9m hosszú 43,2Wattos, RF távirányítós, mini vezérlős, adapteres középfehér LED szalag (540db 3528SMD LED)

14910,- Ft/szett
szett
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

9m hosszú 43,2Wattos, RF távirányítós, mini vezérlős, adapteres középfehér LED szalag (540db 3528SMD LED) árucikk műszaki adatai:

43,2 Watt névleges fogyasztású, Pannon-LED márkájú LED lámpa.
Fényáram:2700lumen
Hatásfoka:63 lumen/Watt
Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 270 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
230/12V- tápfeszültség.
Foglalat:dugvilla/DC-jack
Méret:
 
8x1,4mm - a legnagyobb átmérő
9000mm - a teljes hossz
20000* óra - a várható elméleti élettartama
Napi 8 órát világítva vélhetően 7 évig használhatja.
Színhőm.:középfehér (4000-4500Kelvin)
Ez a LED lámpa 540 darab 3528SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
nem vibrál
Garancia:1 év
A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
A saját vezérlőjén keresztül a távirányítójával fényerőszabályozható.
azonosító:9-amrfsz-60-nw

A szett tartalma:

 • 9 méter méterenkénti 60 darab 3528SMD típusú középfehér LED-et tartalmazó LED szalag DC-Jane csatlakozóval,
 • egy rádiófrekvenciás távirányítós mini vezérlő
 • egy darab 60VA-es DC12Voltos adapter,
 • csatlakozó és rögzítő elemek a stabil működtetéshez.
Ez a szett a webáruház kínálatából összeválogatott csomag, annak érdekében ha valaki utólagosan akar egy középfehér LED szalag hangulatvilágítást kialakítani, akkor annak ne kelljen a kiegészítők után kutakodnia. Ez a szett válogatás olyan, hogy az alkatrészeket csak össze kell dugni a LED szalagot fel kell ragasztani, a tápbekötés helyét rögzíteni, a tápegységet be kell dugni a konnektorba és máris felkapcsolható a távirányítóval a LED szalag.

9m hosszú 43,2Wattos, RF távirányítós, mini vezérlős, adapteres középfehér LED szalag (540db 3528SMD LED)

A szett része az alábbi képen látható rádiófrekvenciás távirányítóval kezelhető mini LED dimmer. Egyszínű LED szalagok be- és kikapcsolására, fényerőszabályzásra és különféle világítási effektek megjelenítésére alkalmas. A vezérlő végein DC aljzattal és dugóval ellátva.
Maximum 6 Amper áramerősséget igénylő fogyasztó vezérlésére alkalmas. Azaz 12Voltos LED esetén 72 Wattnyi maximális fogyasztású termék működtetésére képes.
A vezérlő áramszünet esetén megjegyzi az utolsó beállított fényerőt, vagy világítási effektet.
A szett telepítését követően azonnal működőképes. Azaz, ha a távirányító piros bekapcsoló gombjának megnyomásával a fényt, fel- és le tudjuk kapcsolni. Bármelyik távirányító, kezeli az összes ugyanilyen vezérlőt, tehát a vezérlő 30 méteres körzetében csak akkor helyezzen el több ilyen vezérlőt, ha egyszerre kívánja kapcsolni mindet.
(Igaz ugyan, hogy korábban a távirányítót a vezérlővel párosítani kellett, hogy melyik távirányító melyik vezérlőt kezelje, de jelenleg a gyártó egyszerűsített, így egy hatótávolságon belül több ilyen vezérlő csak együttesen reagál. Régebbi típusoknél még párosíteni kellett. A készre szerelt rendszer után a vezérlőre adott tápellátást követő (tehát amint bedugtuk az adaptert a konnektorba) 3 másodpercen belül be kellett nyomni a LIGHT gombot és nyomva tartani, amíg a vezérlő a LED szalagon 3 egymás utáni gyors felvillanással visszajelzte a párosítás sikerességét. A vezérlő minden áram alá helyezést követően 3 másodpercig figyelt, hogy akarjuk-e új távirányítóval párosítani. Ez már a múlté.

Rádiófrekvenciás távirányítóval kezelhető mini LED dimmer

Milyen funkciókat tudunk a távirányítóval elérni?

 • A piros a be- és kikapcsoló gomb. Figyelem, attól, hogy a távirányítóval kikapcsoltuk a világítást, még a rendszer feszültség alatt van. Így a rendszert megbontani, vagy bővíteni, a csak az adapter áramtalanítása után szabad, mert csak akkor válik a teljes rendszer feszültségmentessé.
 • A LIGHT gomb a futó villogási effektet megállítja.
 • A BRIGHT +- gombokkal a fényerőt állíthatjuk 10 fokozatban.
 • A 100% feliratú gombbal fix teljes fényerővel világít.
 • A 50% feliratú gombbal fix fél fényerővel világít.
 • A 25% feliratú gombbal fix negyed fényerővel világít.
 • A MODE +- gombokkal a 8-féle világítási effekt közül tudunk választani.
 • A SPEED +- gombokkal 10 fokoztaban állíthatjuk a világítási effektek sebességét.

Az alábbi kép csak a három fehér színhőmérséklet közötti különbséget hivatott érzékeltetni.

A 2835-ös SMD tokozású méterenkénti 60 LED-es melegfehér, középfehér és hidegfehér LED szalagok összehasonlító fényképe.

Telepítési utasítás!

 • Kizárólag szakember telepítheti!
 • Tekerje le a LED szalagot!
 • A LED szalag DC-Jane csatakozó aljzatát dugja össze a vezérlő DC-Jack dugójával és a vezérlő DC-Jane aljzatát az adapter DC-Jack dugójával.
 • Ha nagyobb távolságra akarja elhelyezni a szalagot a konnektortól, avagy az adaptertől, akkor vegyen hozzá törpefeszültségű hosszabbító vezetéket.
 • Dugja be a konnektorba az adaptert, és a távirányítót a fent leírtak szerint párosítsa a vezérlőhöz és távirányítóval maximális fényerőre állítsa a világítást.
 • Ha úgy tervezi, hogy jobban szeretne több távirányítót is használni ehhez a LED szalaghoz, vagy egy távirányítóval akár 4 különböző szalagot 4 különböző módon is szeretne használni akkor Önnek nem erre a szettre van szüksége, hanem arra amelyik az RF 4 zónás távirányítós 2.4G vezérlőt tartalmazza. Ha már megvette ezt a szettet, külön is vásárolhat hozzá ilyen vezérlőt. Ezt a meglévő helyére tudja csatlakoztatni.
 • A felragasztás helyére fogja oda a LED szalagot és nézze meg, hogy a szalag által biztosított fényélmény megfelel-e az elképzeléseinek.
 • Ha a fényélmény, vagy bármi egyéb nem felel meg, éljen az elállás jogával és most küldje vissza a terméket.
 • Ha a felrögzítés mellett dönt, azaz a hátoldali ragasztó szalag védelmet eltávolítja, vagy rövidebbre vágja, módosítja a LED szalagot, akkor már nem tud az elállási jogával élni.
 • Ragassza fel a LED szalagot, úgy hogy a hátoldali védő papírt eltávolítja.
 • A túllógó LED szalagot vágja le! Fontos, hogy a LED szalagot darabolni a jelölt helyeken lehet 3 LED-enként. Ha nem jó helyen vágja el, akkor 1-2 LED nem fog világítani a szalag végén.
 • A LED szalag felragasztható száraz, pormentes festett falra is, vagy bútorlapra, üvegre, plexire, fémfelületre, legalább 8mm hasznos belső szélességű LED profilba.
 • Nem használható párás és sugárzó hőmérsékletnek kitett helyen! Emellett csak maximum normál szoba-hőmérsékletű helységekbe telepíthető! A magasabb hőmérséklet lerövidíti a LED várható élettartamát, a pára pedig korróziót okozva eredményez meghibásodást. A LED ideális helye nem a bútorlap és nem a szobafal, hanem jó hővezető felület, mint a fém, vagy az üveg. A fém, mint jó hővezető miatt kapható külön beszerezhető alumínium LED profil is, mely a jó hővezetése miatt nem csak LED várható élettartam növelő, hanem szép megjelenést is biztosít a LED szalagoknak. Ennek ellenére a vásárolt LED szalag hőtermelése olyan, hogy normál szoba hőmérsékleten is falra vagy bútorfelületre is ragasztva kellően biztosított a hőelvezetése.
 • Egyetlen dolog nem garantált, az hogy a LED szalag öntapadó hátsó felülete mindenkor megőrzi a ragasztó képességét. Tehát bizonyos hőmérsékleti, hőelvezetési és a fal vagy bútor biztosította tapadási felület együttese nem minden esetben biztosít megfelelő tapadást. Ha a LED szalag nem tapad, vagy elválik a felületről, az nem garanciális hiba. Ekkor a kivitelező feladata a ragasztást megerősíteni.
 • Ennek lehetséges módjai: kétoldalas ragasztó szalag alkalmazása (tükör ragasztó szalag, vagy montázs szalag), vagy szilikonos ragasztó használata, vagy kisebb szakaszon akár pillanatragasztó is megoldást nyújthat a szalag hátoldala és a célfelület között használva.
 • Jellemző leválási hiba, hogy a betápláló vezeték a csekély súlya ellenére folyamatosan húzza a LED szalagot, és az idő során a bekötő vezetéktől indulva egyre hosszabb szakasz válik le.
 • Ennek megakadályozására található a szettben rögzítő fül, hogy a bekötő vezeték súlyát a rögzítő fül vegye át.
  • Garanciális meghibásodás lehet, ha a tápegység, a vezérlő, a távirányító, vagy a LED szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
  • A távirányítóban az elem lemerülése nem garanciális hiba, annak cserélése a vásárló feladata.
  • Tehát, ha egyetlen LED tönkre is megy, akkor a LED szalagból a hibás LED körül vágjon ki egy egységet. Az egység alatt 3 LED értendő. Azaz a LED szalag 3 ledenként a jelölt helyeken elvágható, így csere esetén is csakis ilyen helyen vághatja ki a hibás szakaszt. A kivágott hibás szakaszt szedje le a felragasztott felületről és küldje vissza cserére, ha a garancia él. Egyébként, ha az eredeti telepítéskor a szalag végéről vágott le LED-eket akkor ezt most fel tudja használni. A webáruház a garancia érvényessége alatt cseréli a hibás LED szalag szakaszt, mint ahogyan a meghibásodott tápegységet, vagy a vezérlőt is.
  • Az LED szakaszt ragassza fel a régi helyére, és vagy forrasztással, vagy külön megvásárolható toldó elem párral biztosítsa újra az áramellátást.
  • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
  • A távirányítóval kikapcsolt világítás még nem áramtalanított, a konnektorból is ki kell húznia.
  • A garancia vállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás, a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot és működtető alkatrészeit kizárólag oda ragassza, rögzítse, ahol annak eltávolítása során keletkező látványt is elfogadja, vagy elfogadja azt, hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során, csavar, szög és ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.

9m hosszú 43,2Wattos, RF távirányítós, mini vezérlős, adapteres középfehér LED szalag szett összeszerelésének elvi rajza

Gyakori kérdések

A lentebb olvasható és hasonló kérdésekre kaphat választ egy külön oldalon: ITT.
 • Ha megveszek egy ilyen, szettet és később meggondolom magam és vennék hozzá még pár méter LED szalagot, akkor ráköthetem azt is?
 • Három polcom van egymás felett. Mind a három polc aljára akarok ragasztani LED szalagot. Akkor 3 rövidebb szettet kell vennem, vagy vehetek egy hosszút és feldarabolhatom? De akkor mit kell még hozzá vennem?
 • Ha később úgy döntök, hogy nem kapcsolóval akarom kapcsolni, hanem inkább távirányítót akarok, akkor bármilyen távirányítós vezérlőt vehetek hozzá?
 • Ezek a szettek csak az egyik végükről vannak bekötve. Mit kell még venni ehhez a szetthez, hogy a másik végéről is be legyen kötve?
 • Mit kell venni, ha ketté akarom vágni és mind a két darabnak mindkét végén akarok bekötést biztosítani?
 • A webáruházban vannak sokkal erősebb LED szalagok is. Azokból miért nincs szett?
 • A webáruházban az utólagos LED szalag kialakítást említik. Mitől utólagos? Milyen a nem utólagos?

A termék műszaki adatai között szereplő névleges fogyasztás, az a gyártó által a LED szalagra megadott névleges fogyasztási értéke. Névleges fogyasztás alatt az értendő, hogy a LED szalag mekkora teljesítményre képes, de csak képes és nem feltétlenül ténylegesen elért, mert az a kivitelezés módjától függ.
Minél hosszabb egy LED szalag – több pontos betáplálás nélkül - , és minél kisebb a keresztmetszete, és minél nagyobb teljesítményű és több LED található rajta, minél kisebb értékű ellenállásokkal, annál erősebb a LED szalagon a feszültségesés. A hosszabb LED szalagok feszültségesésének kivédésére több ponton, azaz rövidebb szakaszokon mindkét irányból tápbekötést kell végezni. Ez azonban bonyolultabbá teszi a kivitelezést. Ez a szett viszont csak egy egyszerű, az egyik végen bekötött LED szalag szett, így a LED szalag teljes világítási képessége nincs teljesen kihasználva. Típustól és hossztól függően, a szettben kapható LED szalagok valamelyikének a fogyasztása lehet, hogy semmilyen mértékben nem marad el a névlegestől, de a hosszabbaké akár 10-60%-kal is elmaradhatnak. Ez úgy vehető észre, hogy még felragasztás előtt a bekapcsolt szalag végét visszahajlítjuk az első LED-hez. Az első LED és az utolsó LED közötti minél nagyobb "fényerő különbség" a szalagon annál erőteljesebb feszültségesésre utal. Amennyiben ez zavaró, külön megvásárolható további bekötőelemekkel kiküszöbölhető.
A LED szalagon kívül az adaptereknek is van pár Watt fogyasztásuk, mint ahogyan a vezérlőknek, dimmereknek is. Ezek nem számottevő értékek, és a gyártók nem is teszik közzé. Mindezek miatt az energiacímke csak a LED szalag energiacímkéje, a gyártó által megadott névleges fogyasztási értékkel.


A szett minden eleme kínai gyártmány.

43,2kWh/1000h