3m hosszú 36Wattos, mini nyomógombos dimmeres (fényerőszabályzós), adapteres középfehér LED szalag szett (180db P2835SMD LED)

8990,- Ft/szett
szett
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

3m hosszú 36Wattos, mini nyomógombos dimmeres (fényerőszabályzós), adapteres középfehér LED szalag szett (180db P2835SMD LED) árucikk műszaki adatai:

36 Watt névleges fogyasztású, Pannon-LED márkájú LED lámpa.
Fényáram:4140lumen
Hatásfoka:115 lumen/Watt
Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 300 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
230/12V- tápfeszültség.
Foglalat:dugvilla/DC-jack
Méret:
 
10x1,4mm - a legnagyobb átmérő
3000mm - a teljes hossz
20000* óra - a várható elméleti élettartama
Napi 8 órát világítva vélhetően 7 évig használhatja.
Színhőm.:középfehér (4000-4500Kelvin)
Ez a LED lámpa 180 darab 2835SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
nem vibrál
Garancia:1 év
A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
A szett részét képező dimmerrel fényerőszabályozható.
azonosító:3-amdsz-p60-nw

A szett tartalma:

 • 3 méter méterenkénti 60 darab 2835SMD típusú középfehér LED-et tartalmazó LED szalag DC-Jane csatlakozóval,
 • egy darab kábelre szerelt 'lengő' 3 mini nyomódombos dimmer (vezérlő),
 • egy darab 40VA-es DC12Voltos adapter,
 • csatlakozó és rögzítő elemek a stabil működtetéshez.
Ez a szett a webáruház kínálatából összeválogatott csomag, annak érdekében ha valaki utólagosan akar egy középfehér LED szalag világítást kialakítani, akkor annak ne kelljen a kiegészítők után kutakodnia. Ez a szett válogatás olyan, hogy az alkatrészeket csak össze kell dugni a LED szalagot fel kell ragasztani, a tápbekötés helyét rögzíteni, a tápegységet be kell dugni a konnektorba és máris felkapcsolható a LED szalag.

3m hosszú 36Wattos, mini nyomógombos dimmeres (fényerőszabályzós), adapteres középfehér LED szalag szett (180db P2835SMD LED)

Ez a LED szalag a legerősebb fényáramot biztosító olyan szalag, mely a falra, vagy bútorlapra ragasztva sem forrósodik túl. Természetesen azért erre a LED szalagra is igaz, hogy jó hővezető felületre, üvegre, fémre ragasztva, vagy alumínium LED profilba telepítve, a jobb hőleadása miatt hosszabb élettartamra számíthatunk. Fényereje olyan, hogy megfelelő tervezéssel akár egyedüli fővilágításnak, vagy kiemelő világításnak is telepíthetjük.
Nem vízálló, beltéri típus, csak páramentes belső térben használható, szobahőmérsékletnél nem magasabb hőmérsékletű helyiségben, sugárzó hőnek nem kitett helyen.

A szett része a képen látható egyszerű, kábelre szerelt 3 gombos dimmer (egyszínű LED szalag vezérlő). Egyik végén DC aljzat van, ami egy adaptertől jövő, a LED szalag típusától függően 12, vagy 24 Volt fogadására alkalmas, a másik végén pedig egy DC Jack található, mai a LED szalagnak adja a vezérlést. Tehát a működtetéséhez egyrészt egy DC-jack csatlakozóval rendelkező adapter szükséges, másrészt a LED szalag bekötő vezetékén egy DC aljzat kell, hogy rendelkezésre álljon. Ez biztosítva van a szettben.
A vezérlő méretei: 40 mm x 13 mm x 4 mm
Kábelhossz: 10cm + 10cm bemenet-kimenet
Ez egy költséghatékony megoldás. Amennyiben Ön kényelmesen, és gyakran több féle világítási módot kíván használni, célszerűbb valamilyen távirányítós vezérlést választani inkább.

A 3 nyomógomb használata:


A dimmer fényrőszabályzó és kapcsoló is, valamint különféle villogási effektekre is képes. A LED szalag vezérlése a dimmeren lévő három nyomógombbal lehetséges.
(MODE) - megnyomására a fényjáték programok érhetőek el. A fényjáték programok közötti váltás a MODE gomb ismételt megnyomásával történik.
- 1. program: Véletlenszerű pulzálás (5 sebesség)
- 2. program: Pulzálás 0-100% fényerőig (5 sebesség)
- 3. program: Stroboszkóp (5 sebesség)
- 4. program: Villogtatás (5 sebesség)
(SPEED/BRIGHT) - gomb megnyomásával fényjáték program esetén a sebességet állítjuk, fix fény esetén a fényerőt tudjuk növelni. A fényerő 8 fokozatban növelhető (12.5%-os lépésközök).
Hosszan megnyomva a ki- és a bekapcsolás gombja.
(LIGHT) - gomb megnyomásával a fixfénnyel világít, ha esetleg előtte valamilyen villogási effekt módban voltunk. További gombnyomásokra 8 fokozatban csökkenthető.
Áramszünet esetén megjegyzi az utolsó világítási módot.
Maximum 12 Amper áramerősségig terhelhető.
Kizárólag egyenáramú 12-24Volt közötti feszültségtartományban használható!

Mini LEDdimmer - nyomógombos - (12V/24V) 144/288W (fekete)

Az alábbi kép csak a három fehér színhőmérséklet közötti különbséget hivatott érzékeltetni.

A Pannon LED 2835-as SMD tokozású méterenkénti 60 LED-es melegfehér, középfehér és hidegfehér LED szalagok összehasonlító fényképe.

Telepítési utasítás!

 • Kizárólag szakember telepítheti!
 • Tekerje le a LED szalagot!
 • A LED szalag DC-Jane csatakozó aljzatát dugja össze a mini dimmer DC-Jack dugójával és a mini dimmer DC-Jane aljzatát az adapter DC-Jack dugójával.
 • Ha nagyobb távolságra akarja elhelyezni a szalagot a konnektortól, avagy az adaptertől, akkor vegyen hozzá törpefeszültségű hosszabbító vezetéket.
 • Dugja be a konnektorba az adaptert, kapcsolja fel a mini dimmerrel és így világítani fog a LED szalag.
 • Célszerűbb lehet távirányítós szettet választania. Ha már megvette ezt a szettet, külön is vásárolhat hozzá távirányítós vezérlőt (72Watt fogyasztásig). Ezt a mini dimmer helyére tudja csatlakoztatni.
 • A felragasztás helyére fogja oda a LED szalagot és nézze meg, hogy a szalag által biztosított fényélmény megfelel-e az elképzeléseinek.
 • Ha a fényélmény, vagy bármi egyéb nem felel meg, éljen az elállás jogával és még felragasztás előtt küldje vissza a terméket.
 • Ha a felragasztás mellett dönt, azaz a hátoldali ragasztó szalag védelmet eltávolítja, vagy rövidebbre vágja, módosítja a LED szalagot, akkor már nem tud az elállási jogával élni.
 • Ragassza fel a LED szalagot, úgy hogy a hátoldali védő papírt eltávolítja.
 • A túllógó LED szalagot vágja le! Fontos, hogy a LED szalagot darabolni a jelölt helyeken lehet 3 LED-enként. Ha nem jó helyen vágja el, akkor 1-2 LED nem fog világítani a szalag végén.
 • A LED szalag felragasztható száraz, pormentes festett falra is, vagy bútorlapra, üvegre, plexire, fémfelületre, legalább 10mm hasznos belső szélességű LED profilba.
 • Nem használható párás és sugárzó hőmérsékletnek kitett helyen! Emellett csak maximum normál szoba-hőmérsékletű helységekbe telepíthető! A magasabb hőmérséklet lerövidíti a LED várható élettartamát, a pára pedig korróziót okozva eredményez meghibásodást. A LED ideális helye nem a bútorlap és nem a szobafal, hanem jó hővezető felület, mint a fém, vagy az üveg. A fém, mint jó hővezető miatt kapható külön beszerezhető alumínium LED profil is, mely a jó hővezetése miatt nem csak LED várható élettartam növelő, hanem szép megjelenést is biztosít a LED szalagoknak. Ennek ellenére a vásárolt LED szalag hőtermelése olyan, hogy normál szoba hőmérsékleten is falra vagy bútorfelületre is ragasztva kellően biztosított a hőelvezetése.
 • Egyetlen dolog nem garantált, az hogy a LED szalag öntapadó hátsó felülete mindenkor megőrzi a ragasztó képességét. Tehát bizonyos hőmérsékleti, hőelvezetési és a fal, vagy bútor biztosította tapadási felület együttese nem minden esetben biztosít megfelelő tapadást. Ha a LED szalag nem tapad, vagy elválik a felületről, az nem garanciális hiba. Ekkor a kivitelező feladata a ragasztást megerősíteni.
 • Ennek lehetséges módjai: kétoldalas ragasztó szalag alkalmazása (tükör ragasztó szalag, vagy montázs szalag), vagy szilikonos ragasztó használata, vagy kisebb szakaszon akár pillanatragasztó is megoldást nyújthat a szalag hátoldala és a célfelület között használva.
 • Jellemző leválási hiba, hogy a betápláló vezeték a csekély súlya ellenére folyamatosan húzza a LED szalagot, és az idő során a bekötő vezetéktől indulva egyre hosszabb szakasz válik le.
 • Ennek megakadályozására található a szettben rögzítő fül, hogy a bekötő vezeték súlyát a rögzítő fül vegye át.
  • Garanciális meghibásodás lehet, ha a tápegység, a vezérlő, vagy a LED szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
  • Tehát, ha egyetlen LED tönkre is megy, akkor a LED szalagból a hibás LED körül vágjon ki egy egységet. Az egység alatt 3 LED értendő. Azaz a LED szalag 3 ledenként a jelölt helyeken elvágható, így csere esetén is csakis ilyen helyen vághatja ki a hibás szakaszt. A kivágott hibás szakaszt szedje le a felragasztott felületről és küldje vissza cserére, ha a garancia él. Egyébként, ha az eredeti telepítéskor a szalag végéről vágott le LED-eket akkor ezt most fel tudja használni. A webáruház a garancia érvényessége alatt cseréli a hibás LED szalag szakaszt, mint ahogyan a meghibásodott tápegységet, vagy a vezérlőt is.
  • Az LED szakaszt ragassza fel a régi helyére, és vagy forrasztással, vagy külön megvásárolható toldó elem párral biztosítsa újra az áramellátást.
  • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
  • A nyomógombbal kikapcsolt világítás még nem áramtalanított, a konnektorból is ki kell húznia.
  • A garancia vállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra. Nem vonatkozik a garanciavállalás a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot és működtető alkatrészeit kizárólag oda ragassza, rögzítse, ahol annak eltávolítása során keletkező látványt is elfogadja, vagy elfogadja azt, hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során, csavar, szög és ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.

3m hosszú 36Wattos, mini nyomógombos dimmeres (fényerőszabályzós), adapteres középfehér LED szalag szett összeszerelésének elvi rajza

Gyakori kérdések

A lentebb olvasható és hasonló kérdésekre kaphat választ egy külön oldalon: ITT.
 • Ha megveszek egy ilyen, szettet és később meggondolom magam és vennék hozzá még pár méter LED szalagot, akkor ráköthetem azt is?
 • Három polcom van egymás felett. Mind a három polc aljára akarok ragasztani LED szalagot. Akkor 3 rövidebb szettet kell vennem, vagy vehetek egy hosszút és feldarabolhatom? De akkor mit kell még hozzá vennem?
 • Ha később úgy döntök, hogy nem kapcsolóval akarom kapcsolni, hanem inkább távirányítót akarok, akkor bármilyen távirányítós vezérlőt vehetek hozzá?
 • Ezek a szettek csak az egyik végükről vannak bekötve. Mit kell még venni ehhez a szetthez, hogy a másik végéről is be legyen kötve?
 • Mit kell venni, ha ketté akarom vágni és mind a két darabnak mindkét végén akarok bekötést biztosítani?
 • A webáruházban vannak sokkal erősebb LED szalagok is. Azokból miért nincs szett?
 • A webáruházban az utólagos LED szalag kialakítást említik. Mitől utólagos? Milyen a nem utólagos?

A termék műszaki adatai között szereplő névleges fogyasztás, az a gyártó által a LED szalagra megadott névleges fogyasztási értéke. Névleges fogyasztás alatt az értendő, hogy a LED szalag mekkora teljesítményre képes, de csak képes és nem feltétlenül ténylegesen elért, mert az a kivitelezés módjától függ.
Minél hosszabb egy LED szalag – több pontos betáplálás nélkül - , és minél kisebb a keresztmetszete, és minél nagyobb teljesítményű és több LED található rajta, minél kisebb értékű ellenállásokkal, annál erősebb a LED szalagon a feszültségesés. A hosszabb LED szalagok feszültségesésének kivédésére több ponton, azaz rövidebb szakaszokon mindkét irányból tápbekötést kell végezni. Ez azonban bonyolultabbá teszi a kivitelezést. Ez a szett viszont csak egy egyszerű, az egyik végen bekötött LED szalag szett, így a LED szalag teljes világítási képessége nincs teljesen kihasználva. Típustól és hossztól függően, a szettben kapható LED szalagok valamelyikének a fogyasztása lehet, hogy semmilyen mértékben nem marad el a névlegestől, de a hosszabbaké akár 10-60%-kal is elmaradhatnak. Ez úgy vehető észre, hogy még felragasztás előtt a bekapcsolt szalag végét visszahajlítjuk az első LED-hez. Az első LED és az utolsó LED közötti minél nagyobb "fényerő különbség" a szalagon annál erőteljesebb feszültségesésre utal. Amennyiben ez zavaró, külön megvásárolható további bekötőelemekkel kiküszöbölhető.
A LED szalagon kívül az adaptereknek is van pár Watt fogyasztásuk, mint ahogyan a vezérlőknek, dimmereknek is. Ezek nem számottevő értékek, és a gyártók nem is teszik közzé. Mindezek miatt az energiacímke csak a LED szalag energiacímkéje, a gyártó által megadott névleges fogyasztási értékkel.


A szett minden eleme kínai gyártmány.

36kWh/1000h