A LED a kompakt fénycső helyére pályázik

Egy jó minőségű kompakt fénycső hatásfokban közel egyezik (vagy egy kicsit gyengébb) egy SMD LED-es fényforrás hatásfokánál. Emellett a LED drágább. Miért lehet mégis kedvezőbb a LED? Talán annyiban, hogy a LED-ben a fény irányítottan keletkezik, így arra világít csak amerre szeretnénk. Ezzel szemben a fénycsőből körkörösen lép ki a fény, tehát a lámpatest (armatúra) foncsorozott felületeivel a kívánt irányba kell terelni. A tükröződésnek vesztesége van, még egy minőségi tükörnek is, nem hogy egy foncsorozott armatúrának. Amit itt elveszítünk a hatásfokban a kompakt csőnél, az előnyhöz juttatja a LED-et.

.

A G24-foglalatú LED fényforrások közvetlenül 230Voltról üzemelnek. Ha meglévő G24-es kompakt fénycsöves világítást akarunk LED-esre cserélni a kompakt fénycső előtétet mindenképp ki kell hogy kössük az áramkörből.

.

A 6 és a 8 Wattos változataik nem ismeretlenek a korábbi cikkeket is elolvasók előtt.

Gyakorlatilag ezek az ugyanilyen paraméterű és megjelenésű, de E27-es foglalatú UFÓ LED fényforrások G24-es változataik.

A 6 Wattos LED 480 lumenes és a 160 fokos világítási szögön belül, kb. egy 56 Wattos UFO lámpatestbe szerelt hagyományos körte izzóval tekinthető egyenértékűnek. Teljes hossza 135mm.

A 8 Wattos LED 640 lumenes a 160 fokos világítási szögön belül, kb. egy 84 Wattos UFO lámpatestbe szerelt hagyományos körte izzóval tekinthető egyenértékűnek. Teljes hossza 196mm.

Mindkét termék 2 év garanciás.

.

Az G24-es foglalat a nyak körül kb. 330 fokban körbeforgatható, annak biztosítására, hogy a világító felével megfelelő irányba állítható legyen a fényforrás.

.

Alumínium hűtőbordával rendelkezik a jó hőleadás biztosítására.

.

A 8 Wattos típus esetében különösen érdemes figyelemmel lenni fényforrás hosszára, hogy biztos beférjen a kívánt helyre:

.
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^