V-TAC 300 LED (5050SMD) beltéri 12V LED szalag 5m, borostyán (KIVITELEZŐKNEK)

2990,- Ft/tekercs
tekercs
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

V-TAC 300 LED (5050SMD) beltéri 12V LED szalag 5m, borostyán (KIVITELEZŐKNEK) árucikk műszaki adatai:

54 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
Fényáram:3600lumen
Hatásfoka:67 lumen/Watt
Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 300 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
DC 12V- tápfeszültség.
Foglalat:Foglalat nélküli. A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték áll rendelkezésre, mely sorkapoccsal, vagy némely törpefeszültségű termék esetében DC Jack dugóval csatlakoztatható.
Méret:
 
10x2,2mm - a legnagyobb átmérő
5000mm - a teljes hossz
Színhőm.:borostyán (2200Kelvin)
Ez a LED lámpa 300 darab 5050SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
nem vibrál
Garancia:2 év, 12 Volt egyenáramú tápellátás szükséges.
A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
12Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
azonosító:300led-szalag-bel-2200k

Borostyán fényű LED szalag. Ez annak ellenére, hogy csak sárgának látjuk, lényegesen eltér a sárga LED szalagtól. Valójában a melegfehérnek egy még melegebb árnyalatáról van szó. Olyan meleg sárgás árnyalat, mint egy gyertyaláng, vagy egy régi szénszálas Edison-izzó.
A fenti ár egy 5 méteres tekercsre vonatkozik.

A 12 Voltos LED szalag 3 LED-enként vágható, darabolható, a szalagon jelölt helyeken. A vágási jelöléseknél a fehérre festett réz szalagon szabadon lévő pontokra vezetéket tudunk forrasztani, vagy a LED szalagokhoz speciális toldó, bekötő elemekkel forrasztás nélküli illesztést tudunk kialakítani. Az ilyen elemek kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy egyszínű 10mm széles LED szalaghoz való elemet válasszunk.

A toldó elem kiválasztása során az is fontos tudni való, hogy igaz ugyan, hogy a LED szalag csak 10mm széles, de ennek ellenére, ha LED profilba kívánja elhelyezni a LED szalagot, akkor nem tud a LED profilon belül toldó elemet használni, mert a LED profilokban általában 10mm széles hely van, azaz a LED szalag belefér, de a toldó elem (mivel szélesebb mint 10mm) már nem, így a LED profilon belül forrasztani kell.

V-TAC 300 LED (5050SMD) beltéri 12V LED szalag 5m, borostyán (KIVITELEZŐKNEK)
V-TAC 300 LED (5050SMD) beltéri 12V LED szalag 5m, borostyán (KIVITELEZŐKNEK)

Természetesen a kivitelezés helyén rendelkezésre álló lehetőségek függvényében, itt is szem előtt kell tartani a jó hőleadás biztosítását. Célszerű, vagy jó hővezető felületre ragasztani a LED-et, vagy alumínium LED profilba helyezve felhasználni. Hiszen minél alacsonyabb működési hőmérsékletet biztosítunk a LED-nek, annál hosszabb élettartamra számíthatunk.

A LED szalag működtetéséhez szükséges még tápegységet vásárolnia (12Volt egyenáramot biztosító tápegységet), egy kapcsolót vagy a fényerőszabályzó dimmert. A szép megjelenéshez és a jobb hővezetéshez célszerű lehet még LED profilt is vásárolnia, valamit a bekötésekhez, illesztésekhez, toldó elemek is szükségesek lehetnek.

Ha eldöntötte, milyen hosszú LED szalagot akar egyszerre működtetni, számolja ki összesen az hány Watt fogyasztást eredményez. A kapott számnál erősebb értékű VoltAmperes (VA) DC 12Voltos LED meghajtót kell választania.

A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes, valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret. Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!

A 12 Voltnál erősebb feszültség, valamint a LED hőleadását akadályozó környezet, esetén a LED várható élettartama (adott esetben akár drasztikusan is) lerövidül! Emiatt 12 Voltos akkumulátorról is csak feszültségszabályozón keresztül használjuk, hiszen egy feltöltött 12 Voltos gépjármű akkumulátor 14 Volt feletti.

Kínai gyártmány.