V-TAC 300 LED (3528SMD) IP65 kültéri 12V LED szalag 5m, középfehér (KIVITELEZŐKNEK)

2795,- Ft/tekercs
Az áruház készletéből kifutó termék! Kb. csak 6 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 18 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 1075lumen
 • Hatásfoka: 60 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 75 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • DC 12V - tápfeszültség.
 • Foglalat: Foglalat nélküli. A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték áll rendelkezésre, mely sorkapoccsal, vagy némely törpefeszültségű termék esetében DC Jack dugóval csatlakoztatható.
 • Méret: 8x2,2mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: középfehér (4000Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 300 darab 3528 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
 • nem vibrál
 • Garancia: 2 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • 12Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Webáruházi azonosító: 300led-szalag-3528-ip65-nw
Az a LED szalag 4000 Kelvin színhőmérsékletű. Ezt azt jelenti, hogy a hidegfehér és a melegfehér árnyalatok között helyezkedik el. Emiatt a webáruházban középfehér néven szerepel. Sok helyen természetes fehérnek (natural white) nevezik. No, de mitől természetes? Van ahol semleges fehérnek (neutral white) is nevezik.

IP65 vízálló kültéri típus, azaz a LED szalag egy lapos szilikon kaucsuk tömlőbe van belehúzva és a két végén lezárva.

A fényképeken lévő sárgás árnyalat ne tévessze meg!
Az csak a hátoldali 3M ragasztószalag színe, megvilágítva. Csak a fény árnyalatát figyelje.
.
.
LED-szalag telepítési, használati útmutató

A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes (vágható, forrasztható, toldható), valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret (tápellátás és méretezések számítása).
Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!

A LED-szalag 12Volt egyenáram tápellátást igényel, ezért bekötésnél figyelni kell a helyes polaritásra. (Ellenkező bekötés esetén nem világít). 12Volt feletti tápellátás korai, vagy azonnali meghibásodást eredményez. Ebből következik, hogy 12Voltos autó akkumulátorról, csak feszültségszabályozón keresztül működtethető, hiszen az töltött állapotban 14Volt felett is lehet.
A LED szalag fényerőszabályozható. A 12Volt egyenáram csökkentésével a fényerő is csökken. Ehhez speciális fali, vagy kábelre szerelhető fényerőszabályzó is használható, vagy létezik speciális tápegységgel egybeépített fényerőszabályzó is.
A LED szalag 3-as csoportokban az osztás vonalában darabolható, a jelölt helyeken forrasztható így a kivitelezéshez kellően tág lehetőségeket biztosít.
Törekedjen arra, hogy a LED-szalagoknak 5 méterenként (tekercsenként) tápellátást biztosítson (ha megoldható) és NE az előző szalag végéről adjon tápellátást. Ez azért szükséges, hogy a következő 5 méter szalag működtetéséhez szükséges áramerősség ne az előző led-szalagon folyjon át. Azaz az áram feleslegesen ne terhelje (melegítse) a LED-szalagot.
Természetesen kivitelezhető úgy is, hogy az 5 méteres tekercseket egymás végére forrasztva használja, de 100-150Wattnyi LED szalag esetén, már az első LED-ek alatt 8,3-12,5Amper áramerősség folyik. A nagyobb áramerősség a szalag fokozottabb melegedésével, a LED-ek várható élettartamának csökkenéséhez vezet, valamint feszültségeséssel is járhat aminek a következménye a gyengébben világító LED.
Hogy mennyi lehet a maximális Amper érték egy LED szalag esetében ami még nem jár hátránnyal, függ a külső környezeti hőmérséklettől, illetve attól, hogy a LED szalag milyen hővezető felületre van felragasztva. Emiatt is előnyös az alumínium LED profil használata, mely nem csak szép megjelenést biztosít és védi a LED-et, de az alumínium hővezetése által jobb hűtést is biztosít. Jó iránymutatásként szolgálhatnak az RGB vezérlők, melyekre általában maximum 144Wattnyi LED szalag köthető. Ezen hasonlatot követve célszerű ezt követni az egyszínű LED szalagok esetében is. Azaz 120 (3528-as) ledes esetében 20méternél hosszabb egybefüggő szalagot ne alakítsunk ki.
A LED fényforrások elküldés előtt kipróbálásra kerültek, de ennek ellenére darabolás és felragasztás előtt célszerű működésükről meggyőződni. Ugyanis garanciális csere csak azokra a LED-szalagokra érvényesíthető amelyeken használatlan a hátoldali ragasztó szalag és egész méteres darabok. Az ilyen méteres darabok akkor is egészben garanciálisan cserélhetők, ha csak egyetlen LED nem világít rajtuk.
1 méter 120 ledes szalag 3,6Wattot fogyaszt. Célszerű a tápellátást úgy biztosítani, hogy méterenként 4VA LED-meghajtó (tápegység) kapacitás biztosítva legyen.
A kültéri típusoknál a vágási felületek vízállóságát a helyi kivitelezőnek kell biztosítania.
A vásási felületekre a vezetékeket forrasztással is rögzíthetjük, de különféle toldó elemek is rendelkezésre állnak, azonban ezen a LED szalagon a LED-ek olyan sűrűn helyezkednek el, hogy a vágási hely a LED széle között olyan kevés a hely, hogy például a rögzítő tüskéd toldó elemek számára nincs elegendő hely. A legbiztosabb kapcsolatot a forrasztás jelenti.
.
Az alábbi két képen egyszerre van lefényképezve 120 LED-es LED szalagokból egy hidegfehér, egy középfehér és egy melegfehér.
.
.
Ha tudni akarja a webáruházban ennél a LED szalagnál miért szerepel ilyen értékű hagyományos izzó Watt érték kimutatás, akkor olvassa el az összehasonlító cikket ITT!

Kínai gyártmány.


V-TAC 300 LED (3528SMD) IP65 kültéri 12V LED szalag 5m, középfehér (KIVITELEZŐKNEK) energiacímkéje

A jobb oldali (mobilon nézve e szöveg feletti) energiacímke, már az új EU BIZOTTSÁG 2019/2015. számú felhatalmazáson alapuló rendelete szerinti energiacímke, mely közvetlenül az EPREL – Az energiacímke-köteles termékek európai adatbázisából került betöltésre.

A fényforrás műszaki paramétereit megtekintheti a https://eprel.ec.europa.eu oldalán közvetlenül az alábbi linkre kattintva:
Termékinformációs lap HTML oldalon,
vagy letölthető itt: Termékinformációs lap PDF formátumban.

Ha ezt nyomtatott változatban nézi, akkor a mobiltelefonja QR-kód olvasó alkalmazásával olvassa be az energiacímke QR kódját és megkapja az ERPEL Termékinformációs lap linkjét.

V-TAC 300 LED (3528SMD) IP65 kültéri 12V LED szalag 5m, középfehér (KIVITELEZŐKNEK) spektrumképe
.
^
^