V-TAC 300 LED (3528SMD) 12V beltéri flex LED-szalag 5m, középfehér (KIVITELEZŐKNEK)

1380,- Ft/tekercs
tekercs
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

V-TAC 300 LED (3528SMD) 12V beltéri flex LED-szalag 5m, középfehér (KIVITELEZŐKNEK) árucikk műszaki adatai:

18 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
Fényáram:1110lumen
Hatásfoka:62 lumen/Watt
Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 95 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
DC 12V- tápfeszültség.
Foglalat:Foglalat nélküli. A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték áll rendelkezésre, mely sorkapoccsal, vagy némely törpefeszültségű termék esetében DC Jack dugóval csatlakoztatható.
Méret:
 
8x2,2mm - a legnagyobb átmérő
5000mm - a teljes hossz
Színhőm.:középfehér (4500Kelvin)
Ez a LED lámpa 300 darab 3528SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
nem vibrál
Garancia:2 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges.
A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
12Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
azonosító:300led-szalag-3528-bel-nw

Az a LED szalag 4500Kelvines színhőmérsékletű. Ezt azt jelenti, hogy a hidegfehér és a melegfehér árnyalatok között helyezkedik el. Emiatt a webáruházban középfehér néven szerepel. Sok helyen természetes fehérnek (natural white) nevezik. No, de mitől természetes? Van ahol semleges fehérnek (neutral white) is nevezik.

DE VIGYÁZAT! Ez egy csalóka színű termék. Jól látja, ha a fényképen, a fénynek kissé zöldessárga árnyalatát véli felfedezni.

Ez melegebb, mint egy 4500Kelvines termék. Ha Önnek ez az árnyalat nem tetszik, ne vegye meg. Csakis azért van leárazva, mert a webáruház üzemeltetőjének sem tetszik. Ettől függetlenül olyan helyekre, ahol nem fontos a fehér árnyalata, olcsón hozzá juthat amíg van.

V-TAC 300 LED (3528SMD) 12V beltéri flex LED-szalag 5m, középfehér (KIVITELEZŐKNEK)
V-TAC 300 LED (3528SMD) 12V beltéri flex LED-szalag 5m, középfehér (KIVITELEZŐKNEK)

LED-szalag telepítési, használati útmutató

A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes (vágható, forrasztható, toldható), valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret (tápellátás és méretezések számítása).
Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!

A LED-szalag 12Volt egyenáram tápellátást igényel, ezért bekötésnél figyelni kell a helyes polaritásra. (Ellenkező bekötés esetén nem világít). 12Volt feletti tápellátás korai, vagy azonnali meghibásodást eredményez. Ebből következik, hogy 12Voltos autó akkumulátorról, csak feszültségszabályozón keresztül működtethető, hiszen az töltött állapotban 14Volt felett is lehet.
A LED szalag fényerőszabályozható. A 12Volt egyenáram csökkentésével a fényerő is csökken. Ehhez speciális fali, vagy kábelre szerelhető fényerőszabályzó is használható, vagy létezik speciális tápegységgel egybeépített fényerőszabályzó is.
A LED szalag 3-as csoportokban az osztás vonalában darabolható, a jelölt helyeken forrasztható így a kivitelezéshez kellően tág lehetőségeket biztosít.
Törekedjen arra, hogy a LED-szalagoknak 5 méterenként (tekercsenként) tápellátást biztosítson (ha megoldható) és NE az előző szalag végéről adjon tápellátást. Ez azért szükséges, hogy a következő 5 méter szalag működtetéséhez szükséges áramerősség ne az előző led-szalagon folyjon át. Azaz az áram feleslegesen ne terhelje (melegítse) a LED-szalagot.
Természetesen kivitelezhető úgy is, hogy az 5 méteres tekercseket egymás végére forrasztva használja, de 100-150Wattnyi LED szalag esetén, már az első LED-ek alatt 8,3-12,5Amper áramerősség folyik. A nagyobb áramerősség a szalag fokozottabb melegedésével, a LED-ek várható élettartamának csökkenéséhez vezet, valamint feszültségeséssel is járhat aminek a következménye a gyengébben világító LED.
Hogy mennyi lehet a maximális Amper érték egy LED szalag esetében ami még nem jár hátránnyal, függ a külső környezeti hőmérséklettől, illetve attól, hogy a LED szalag milyen hővezető felületre van felragasztva. Emiatt is előnyös az alumínium LED profil használata, mely nem csak szép megjelenést biztosít és védi a LED-et, de az alumínium hővezetése által jobb hűtést is biztosít. Jó iránymutatásként szolgálhatnak az RGB vezérlők, melyekre általában maximum 144Wattnyi LED szalag köthető. Ezen hasonlatot követve célszerű ezt követni az egyszínű LED szalagok esetében is. Azaz 120 (3528-as) ledes esetében 20méternél hosszabb egybefüggő szalagot ne alakítsunk ki.
A LED fényforrások elküldés előtt kipróbálásra kerültek, de ennek ellenére darabolás és felragasztás előtt célszerű működésükről meggyőződni. Ugyanis garanciális csere csak azokra a LED-szalagokra érvényesíthető amelyeken használatlan a hátoldali ragasztó szalag és egész méteres darabok. Az ilyen méteres darabok akkor is egészben garanciálisan cserélhetők, ha csak egyetlen LED nem világít rajtuk.
1 méter 120 ledes szalag 3,6Wattot fogyaszt. Célszerű a tápellátást úgy biztosítani, hogy méterenként 4VA LED-meghajtó (tápegység) kapacitás biztosítva legyen.
A kültéri típusoknál a vágási felületek vízállóságát a helyi kivitelezőnek kell biztosítania.
A vásási felületekre a vezetékeket forrasztással is rögzíthetjük, de különféle toldó elemek is rendelkezésre állnak, azonban ezen a LED szalagon a LED-ek olyan sűrűn helyezkednek el, hogy a vágási hely a LED széle között olyan kevés a hely, hogy például a rögzítő tüskéd toldó elemek számára nincs elegendő hely. A legbiztosabb kapcsolatot a forrasztás jelenti.

Az alábbi két képen egyszerre van lefényképezve 120 LED-es LED szalagokból egy hidegfehér, egy középfehér és egy melegfehér. De ennél a terméknél vigyázzon, nézze meg a 3. képet is.

V-TAC 300 LED (3528SMD) 12V beltéri flex LED-szalag 5m, középfehér (KIVITELEZŐKNEK)
V-TAC 300 LED (3528SMD) 12V beltéri flex LED-szalag 5m, középfehér (KIVITELEZŐKNEK)

Az alábbi képen a fenti két képen is látható 120ledes középfehér (valóban 4500Kelvines) LED szalag lett együtt lefényképezve az ezen az oldalon megvásárolható méterenkénti 60 LED-es LED szalaggal. Jól látszik a különbség. Tehát csak az vegye, akinek megfelel ez az árnyalat a kedvező árért cserébe.

V-TAC 300 LED (3528SMD) 12V beltéri flex LED-szalag 5m, középfehér (KIVITELEZŐKNEK)

Ha tudni akarja a webáruházban ennél a LED szalagnál miért szerepel ilyen értékű hagyományos izzó Watt érték kimutatás, akkor olvassa el az összehasonlító cikket ITT!

Kínai gyártmány.

18kWh/1000h