LL 60 LED (5050SMD) beltéri LED-szalag 12Volt 1méter/10mm, RGBWW (KIVITELEZŐKNEK)

5290,- Ft/méter helyett
-43% árengedmény!
3000,- Ft/méter
Akció 2019.06.30-ig, vagy a készlet erejéig!
méter
Az áruház készletéből kifutó termék! Kb. csak 2 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

LL 60 LED (5050SMD) beltéri LED-szalag 12Volt 1méter/10mm, RGBWW (KIVITELEZŐKNEK) árucikk műszaki adatai:

18 Watt névleges fogyasztású, Life-Light-LED márkájú LED lámpa.
Fényáram:600lumen
Hatásfoka:33 lumen/Watt
DC 12V- tápfeszültség.
Foglalat:Foglalat nélküli. A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték áll rendelkezésre, mely sorkapoccsal, vagy némely törpefeszültségű termék esetében DC Jack dugóval csatlakoztatható.
Méret:
 
10x2mm - a legnagyobb átmérő
1000mm - a teljes hossz
Színhőm.:piros-zöld-kék-melegfehér
Ez a LED lámpa 60 darab 5050SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
nem vibrál
Garancia:2 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges.
A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
12Voltos vezérlővel, dimmerrel fényerőszabályozható.
azonosító:300led-szalag-bel-rgbww1

Ez a termék a LL RGBWW 300 LED (5050SMD) beltéri LED-szalag 5méteres termék méterre vágott változata.
Ha nem akar egy egész 5 méteres tekercset megvenni, akkor ezen az oldalon 1, 2, 3, vagy 4 méteres darabot is a kosárba rakhat.
Ha Önnek például 3 méter szalagra van szüksége, akkor ön természetesen nem 3 darab 1 métereset fog kapni, hanem 1db 3 métereset.
Mint minden méretre vágott termék esetében tudnia kell, hogy ebben az esetben nem számíthat a szalagra forrasztott bekötő vezetékre, tehát vagy a kivitelezőnek kell bekötő vezetéket a szalagra forrasztania, vagy vásárolhat külön a vezetékre tolható, vagy csíptethető vezetéket.
Ez a szalag csak 10mm széles. Az RGBW szalagokhoz használható toldó és bekötő elemek azonban 12mm széles szalagokkal kompatibilisek. Ezeket az elemeket ehhez a szalaghoz nem tudja használni. Emiatt a szalagra a vezetékek rögzítését csak forrasztással tudja megoldani. 10mm széles szalaszon 5 forrasztással.

LL 60 LED (5050SMD) beltéri LED-szalag 12Volt 1méter/10mm, RGBWW (KIVITELEZŐKNEK)

Változtatható fényerejű és színű LED szalag, amely teljes értékű melegfehér fénnyel is képes világítani!
De hogy világítok hidegfehérrel vele? - Hát felkapcsolom a fehérhez a kéket is!
Polc, falfülke, falmosó, mennyezeti rejtett világítás, vagy éppen karácsonyi díszvilágítás céljára alkamas.

Ez az SMD RGBWW beltéri flex LED-szalag 3 LED-enként vágható, méretre szabható a szabad réz érintkezős helyeken. Minden egyes 5050 típusú SMD LED tartamazza a 3 alapszín és a melegfehér chipeket, azaz a melegfehér dióda egybe van tokozva az RGB diódákkal. A levágott szalagdarabokra (azok vágási végeire) tetszőleges hosszúságú vezetéket forrasztva, változatos kialakítási formákat érhetünk el. A szalag hátoldalán öntapadó ragasztó szalag fut végig mely a hővezető felületre rögzítést segíti.

FIGYELEM!
Beltéri típus, azaz a nyomtatott áramköri szalag a ráültetett diódákkal együtt szabadon vannak, nincs rajtuk szilikonkaucsuk burkolat mint a kültéri típusoknál.

LL 60 LED (5050SMD) beltéri LED-szalag 12Volt 1méter/10mm, RGBWW (KIVITELEZŐKNEK)

A termék névleges fogyasztása 18Watt méterenkét, azaz egy 5méteres tekercs esetében 90Watt. Ez az az érték, melyet a LED szalagra szerelt diódák a szalagra forrasztott ellenállások figyelembe vételével képesek teljesíteni. Ez azonban egy maximális érték, mely csak elérhető a termék több ponton történő betáplálása esetén. Mivel annak ellenére, hogy ez egy kétrétegű ledszalag, de a szalaghosszon fellépő feszültségesés miatt a betáplálási ponttól egyre távolabb lévő diódák egyre gyengülő teljesítményt nyújtanak. Minél rövidebb szakaszokat használunk, azaz minél több ponton, mindkét végről megtápláljuk a LED szalagot, annál inkább elérjük a maximális teljesítményt. Például, ha csak a fehér diódát használva - amennyiben egy 5 méteres tekercset csak az egyik végéről tápláljuk meg, akkor a fogyasztás 18Watt. Mindkét végéről, már 30Watt. Az összes szín használatával egy végről táplálva az összes fogasztás 47Watt. Ha azonban a másik végét is bekötjük az 5 méteres szalagnak, akkor már 78Watt a fogyasztása, így már majdnem elértük a névleges 90Wattot. Tehát, ha úgy döntünk, hogy 2,5 méternél elvágjuk a szalagot és ott is mindkét irányba bekötjük a tápellátást, igen esélyes, hogy a 90Wattos maximális teljesítménnyel járó fényerőhöz jutunk. Természetesen nem szükséges a szalagot mindkét végről megtáplálni és minden esetben maximum 2,5méteres darabokat használni, de célszerű. Tehát nem szükséges, de célszerű, ha erős és kiegyenlített világítást akarunk elérni. Használhatunk egy 5 méteres darabot egészben, csak egyik végről betáplálva, de akkor a fényerőnk is kb. csak a felel lesz az elérhetőnek és a szalag túlsó végén lévő LED-ek gyengébben fognak világítani, mint a tápbekötés elején. Természetesen ez a fényerő csökkenés csak akkor szembetűnő, ha az utolsó LED-eket visszahajtjuk az elsőkhöz, azaz egy kört alakítunk ki. Egyébként egy egyenes vonal mentén kevésbé feltűnő.
Egy 5 méteres szalag végére újabb szalag mennyiséget kötni tilos!
Nem csak a fényerő fog tovább csökkenni a feszültségesés miatt, de a szalag ellenállása okán még több hő keletkezik, ami rövidíti a LED várható élettartamát. Ez a LED szalag egyébként is csak kiváló hővezető felületre ragasztható fel, ezért célszerű az alumínium LED profil használata, éppen a hőledás biztosította vártható élettartam megtartása érdekében.

LL 60 LED (5050SMD) beltéri LED-szalag 12Volt 1méter/10mm, RGBWW (KIVITELEZŐKNEK)


FIGYELEM!
Ez villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termékhez LED profil, tápegység, RGBW vezérlő, plusz vezeték szükséges, valamint a csatlakozásokat forrasztással célszerű a szalagon biztosítani. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamossági szakemberrel végeztesse!

RGBW LED szalag világítás elvi bekötési rajza


A felhasználás helyének meghatározásához vegye figyelembe az alábbiakat:
Minden LED várható élettartamát rövidíti a hőmérséklet. Azaz, ha a LED által termelt hőt nem vezetjük el, vagy nem tudja azt leadni, akkor idő előtt meghibásodik.
Emaitt ha a LED-et szobahőmérsékletnél melegebb helyen használjuk, vagy sugárzó hőhatásnak tesszük ki, az rövidíti a LED élettartamát.
Minél nagyobb egy LED-szalag méterenkénti fogyasztása, annál nagyobb a hőtermelése is.
Amíg egy méterenkénti 8Watt alatti LED szalagot ragaszthatunk közvetlenül falra is és a fal jó hővezetést biztosít, addig egy ennél nagyobb fogasztásút célszerű alumínium LED profilba ragasztani, vagy valami jó hővezető felületre, célszerűen fémre.
Méterenkénti 12Watt fogyasztás felett csakis jó hővezető fémen (alu LED-profil) használjuk.
Minél hosszabb LED szakaszokat fűzünk egymás végére, annál nagyobb a szalagon a feszültségesés az LED szalag ellenállása miatt, és a bekötéstől távolabbi szakaszok egyre gyengébben fognak világítani, így világítás helyett elfűtjük az áramot.
Emiatt általánosságban akkor járunk el helyesen, ha maximum minden 40Wattos szakasz mindkét végről betáplálást biztosítunk, minél rövidebb szakaszokat táplálunk meg mindkét végéről annál egyenletesebb és erősebb fényhez jutunk, és a LED szalag várható élettartamát is hosszabbítjuk ezzel.
Párás helyiségekben csak kültéri LED szalagot használjunk. Vízbe (medence) csak IP68-as vízálló LED szalagot használjunk.
Hiába rendelkezik a legtöbb LED szalag 3M öntapadó hátoldallal, ha a felragasztás helyének nem megfelelő a tapadása, akkor az le fog válni. Szintén leválhat a LED szalag egy jól tapadó felületről is akkor, ha pl: a hő elvezetése nem megfelelő, és a ragasztó anyag a hőtől képlékenyebbé válik.
Mindenképp leválik LED szalag ha a bekötő-, azaz tápvezetéket lógva hagytuk. A bekötő vezeték súlya folymatosan leválasztja a LED szalagot idővel egyre hosszabb szakaszon. Emiatt a bekötő vezetéket a belógás ellen fixen kell rögzíteni. Adott körülmények esetén szükségessé válhat a LED szalag ragasztásának megerősítése erősebb ragasztóval, pl. akár sziloplaszttal is.
Mint minden 12Voltos LED szalag, így ez a típus sem tolerálja a túlfeszültséget. Akkumulátoros használat esetén mindenképp használjon 12Voltos túlfeszültségvédőt.

Garanciális meghibásodás feltételek és bonyolítása

 • A garancia időszakában a garanciális csere biztosított, ha a LED szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
 • Tehát ha egyetlen LED tönkre is megy, akkor a LED szalagból a hibás LED körül vágjon ki egy egységet. Az egység alatt 3 LED értendő. Azaz a LED szalag 3 ledenként a jelölt helyeken elvágható, így csere esetén is csakis ilyen helyen vághatja ki a hibás szakaszt. A kivágott hibás szakaszt szedje le a felragasztott felületről és küldje vissza cserére.
 • a LED szalagot darabolni csakis a jelölt helyeken lehet 3 LED-enként.
 • Ha nem jó helyen vágja el, akkor 1-2 LED nem fog világítani a szalag végén. A helytelen vágásra nem érvényesíthető a garancia.
 • A LED szalag felragasztható jó hővezető száraz, pormentes felületre, úgy mint üvegre, plexire, fémfelületre, de leginkább ajánlott legalább 10mm hasznos belső szélességű LED profilba ragasztani. Falra, vakolatra, gipszkartonra, bútorlapra ezt a terméket a fokozottabb hőtermelése miatt egyáltalán nem ajánlott felragasztani, mert a hővezetés hiányában korai meghibásodás várható.
 • Nem használható párás és sugárzó hőmérsékletnek kitett helyen! Emellett csak maximum normál szobahőmérsékletű helységekbe telepíthető! A magasabb hőmérséklet lerövidíti a LED várható élettartamát, a pára pedig korróziót okozva eredményez meghibásodást.
 • A garanciális csere helyszíne az eladó székhelye. A termék visszajuttatás feladata és költsége a vevőt terheli. A cserecsomagban megküldött új LED szalag szakaszt ragassza fel a régi helyére és forrasztással biztosítsa újra az áramellátást.
 • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
 • A távirányítóval kikapcsolt világítás még nem áramtalanírott a konnektorból is ki kell húznia!
 • A garanciavállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására, és nem vonatkozik a meghibárodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot kizárólag oda ragassza, rögzítse (helyesebben LED profilt), ahol annak eltávolítása során keletkező látványt elfogadja, vagy elfogadja hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során, csavar, szög és ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.
 • Nem garantált (azaz a garancia ebből az okból nem érvényesíthető), ha a LED szalag öntapadó hátsó felülete nem mindenkor megőrzi a ragasztó képsességét. Bizonyos hőmérsékleti, hőelvezetési és tapadási felület együttese nem minden esetben biztosít megfelelő ragadást. Ha a LED szalag nem ragad eléggé, vagy elválik a felületről, az nem garanciális hiba. Ekkor a kivitelező feladata a ragasztást megerősíteni.
 • Ennek lehetséges módjai: kétoldalas ragasztószalag alkalmazása (tükör ragasztó szalag, vagy montázs szalag), vagy szilikonos ragasztó használata, vagy kisebb szakaszon akár pillanatragasztó is megoldást nyújthat a szalag hátoldala és a célfelület között használva.
 • Jellemző leválási hiba, hogy a betápláló vezeték a csekély súlya ellenére folyamatosan húzza a LED szalagot, és az idő során a bekötő vezetéktől indulva egyre hosszabb szakasz válik le. Ennek megelőzését a kivitelező köteles biztosítani.
A szalagról bővebb információkhoz juthat, ha elolvassa az RGBW LED szalag összehasonlító tesztet is.

Kínai gyártmány.

18kWh/1000h