wattos, 6 gombos infravörös távirányítós dimmeres, adapteres zöld LED szalag (120db 3528SMD LED)
2m hosszú 8Wattos, 6 gombos infravörös távirányítós dimmeres, adapteres zöld LED szalag (120db 3528SMD LED)

Ez a V-TAC LED szalag a webáruház legkedvezőbb árú dekorációs célú terméke. Méterenként mindössze 3,6 Watt névleges fogyasztású. 8mm széles egyrétegű, nagyon vékony áramköri szalagra kerültek a LED-ek, mely miatt valóban csak dekorációs célt várjunk el a terméktől. Azaz ne azt várjuk, hogy valamely felületet színessel világítsunk meg általa, hanem a lényeg, hogy az lászódjon, hogy színesen világít. Természetesen az egy végről történő betáplálás miatt a mérhető fogyasztás is elmarad a névleges értéktől 3 méter felett. Ez a LED szalag falra, vagy bútorlapra ragasztva sem forrósodik túl. Természetesen azért erre a LED szalagra is igaz, hogy jó hővezető felületre, üvegre, fémre ragasztva, vagy alumínium LED profilba telepítve, a jobb hőleadása miatt hosszabb élettartamra számíthatunk.
Nem vízálló, beltéri típus, csak páramentes belső térben használható, szobahőmérsékletnél nem magasabb hőmérsékletű helyiségben, sugárzó hőnek nem kitett helyen.

Általános információ! Ez a szett egy utólagos és egyszerű kivitelezési megoldást biztosít. Minden LED szalagra jellemző, hogy típusonként ugyan eltérő mértékben, de a szalagokon feszültségesés történik. A vékonyabb keskenyebb és egyrétegű szalagokon erősebb, a szélesebb, vastagabb, kértétegű szalagokon mérsékeltebb. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bekötési ponttól minél távolabb lévő LED a szalagon egyre gyengébben világít. Kisebb teljesítményű LED szalagok esetében kevésbé észrevehető, sőt azoknál többnyire 1-3 méter hosszúaknál inkább csak műszerrel mérhető ki, szabad szemmel nem látszik, míg egy 5-10 méteres esetében már feltűnhet. Ez utóbbi, gyakran csak akkor látható, ha egy hosszabb LED szalag esetében a szalag végét visszahajlítjuk az első LED-hez, akkor látjuk a különbséget. Egy egyenes vonal mentén felragasztott LED szalagnál ez a fényerő különbség általában nem feltűnő. Ugyanakkor, annak érdekében, hogy elérjük egy LED szalagnak az elméleti maximális fényerejét, azt több ponton megszakítva a szalag-szakaszok mindkét végéről betáplálást kell kialakítani. Ehhez egy igényes, meg tervezett kivitelezői munka szükséges. Ez a LED szalag szett nem ilyen! Ez a szett egy egyszerű egy végről történő betáplálást biztosít, mely természetesen tovább darabolható és több betáplálási pont alakítható ki, de ehhez további hozzáértés és plusz vezetékezés, erősebb tápegység és adott esetben forrasztás is szükséges.

6 gombos infravörös távirányítós dimmeres vezérlő

6 gombos infravörös távirányítós 12/24Voltos dimmer (6Amper)

Az infravörös távirányítón található gombok segítségével beállíthatjuk a kívánt fényerőt, illetve be- és kikapcsolhatjuk a LED fényforrásokat, Illetve a MODE gomb 3-féle világítási módot biztosít. 2-féle villogási effektet, melyek sebességét, a SPEED gombokkal tudjuk állítani, és a MODE gomb 3. módja a fix fény, melyek fényáramát a BRIGHTNESS gombokkal tudjuk állítani.
Áramszünet esetén az utolsó világítási módot megjegyzi és az áram visszatértével ugyanott folytatja. Ha az áremszünet előtt ki volt kapcsolva, akkor utána is kikapcsolva marad.
Maximum 6 Amper áramerősségéggel terhelhetjük, így a kimeneti teljesítmény 12 Volt esetében maximum 72 Watt, míg 24 Volt esetében maximum 144 Watt lehet.
Mivel a távirányítója infravörös jelet bocsájt ki, agy egy kicsit célozni, kell e vezérlő érzékelőjére. Ha a környezet akadályozza akkor nem fog sikerülni a célzás. Ha több ugyanilyen típust használ akkor mindegyik távirányító, minegyik vezérlőt működteti, amelyiket csak elér az infravörös jel.

A szett tápellátását egy 18 Wattos DC12 Voltos adapter - (P1M DC-Jack csatlakozós tápegység) biztosítja.
12 Volt egyenáramot igénylő LED-szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz, azok vezérlőihez való, kizárólag háztartási célra!

18 Wattos DC12 Voltos adapter - (P1M DC-Jack csatlakozós tápegység)

Telepítési utasítás!

 • Kizárólag szakember telepítheti!
 • Tekerje le a LED szalagot!
 • A LED szalag DC-Jane csatlakozó aljzatát dugja össze a vezérlő DC-Jack dugójával és a vezérlő DC-Jane aljzatát dugja össze az adapter DC-Jack dugójával.
 • Ha nagyobb távolságra akarja elhelyezni a szalagot a konnektortól, avagy az adaptertől, akkor vegyen hozzá törpefeszültségű hosszabbító vezetéket. Itt talál: "Törpefeszültségű tápellátáshoz használható vezetékek, csatlakozók".
 • Dugja be a konnektorba az adaptert, és így világítani fog a LED szalag.
 • Mivel ez egy infravörös távirányítós termék, a vezérlőn lengő kis érzékelőt olyan módon kell elhelyezni, ahova a távirányítóval majd rá tudunk célozni. Ha a vezérlő és a távirányító között akadály lenne, akkor nem tudná kapcsolgatni a LED szalagot. Ekkor célszerűbb egy olyan távirányítós szettet választania, melyik rádiófrekvenciás. A rádiófrekvenciás távirányítóval nem kell célozni és a jel akár a falon is átmegy. Ha már megvette ezt a szettet, külön is vásárolhat hozzá RF távirányítós vezérlőt itt: Egyszínű LED szalag dimmerek, távirányítók.
 • A felragasztás helyére fogja oda a LED szalagot és nézze meg, hogy a szalag által biztosított fényélmény megfelel-e az elképzeléseinek.
 • Ha a fényélmény, vagy bármi egyéb nem felel meg, éljen az elállás jogával és most küldje vissza a terméket.
 • Ha a felrögzítés mellett dönt, azaz a hátoldali ragasztó szalag védelmet eltávolítja, vagy rövidebbre vágja, módosítja a LED szalagot, akkor már nem tud az elállási jogával élni.
 • Ragassza fel a LED szalagot, úgy hogy a hátoldali védő papírt eltávolítja.
 • A túllógó LED szalagot vágja le! Fontos, hogy a LED szalagot darabolni a jelölt helyeken lehet 3 LED-enként. Ha nem jó helyen vágja el, akkor 1-2 LED nem fog világítani a szalag végén.
 • A LED szalag felragasztható száraz, pormentes festett falra is, vagy bútorlapra, üvegre, plexire, fémfelületre, legalább a szalag szélességének megfelelő belső szélességű LED profilba.
 • Nem használható párás és sugárzó hőmérsékletnek kitett helyen! Emellett csak maximum normál szoba-hőmérsékletű helységekbe telepíthető! A magasabb hőmérséklet lerövidíti a LED várható élettartamát, a pára pedig korróziót okozva eredményez meghibásodást. A LED ideális helye nem a bútorlap és nem a szobafal, hanem jó hővezető felület, mint a fém, vagy az üveg. A fém, mint jó hővezető miatt kapható külön beszerezhető alumínium LED profil is, mely a jó hővezetése miatt nem csak LED várható élettartam növelő, hanem szép megjelenést is biztosít a LED szalagoknak. Ennek ellenére a vásárolt LED szalag hőtermelése olyan, hogy normál szoba hőmérsékleten is falra vagy bútorfelületre is ragasztva kellően biztosított a hőelvezetése.
 • Egyetlen dolog nem garantált, az hogy a LED szalag öntapadó hátsó felülete mindenkor megőrzi a ragasztó képességét. Tehát bizonyos hőmérsékleti, hőelvezetési és a fal vagy bútor biztosította tapadási felület együttese nem minden esetben biztosít megfelelő tapadást. Ha a LED szalag nem tapad, vagy elválik a felületről, az nem garanciális hiba. Ekkor a kivitelező feladata a ragasztást megerősíteni.
 • Ennek lehetséges módjai: kétoldalas ragasztó szalag alkalmazása (tükör ragasztó szalag, vagy montázs szalag), vagy szilikonos ragasztó használata, vagy kisebb szakaszon akár pillanatragasztó is megoldást nyújthat a szalag hátoldala és a célfelület között használva.
 • Jellemző leválási hiba, hogy a betápláló vezeték a csekély súlya ellenére folyamatosan húzza a LED szalagot, és az idő során a bekötő vezetéktől indulva egyre hosszabb szakasz válik le.
 • Ennek megakadályozására található a szettben rögzítő fül, hogy a bekötő vezeték súlyát a rögzítő fül vegye át.
  • Garanciális meghibásodás lehet, ha a tápegység, vagy a LED szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
  • Tehát, ha egyetlen LED tönkre is megy, akkor a LED szalagból a hibás LED körül vágjon ki egy egységet. Az egység alatt 3 LED értendő. Azaz a LED szalag 3 ledenként a jelölt helyeken elvágható, így csere esetén is csakis ilyen helyen vághatja ki a hibás szakaszt. A kivágott hibás szakaszt szedje le a felragasztott felületről és küldje vissza cserére, ha a garancia él. Egyébként, ha az eredeti telepítéskor a szalag végéről vágott le LED-eket akkor ezt most fel tudja használni. A webáruház a garancia érvényessége alatt cseréli a hibás LED szalag szakaszt, mint ahogyan a meghibásodott tápegységet, vagy a vezérlőt is.
  • Az LED szakaszt ragassza fel a régi helyére, és vagy forrasztással, vagy külön megvásárolható a szalag szélességétől függően 8mm széles toldó elem párral, vagy 10mm széles toldó elem párral biztosítsa újra az áramellátást.
  • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
  • A távirányítóval kikapcsolt világítás még nem áramtalanított, a konnektorból is ki kell húznia.
  • A garancia vállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás, a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot és működtető alkatrészeit kizárólag oda ragassza, rögzítse, ahol annak eltávolítása során keletkező látványt is elfogadja, vagy elfogadja azt, hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során, csavar, szög és ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.

2m hosszú 8Wattos, kapcsoló nélküli, adapteres zöld LED szalag szett összeszerelésének elvi rajza

Gyakori kérdések

A lentebb olvasható és hasonló kérdésekre kaphat választ egy külön oldalon, itt: https://ledrex.hu/egyszinu-led-szalag-szettekkel-kapcsolatos-gyakori-kerdesek/.
 • Ha megveszek egy ilyen, szettet és később meggondolom magam és vennék hozzá még pár méter LED szalagot, akkor ráköthetem azt is?
 • Három polcom van egymás felett. Mind a három polc aljára akarok ragasztani LED szalagot. Akkor 3 rövidebb szettet kell vennem, vagy vehetek egy hosszút és feldarabolhatom? De akkor mit kell még hozzá vennem?
 • Ha később úgy döntök, hogy nem kapcsolóval akarom kapcsolni, hanem inkább távirányítót akarok, akkor bármilyen távirányítós vezérlőt vehetek hozzá?
 • Ezek a szettek csak az egyik végükről vannak bekötve. Mit kell még venni ehhez a szetthez, hogy a másik végéről is be legyen kötve?
 • Mit kell venni, ha ketté akarom vágni és mind a két darabnak mindkét végén akarok bekötést biztosítani?
 • A webáruházban vannak sokkal erősebb LED szalagok is. Azokból miért nincs szett?
 • A webáruházban az utólagos LED szalag kialakítást említik. Mitől utólagos? Milyen a nem utólagos?

A szett nevében szereplő fogyasztási érték, az összeszerelt szettel elért maximális fényerő melletti teljes szett fogyasztása. Ezzel szemben a gyártó által feltüntetett LED szalagra írt névleges fogyasztási érték ettől eltér. Névleges fogyasztás alatt az értendő, hogy a LED szalag mekkora teljesítményre képes, de csak képes és nem feltétlenül ténylegesen elért, mert az a kivitelezés módjától függ.
Minél hosszabb egy LED szalag – több pontos betáplálás nélkül - , és minél kisebb a keresztmetszete, és minél nagyobb teljesítményű és több LED található rajta, minél kisebb értékű ellenállásokkal, annál erősebb a LED szalagon a feszültségesés. A hosszabb LED szalagok feszültségesésének kivédésére több ponton, azaz rövidebb szakaszokon mindkét irányból tápbekötést kell végezni. Ez azonban bonyolultabbá teszi a kivitelezést. Ez a szett viszont csak egy egyszerű, az egyik végen bekötött LED szalag szett, így a LED szalag teljes világítási képessége nincs teljesen kihasználva. Típustól és hossztól függően, a szettben kapható LED szalagok valamelyikének a fogyasztása lehet, hogy semmilyen mértékben nem marad el a névlegestől, de a hosszabbaké akár 10-60%-kal is elmaradhatnak. Ez úgy vehető észre, hogy a letekert, de még felragasztás előtt a bekapcsolt szalag végét visszahajlítjuk az első LED-hez. Az első LED és az utolsó LED közötti minél nagyobb "fényerő különbség" a szalagon, annál erőteljesebb feszültségesésre utal. Amennyiben ez zavaró, külön megvásárolható további bekötőelemekkel kiküszöbölhető.
Fontos, tudni, ha további tápbekötéseket akarunk a szalagon megvalósítani, akkor a teljesítnény növekedni fog. Ekkor azonban könnyen előfordulhat, hogy a szettben kapott tápegység kevés lenne a működtetéshez, így erősebb tápegységre lesz szüksége. Tehát az ilyen jellegű átalakítás előtt villamossági alapismeretekkel is rendelkeznie kell a szett átalakítójának.
A LED szalagon kívül az adaptereknek is van pár Watt fogyasztásuk, mint ahogyan a vezérlőknek, dimmereknek is. Ezek nem számottevő értékek, és a gyártók nem is teszik közzé. Mindezek miatt az energiacímke kategória értéke, csak a LED szalag energia kategóriája, a gyártó által megadott névleges fogyasztási érték figyelembe vételével. A szalag működtető egységeknek nincsenek ilyen energetikai kategóriái.
Példa a tényleges és a névleges fogyasztás értelmezésére.
Ha egy LED szalag gyártó által megadott névleges fogyasztása 4,8 Watt méterenként, és egy 5 méteres szettet választunk, akkor abból az jön ki, hogy az 5 méteres tekercs névleges fogyasztása 24 Watt. Ehhez hozzájön a tápegység vesztesége miatti fogyasztási többlet, ~ 3 Watt, az együttesen 27 Watt lenne. Ezzel szemben a webáruház 23 Watt mért fogyasztási értéket tüntetett fel. A 4 Watt az, az a veszteség, hogy az 5 méteres szalag az egyik végéről megtáplálva, ellenállásként működve, a bekötéstől távolabbi LED-ek gyengébben teljesítenek.


A szett minden eleme kínai gyártmány.

8kWh/1000h