A webáruház 2014. évi videói

.

A LEDrex.hu teljes youtube lejátszási listáját itt nézheted meg.

Videótár azoknak, akiket csak a videós információk érdekelnek.


Érintőpaneles RGBW LED szalag fali vezérlő

12Volt vagy 24Volt egyenáramot igénylő RGBW LED szalagokhoz, vagy és egyéb LED fényforrásokhoz használható fali szín- és fényerőszabályzós kapcsoló. Azaz vagy egy 4 színű LED szalag (RGBW – piros, zöld, kék, fehér), vagy egy háromszínű RGB és plusz egy fehér LED szalag, vagy négy darab különböző színű (piros, zöld, kék, fehér) LED szalag, vagy más törpefeszültségű fényerőszabályozható LED csoport közötti színkeverést biztosító vezérlő.

Magyarul ez egy olyan fali kapcsoló, amellyel a színes és a fehér LED szalagot is egy közös kapcsolóval tudjuk kezelni.

192/384VA – terhelhetőség.
DC12-24V – Bemeneti feszültség.
Kimenet: DC12-24V, 4x4A (egyenáram)

Igaz ugyan, hogy az RGB LED szalag is képes fehér fénnyel világítani, azonban az a fehér a 3 alapszínből áll emiatt a világítás kontrasztosabb, színháziasabb és hosszabb távon fáraszthatja a szemet. Másrészt a színes LED-ek, mint hangulati elemek, hangulatvilágításhoz kisebb fényerő is elégséges, míg fehér fényből, olvasáshoz, munkavégzéshez erősebb fehér fényű megvilágítás szükséges. Emiatt egy színes világítás mellé mindig kell egy fehér fővilágítás is. Ha történetesen a fővilágítást is LED szalaggal kívánjuk megoldani, akkor a szoba összes LED szalagjának kezelése megoldható ezzel az egy kapcsolóval.

.

Érintőpaneles TM08 fali RGB LED szalag vezérlő, DC12-24V, 3x4Amper

12Volt vagy 24Volt egyenáramot igénylő RGB LED szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz használható fali színszabályzós kapcsoló. Azaz egy háromszínű RGB, vagy három darab különböző színű (piros, zöld, kék) LED szalag, vagy más törpefeszültségű fényerő-szabályozható LED csoport közötti színkeverést biztosító vezérlő.

Az érintőpanel kezelése:

 • Értelemszerűen a kapcsoló jelet érintve be- és kikapcsolni tudjuk a világítást. A bekapcsoláskori színárnyalat az, ami a kikapcsolás előtt volt.
 • A körülötte lévő színgyűrűt érintve a kívánt színárnyalat állítható be.
 • Az M – jel minden egyes érintésével más módban világít
  • érintésre fix pirosan világít.
  • érintésre fix zölden világít.
  • érintésre fix kéken világít.
  • érintésre fix sárgán világít.
  • érintésre fix lilán világít.
  • érintésre fix türkiz színben világít.
  • érintésre fix fehéren világít.
  • érintésre a három alapszín ugorva váltakozik.
  • érintésre a hét-szín ugorva váltakozik.
  • érintésre a három alapszín hunyorgó átmenettel váltakozik.
  • érintésre folyamatos szivárványos átmenettel váltakozik.
  • Hosszan nyomva tartva ki- és bekapcsolható az érintéskori csipogás.
 • A két nyíllal fix fény esetében a fényerőt állíthatjuk, még váltakozó üzemmódban a váltakozás sebességét tudjuk állítani.
.

Vibráló és nem vibráló LED lámpa

Sok tényezőtől függ, hogy egy LED lámpa olcsó, vagy drága. Azonban van egy dolog, amit csak kevesen látnak, de ezzel szemben lényegesen többen vannak akik érzékelik. Érzékelik azt, hogy fárad a szemük. Sok esetben ez a vibráló fényforrástól van.
A LED-ek között is vannak vibrálásmentesek, magasabb frekvencián vibrálók (mint a szemkímélő TV-k) és (az alacsonyabb frekvencián) durván vibrálók.
A gyártók többnyire nem teszik közzé ezt az információt.
A problémát a 100Hz alatti vibráló, többnyire a hálózati 50Hz-en villódzó LED fényforrások okozzák.
Ezek olcsó elektronikát tartalmaznak, nem kímélve a szemünket.
Kevésbé fontos helyekre (mellékhelyiségek, folyosók, garázsok, lépcsőházak, stb.) gazdaságos megoldás lehet, de az érzékeny szeműek semmiképp ne használják intenzíven, például olvasólámpának. Nem célszerű sem nappaliba, gyerekszobába, étkező asztal fölé tenni, tehát olyan helyekre, ahol sokat tartózkodunk és erősebb fényre van szükségünk, mert úgy elfáradhat a szemünk, mint egy olcsó fénycsöves munkahelyen.

.

Fali fekete érintőpaneles TM07 színhőmérséklet-szabályzós LED vezérlő, DC12-24V, 2x4Amper

12Volt vagy 24Volt egyenáramot igénylő LED szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz használható fali színhőmérséklet-szabályzó. Azaz két különböző színű, vagy színhőmérsékletű LED szalag, vagy más törpefeszültségű fényerő-szabályozható LED csoport közötti színkeverést biztosító vezérlő.

Értelemszerűen a kapcsoló jelet érintve be- és kikapcsolni tudjuk a világítást.
A bekapcsoláskori színárnyalat az, ami a kikapcsolás előtt volt.
A körülötte lévő színgyűrűt érintve a kívánt színárnyalat állítható be.
Az M – jel érintésével 10 fokozatban 20%-os lépésekben először a melegfehér mellé kezd erősödni a hidegfehér, majd a 100%-os hidegfehér mellett a melegfehér kezd el halványulni, minden egyes újabb érintéssel.

.

Fali fekete érintőpaneles TM06 LED fényerőszabályzó, DC12-24Volt, 8Amper

12Volt vagy 24Volt egyenáramot igénylő LED szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz használható fali fényerőszabályzó, de csak azokhoz a LED-ekhez, melyek egyébként is fényerőszabályozhatóak.

Világítási effektek (villogás, futófény) megjelenítésére nem alkalmas.

.

Fali fehér érintőpaneles LED fényerőszabályzó, DC12-24V, 8Amper

96/192VA – teljesítmény.
DC12-24V – Bemeneti feszültség.
Kimenet: DC12-24V, 8A (egyenáram)

12Volt vagy 24Volt egyenáramot igénylő LED szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz használható fali fényerőszabályzó, de csak azokhoz a LED-ekhez, melyek egyébként is fényerőszabályozhatóak.

Fényerőszabályzás mellett, különféle világítási effektek (villogás, hunyorgás) megjelenítésére is alkalmas. (Futófényhez nem!)

.

Fali fekete érintőpaneles LED fényerőszabályzó, DC12-24V, 8 Amper

12Volt vagy 24Volt egyenáramot igénylő LED szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz használható fali fényerőszabályzó, de csak azokhoz a LED-ekhez, melyek egyébként is fényerőszabályozhatóak.

Fényerőszabályzás mellett, különféle világítási effektek (villogás, hunyorgás) megjelenítésére is alkalmas. (Futófényhez nem!)

.

Változtatható színhőmérsékletű LED lámpa

Változtatható színhőmérsékletű LED lámpa. Az első felkapcsoláskor hidegfehér fénnyel világít, majd, ha le és felkapcsoljuk akkor melegfehér fényre vált és egy újabb le- és felkapcsolást követően középfehér színnel világít. Ha 15 másodpercnél hosszabb ideig le van kapcsolva, akkor az első felkapcsolás mindig hidegfehér. Ha a lekapcsolási időtartam 15 másodpercnél rövidebb, akkor mindig a következő színhőmérsékletre vált felkapcsoláskor.

Gipszkartonba süllyesztéshez 125mm átmérőjű kör kivágása szükséges, valamint legalább 50mm üregmélységet igényel.
Különálló áramgenerátoros tápegység biztosítja a LED lámpa működtetését. Egyenáramú szabályozott áramerősség biztosítja a villódzásmentes világítást. A tápegység nem helyettesíthető más fajta tápegységgel, és nem is hagyható ki.

.

RGB 5W E27 LED izzó infravörös távirányítóval

Közönséges falikapcsolóval is 9-féle világításra képes, de infravörös távirányítóval is ellátott színárnyalat, fényerő és világítási effekt variációt nyújtó RGB LED lámpa.
Hangulatunknak megfelelő színt, vagy színváltási effektet állíthatunk be vele.

Minden egyes fényforráshoz egy 24 gombos infravörös működésű távirányítót kap.

Mindegyik távirányító, mindegyik RGB LED lámpát tudja kezelni, tehát egy szobában elég egy távirányítót használnia. Az infravevő a félgömb bura mögött van elrejtve, mely szerencsére elég érzékeny, azaz nem pontosan célozva is lehet színt váltani.

A fali kapcsolóval csak áram alá helyezzük a fényforrásokat, amelyek elindulnak az alap színváltással. Távirányítóval az színeffektek mellett a fényerősséget is tudjuk állatni, valamint ki és be is kapcsolhatjuk a lámpákat. Ha távirányítóval kapcsoltuk ki a lámpákat úgy, hogy előtte a fali kapcsolóval kapcsoltuk fel, akkor a fali kapcsolóval úgy tudjuk felkapcsolni őket, hogy először lekapcsoljuk, majd ismételten felkapcsoljuk a fali kapcsolókat. Figyelem! Ha szerelni akarjuk, akkor nem elégséges a távirányítóval kikapcsolni a LED spotokat, hiszen azok továbbra is áram alatt maradnak, teljesen áramtalanítania kell a RGB LED Lámpa világítását.

Az RGB LED izzó, fehér fény előállítására is képes, azonban nem célszerű fehér világításra használni. Pontosabban, a színes világítás mellé tervezzen be fehér fényű világítást is. Hiszen a színes világítás csak hangulati elem, egy szoba fehér fény igénye lényegesen több mint egy színes fénnyé. A fent megadott lumen érték és a viszonyítási Watt érték, csak a fehér fénnyel történő világítás értékét jelenti. Ha színes világítási értékeket szeretnénk akkor a lumen érték csak fele-harmada, míg hagyományos Watthoz viszonyítás értéke 3-5-szörös. Ez csak látszólagos ellentmondás. Az ok, hogy egy hagyományos izzónál a színes világítást a búra befestésével érik el, amivel teljes világítási értékből nagyon sokat kitakarunk, így a LED előnye tovább javul. Ha csak ezzel az RGB LED lámpával akarjuk a fehér fény igényünket is biztosítani akkor lényegesen több kellhet belőle mintha csak színes hangulati világításra terveznénk be, másrészt inkább színházi kontrasztos színvilágot eredményező fehér fényben lesz részünk, ami a szemet fáraszthatja, mint rendes fehér fényben.

Távirányítós használat:

 • A 24 gombos távirányító első sorával balról jobbra haladva a fényerőt növel, csökkenteni lehet (összesen 4 fokozat közül tudunk választani fényerő tekintetében), illetve ki- és bekapcsolni.
 • A 16db színes gombbal kiválaszthatjuk, hogy a 16 színközül melyik fix színnel akarunk világítani.
 • A FLASH feliratú gombbal a 16 alapszín fokozat nélkül átkapcsolva váltakozik folyamatosan.
 • A STROBE feliratú gombbal ugyanazt érjük el, mint a FLASH gombbal csak lassabban.
 • A FADE feliratú gombbal a 16 alapszín fokozatos átmenetben, szivárványosan váltakozik folyamatosan.
 • A SMOOTH feliratú gombbal ugyanazt érjük el, mint a FADE gombbal csak lassabban.

Fali kapcsolós használat:

 • Első felkapcsolás: FLASH effekttel világít, azaz a 16 alapszín fokozatmentesen átkapcsolva váltakozik folyamatosan.
 • Első gyors lekapcsolás és felkapcsolás: FADE effekttel világít, azaz a 16 alapszín fokozatos átmenetben, szivárványosan váltakozik folyamatosan.
 • Második gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix hidegfehér fénnyel világít.
 • Harmadik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix piros fénnyel világít.
 • Negyedik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix zöld fénnyel világít.
 • Ötödik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix kék fénnyel világít.
 • Hatodik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix lila fénnyel világít.
 • Hetedik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix világoskék fénnyel világít.
 • Nyolcadik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix sárga fénnyel világít.
 • Kilencedik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Kezdődik előröl, olyan, mintha most kapcsoltuk volna fel a villanyt, azaz FLASH effekttel világít.
.

Vízbe mártott beltéri LED szalag

A videóban egy méterenkénti 60 (3528SMD típusú) LED-es beltéri hidegfehér 12Voltos LED szalag látható.

A videó azt szemlélteti, hogy annak ellenére, hogy ez egy beltéri LED szalag és egyáltalán nem vízálló, ha véletlenül víz fröccsen rá, vagy rövid időre, “valami konyhai, vagy fürdőszobai váratlan esemény hatására” víz alá kerülne, az nem jelenti a LED szalag meghibásodását.

Forrás: http://led-rex.hu/vizbe-martott-belteri-led-szalag/

Természetesen ezt a videót nem utánozza senki, hiszen ezt a LED szalagot, nem a vízbe mártogatásra találták ki, csupán a túlzott bizalmatlanságot hivatott eloszlatni.
Egy rendszeres páraterhelés, vagy folyamatosan rá fröcsögő víz oxidálja, károsítja a LED szalagot, ami idő előtt tönkre fog menni. Tehát konyhába gőz fölé, vagy rendszeresen párás fürdőszobában ugyanúgy nem használható, mint ahogy a kültéren sem. Kismértékű pára viszont vélhetően okozhat gondot, hiszen a LED szalag melegszik, hőt termel, és a kevesebb pára a hideg felületekre csapódik ki, így az nem a LED szalagon fog megjelenni.

.

9 színcsatornás RGB futófény LED szalag világítás

9 színcsatornás, tehát 10-eres a LED szalag. Így 10 tüskés csatlakozóval rendelkezik. 10 tüskés speciális LED vezérlővel működtethető. Ez nme az úgynevezett Digitális RGB (DRGB) LED szalag.
Úgy kell tekinteni, mintha 3 hagyományos, nem tutó fényű RGB LED szalag lenne 3 ledes csoportokban felváltva egymás mögé integrálva. A LED szalagon nincsenek vezérlő chipek.
A távirányító gombjainak funkciói:

 • A 25 gombból a felső kettő ON/OFF a be-, és kikapcsoló gomb. Ha áramtalanítjuk a rendszert, vagy akár áramszünet lép fel, akkor megjegyzi az utolsónak használt világítási effektet és bekapcsoláskor, vagy áram alá helyezéskor azt folytatja.
 • A harmadik talán legfontosabb gomba a RESET. Ezzel törlődik minden beállítás és csak pirosan világít futófény nélkül.
 • A bal oldali gombsor, a színüknek megfelelő világítást biztosítanak, azaz 7-féle állandó szín közül tudunk választani. (zöld, kék, piros, cián, fehér, lila, sárga).
 • Ha kiválasztottuk, hogy milyen színnel világítsunk, de nem csak folyamatos világítást akarunk, akkor a fentebb említett 7 gomb valamelyike után megnyomhatjuk a:
  • 2-es gombot akkor a vízesés nevezetű futófény effektet láthatjuk. Azaz a kiválasztott egyetlen színnel fut a fény egy irányba.
  • A 3-as gombbal ugyan azt tehetjük, de a futás az ellenkező irányba történik.
  • A 7-es gombbal stroboszkópos villogást érhetünk el.
  • A 8-assal “hunyorgást”, azaz a fényerő folyamatos csökkenését, erősödését érünk el.
  • Az 1-es gombbal megszüntethetünk minden effektet, és a kiválasztott szín csak egyfolytában világít.
 • A többi számozott gomb független az előre kiválasztott színtől.
  • A 4-es gomb mind a 7 színnel, hármasával felváltva futófény effektet biztosít.
  • Az 5-ös és a 6-os gombok ugyan azt a vízesés effektet produkálják, mint a 2-es ás a 3-as gombok, de nem egy színben, hanem folyamatosan váltakozik a 7 szín.
  • A 9-es gombbal pedig az összes LED egyszerre világít. De 3 LED-enként más színnel és a színek 3 ledenként szivárványos színátmenetben váltakoznak.
 • A maradék 6 gomb pedig a jelöléseknek megfelelően:
  • kettővel a fényerőt növelhetjük vagy csökkenthetjük.
  • Kettővel az éppen futó effekt sebességét növelhetjük, vagy csökkenthetjük.
  • A bal és jobb jelölésű gombokkal az effekt futási irányát válthatjuk át.
.
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^