Mi-Light WiFi konverter

10850,- Ft/darab
darab
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.
Mi-Light WiFi konverter

A Mi Light Wifi konverter kapcsolatot biztosít Android, vagy IOS rendszerű számítástechnikai eszközök (okostelefonok, táblagépek) és több Mi Light 2.4G rendszerű foglalatos LED lámpa (akár Dual White akár RGBW), egyszínű, vagy dual white (színhőmérséklet szabályzós), vagy RGB, vagy RGBW törpefeszültségű (általában LED szalag) vezérlők között. Tehát, a felsorolt foglalatos fényforrások és vezérlő egységek bármelyike illeszthető ehhez a Wifi konverterhez, mely által az adott számítástechnikai eszköz felületéről ugyanúgy kezelhetővé válik a fényforrás, mint a hozzávaló távirányítójával. A konverter wifi router nélkül is használható. Csak angol (és kínai) nyelvű.

Ezzel a konverterrel együttműködni képes fényforrások: Mi-Light 2x7,5W dual white változtatható színhőmérsékletű körték, Mi-Light 9W RGBWW LED izzó E27, változtatható színű, Mi-Light 9W RGBWW LED izzó E27, 1-zónás 2.4G távirányítóval, Mi-Light 9W RGBWW LED izzó E27, 4-zónás 2.4G távirányítóval.

Vagy együttműködő vezérlők: Mi-Light 2.4G-s 12-24Voltos RGB vezérlő (3x6Amper) 4 zónás rádiófrekvenciás távirányítóval, Mi-Light 4 zónás RGBW 2.4G RF LED távirányító, Mi-Light 2.4G-s 12-24Voltos dimmer (12Amper) 4 zónás Dimm-Tone rádiófrekvenciás távirányítóval.

Mindezeken túl, komplett LED szalag szetteket is talál, amelyek egyűttműködnek ezzel a konverterrel.

Mi-Light WiFi konverter
Mi-Light WiFi konverter

Első használat. A konvertert, a hozzá adott USB kábelen keresztül csatlakoztassa egy USB aljzatba, hogy az 5Voltos tápellátása biztosított legyen. Androidos, vagy IOS-es Wifi-s számítógépére, tabletjére, vagy okos telefonjára telepítse a Mi light alkalmazást a Google Play-ből, vagy a Apple App store-ból. Wifi kapcsolat kereséssel keresse meg a wifi konvertert. Milight a neve. Csatlakozzon hozzá. Nem kér jelszót, nem használ titkosítást, így előfordulhat, hogy egyes internet security programok nem engedélyezik a csatlakozást, tehát előtte esetleg ki kell kapcsolnia a készülékén a védelmet. Miután csatalkozott indítsa el a Mi Light alkalmazást. Indítás után megmutatja az azonosított wifi konvertert (név, MAC-address). Erre kattintva egyedi nevet adhat neki (ha esetleg több konvertert is használna). A bal alsó gombra kattintva, 6-féle távirányító képe jelenik meg. Válassza ki azt amelyiket használni akarja. Nyilván egy egyzónás RGB (vagy RGBW) távirányítóval működő vezérlőhöz egy egyzónás kinézetűt, egy egyszínű vagy két színű (dual white) szalag vezérlőhöz, is a megfelelő távirányító kiosztást kell választania, mint ahogy egy 4 zónás RGB, vagy RGBW vezérlőhőz egy ugyanolyan kinézetűt. Ebben segítenek az alábbi képek, de alapvetően nézze meg a távirányítóját és amelyik ahhoz hasonlít azt válassza.

Mi-Light WiFi konverter

Ahhoz, hogy a telefonján, tabletjén is tudja kezelni a világítást, az adott LED eszközt ugyanazzal a módszerrel kell ehhez a virtuális távirányítóhoz adnia (párosítania), ahogy a fizikai távirányítóhoz adta. Azaz általában a 4-zónás távirányítóhoz úgy adjuk a fényforrást, hogy amikor a fényforrást, vagy annak vezérlőjét áram alá helyeztük, utána 3-szor benyomjuk az általunk kiválasztott zóna bekapcsoló gombját (egy zónásnál a középső - sebesség növelő - gombot). Erre a LED 5-ször felvillan, hogy jelezze, vette az illesztési utasítást. Ha a kapcsolatot meg akarjuk szüntetni, mert például másik zónába akarjuk sorolni az adott fényforrást, akkor a fényforrás, vagy vezérlője áram alá helyezését követően, legalább 5-ször benyomjuk ugyanazt a gombot. A nyomkodást abba hagyhatjuk, ha a fényforrásunk elkezd villogni. 9 villanással jelzi, hogy a kapcsolatot bontotta. A kompatibilis vezérlők minden áram alá helyezéskor 1-2 másodpercig figyelik, hogy érkezik-e illesztési, leválasztási utasítás. Ha nem, akkor utána a hozzárendelt távirányítók normál utasításai szerint működnek.

Mi-Light WiFi konverter

Azt, hogy melyik távirányító kép melyik gombja milyen funkcióra képest, itt nem találja leírva. Ez az információ a kezelt fényforrás (pl körte), vagy LED szalag vezérlő, illetve azok távirányítóinál szerepel. Hiszen az, hogy egyes gomb megnyomására hogyan reagál a fényforrás, az nem ettől a wifi konvertertől függ, hanem az adott fényforrásba beépített, vagy az önálló vezérlő programjától.

Mi-Light WiFi konverter

A fentiekben a beállítás úgy történt, hogy a mobil eszközünkkel wifin keresztül közvetlenül a wifi konverethez kapcsolódtunk. Ennek csak ott van értelme, ahol nincs wifi routerünk. Ha van a házba wif routerünk, akkor ezt a konvertert célszerű a wifi routerhez illeszteni, hiszen akkor egyetlen wifi kapcsolattal internet elérésünk és a LED távirányítási funkciónk is él. Ehhez vissza kell lépnünk a távirányító kiválasztó oldalról és a jobb alsó sarokba, madj azt követően az "AP configure" gombra kattintva várjuk meg az elérhető wifi eszközlista betöltődését. Tapasztalatok alapján, egyes internet security alkalmazások ezt is megakadályozhatják. Ha a listánk betöltődött, akkor válasszuk ki azt a routert, amihez csatolni szeretnénk a wifi konverterünket. Ekkor bekéri a program a router jelszavát. Ha helyes, akkor ezt a jelszót elküldi a wifi konverterünknek, a konverter pedig az új beállásokkal újraindul. Azaz ekkor már a Mi Light eszköz nem látható a wifi eszközök között. Mobil eszközünkkel csatlakozzunk a szokásos wifi routerünkhöz . Ettől kezve a Mi Light alkamazás kezelésével mindig tudjuk a hozzáadott Mi Light vezérlős LED eszközeinket használni, ha a szoványos wifi routerünkhöz csatlakoztunk. További LED fényforrások hozzáadása és eltávolítása ugyanúgy leehtséges a továbbiakban is, mintha azt a fizkai távirányítónkkal tennénk.

A wifi konverteren egy reset gomb található. A készülékházon lévő lyukon egy gemkapoccsal benyúlva a gombot ha 3 másodpercig nyomva tartjuk, akkor a konverteren lévő két állapojelző LED elkezd villogni egyszerre és gyorsan. Ekkor a konverter az üres gyári beállításokkal indul újra, törölve minden eddigi paramétert. Ennek akkor van jelentősége, ha például költözünk, vagy új rutert vettünk és a jövőben más jelszóval akarunk egy másik ruterhez csatlakozni, vagy egyszerűen csak úgy gondoljuk valamit elrontottunk és elölről akarjuk kezdeni.
Amennyiben a wifi konveretünket sikeresen csatlakoztattuk egy wifi routerhez, utána ezzel a Mi Light akalmazással a kapcsolatot nem tudjuk megszüntetni, a jobb alsó gomb csak a ruterhez rendelésig működik. Azaz nem marad más hátra csak a reset, s kspcdolst bontásához.
Ez a Milight Wifi konverter, csakis olyan 2.4G rendszerű Mi Light gyártmányú vezérlőkkel működik együtt, melyeken jelölve is van a Wifi képesség. Más eszközökhöz nem jó, mint ahogyan önállósan sem tudjuk mire használni, hiszen ez nem vezérlő, hanem egy wifin kereszül a mobil eszközünkből küldött utasításokat alakítja át a Mi Light által gyártott egyes vezérlői által értelmezhető utasításokká. A program nyelvezete angol (kb. 10-15 szó).

Kínai gyártmány.