A webáruház 2022. ősz elejei videói

.

A LEDrex.hu teljes youtube lejátszási listáját itt nézheted meg.

Videótár azoknak, akiket csak a videós információk érdekelnek.


V4-D típusú rádiófrekvenciás távirányíthatóságú DIN (sínes) RGBW / RGB / CCT / dimmer vezérlő

Skydance rendszerű V4-D típusú 2.4G rádiófrekvenciás távirányíthatóságú DIN (sínes) RGBW/RGB/CCT/dimmer vezérlő – DC 12-24 Volt / 4×5 Amper – alkalmazási példái.
A vezérlőről részletes információk itt: https://ledrex.hu/sd-v4-d/

A videóban látható távirányítók ismertetője:
SD T21-4 2.4G RF 4-zónás fali távirányító – dimmerhez : https://ledrex.hu/el-99touchb1/
SD RU4 2.4G RF 4-zónás kézi távirányító – dimmerhez : https://ledrex.hu/sd-ru4/
SD R2 2.4G RF 1-zónás kézi távirányító – CCT világításhoz : https://ledrex.hu/sd-r2/
SD T23-4 2.4G RF 4-zónás fali távirányító – RGB, RGBW világításhoz : https://ledrex.hu/el-99touchb4/
SD RT9-4 2.4G RF 4-zónás távirányító – RGB, RGBW világításhoz : https://ledrex.hu/el-99rgbremote4/

.

Tartalom:
00:00 Bevezető
00:48 Első áram alá helyezés
01:23 Beállítás dimmer üzemmódba, – távirányító párosítása
04:47 CCT – színhőmérséklet szabályozás. Váltás CCT üzemmódba – távirányító párosítása
08:42 4 dimmeres – erősen kamu – üzemmód bemutatása. Nem úgy 4 dimmer, ahogyan azt mi gondolnánk.
17:54 De mit tudunk tenni, ha mégis 4 darab egyszínű LED szalag kimenetünket távirányítóval külön-külön akarjuk kezelni? A megoldás az RGBW üzemmódra váltás RGBW távirányító használattal.
22:28 Egyéb beállítások, funkciók a vezérlőn
26:11 RGBW üzemmód bemutatása – RGBW távirányító használata
29:23 RGB LED szalaggal történő használat bemutatása


7m hosszú 30Wattos, infravörös távirányítós vezérlő, adapteres RGB-WW LED szalag szett

A bemutatásra kerülő szett tartalma:

  • 7 méter méterenkénti felváltva 30 darab 5050 SMD típusú RGB és 30 darab 5050 SMD típusú melegfehér LED-et tartalmazó V-TAC LED szalag 5-tűs csatlakozóval (összesen 420 darab LED).
  • egy darab infravörös távirányítós vezérlő,
  • egy darab DC12 Voltos adapter.

Ez a LED szalag szett a webáruház kínálatából összeválogatott csomag, annak érdekében, ha valaki utólagosan akar egy RGB-WW (azaz változtatható színű + melegfehér) LED szalag hangulatvilágítást kialakítani, akkor annak ne kelljen a kiegészítők után kutakodnia. Ez a szett válogatás olyan, hogy az alkatrészeket csak össze kell dugni, a LED szalagot fel kell ragasztani, a tápbekötés helyét rögzíteni, a tápegységet be kell dugni a konnektorba és máris kapcsolható, szabályozható a LED szalag.

A videóból megismerhető ennek az infravörös távirányítónak az előnye és a hátránya a többi távirányítóval szemben, és meg is győződhetünk arról, hogy a hosszú LED szalagokat egy végről működtetve milyen világítási hátrányunk van, illetve, hogy mit tehetünk ellene.

.

Erről a konkrét 7 méteres szettről a teljes leírást itt találhatod: https://ledrex.hu/7-ad-4ir-3030rgbww/, de valójában 1 és 10 méter között sokféle komplett megoldást találhatsz.


LED szalag sarok alumínium profilba szerelése és Miboxer dimmerrel, távirányítóval működtetve.

A videóban bemutatásra kerül egy 2 méter 41 Wattos, 480 LED-es hidegfehér szalag, opál takaró fedeles negyed íves sarok alumínium profilba szerelése és 12 Voltos adapteren és Miboxer FUT036s típusú dimmeren keresztül, Miboxer 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás 4-zónás FUT006 típusú távirányítóval működtetése.

Erről a szettről, bővebb információk ITT: https://ledrex.hu/200-ad-df07-vosa_ap240cw/ – olvashatóak. Ez a szett egy összeszerelt csomag. A felhasználónak, csak DC csatlakozókat össze kell dugnia, a Miboxer 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás 4 zónás FUT006 típusú távirányítóval a FUT036s dimmert felkapcsolva már világítani és fényerőszabályozni is lehet. Természetesen a rögzítő füleket a hozzáadott csavarokkal fel kell fúrni, és a fülekbe be kell pattintani az aluprofilt. Ezzel egy utólagos polc, tükör, vagy szekrény vonalvilágítást tudunk kialakítani. Utólagos kialakításnak tekintjük, mert egy előre tervezett kivitelnél a vezeték el van rejtve, a tápegység általában egy fix bekötésű, de az is rejtett, valamint van valamilyen falra rögzített távirányító, vagy kezelő felülete. De ezekre a rejtett megoldásokra is találsz szettet: https://ledrex.hu/aluminium-profilos-hidegfeher-led-szalag-szettek/

.

4M HOSSZÚ 42WATTOS, RF 4 ZÓNÁS FUT006 TÁVIRÁNYÍTÓS, VEZÉRLŐS, ADAPTERES MELEGFEHÉR LED SZALAG SZETT

A szett tartalma:
– méterenkénti 60 darab 2835 SMD típusú LED-et tartalmazó Pannon LED szalag DC-Jane csatlakozóval,
– egy darab Miboxer 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás 4-zónás FUT006 típusú távirányító, benne 2 db AAA ceruza elemmel (már párosítva),
– egy darab Miboxer FUT036s típusú vezérlő (dimmer),
– egy darab 60 Wattos DC12 Voltos adapter.

Ez a LED szalag szett a webáruház kínálatából összeválogatott csomag, annak érdekében, ha valaki utólagosan akar egy melegfehér LED szalag hangulatvilágítást kialakítani, akkor annak ne kelljen a kiegészítők után kutakodnia. Ez a szett válogatás olyan, hogy az alkatrészeket csak össze kell dugni a LED szalagot fel kell ragasztani, a tápbekötés helyét rögzíteni, a tápegységet be kell dugni a konnektorba és máris felkapcsolható a LED szalag.

Ez a LED szalag a Pannon LED egyik legkedveltebb LED szalag típusa. Méterenként 12 Watt névleges fogyasztású. 10mm széles kétrétegű áramköri szalagra kerültek a LED-ek, mely miatt a betáplálási helytől távolabbi pontokban is a többi szalag típushoz viszonyítva a legkevésbé tapasztalható fényáram csökkenés.

.

Részletesebb információt ezzel a szettel kapcsolatban itt: https://ledrex.hu/4-lad-df07-p60ww/ találsz.


Nem igazán LED-es videók, hanem lakásfelújítások, de akad benne LED is:

Csináld magad lakásfelújítás – rezsicsökkentés, új fürdőszoba, konyha, gardrób

Csináld magad lakásfelújítás – nyílászáró csere, belső hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, új fürdőszoba, konyha, gardrób – hideg-, melegburkolat.

Egy általános lakásfelújításon kívül, – mint amilyen a hideg- és melegburkolatok, a konyhabútor és a szaniterek cseréje – sarkalatos pont volt az alacsony rezsis lakás kialakítása.

Emiatt korszerű műanyag hőszigetelt üvegszerkezetű redőnyös nyílászárók kerültek beépítésre, valamint a korábbi konvektoros fűtés, a nyílt tűzterű fürdőszoba fűtés, valamit a nyílt átfolyós használati melegvíz készítő egység egyetlen kondenzációs kazánná lett lecserélve. Mivel a társasház közös homlokzati hőszigetelésére a közeljövőben nulla az esély, így a határoló falakon 10cm vastag üveggyapot belső hőszigetelés került kialakításra, párazáró hőtükör fóliával, valamint gipszkarton fedéssel.

.

A részletesebb bemutatást itt találod: https://homedecor.hu/csinald-magad-lakasfelujitas-nyilaszaro-csere-belso-hoszigeteles-futeskorszerusites-uj-furdoszoba-konyha-gardrob-hideg-melegburkolat/

Részletek a videóban:
00:00 Bevezető
00:21 A konyha felújítása
03:02 A folyosó
04:12 A fürdőszoba felújítása
06:05 A hálószoba hőszigetelés, felújítás, gardrób kialakítás
08:34 A nappali felújítás – RGB LED világítás


Falfűtés utólagos kialakítása lakott lakásban – csináld magad módszerrel

A komfortérzetünket úgy is tudjuk növelni, hogy közben a fűtési költségünket csökkentjük.

Köztudott, hogy minél alacsonyabb hőmérsékletű vízzel fűti a lakást a kazánunk, annál gazdaságosabb. Különösen igaz ez a kondenzációs kazánoknál. Ugyanakkor, ha minél alacsonyabb hőmérsékletű a fűtővíz, annál nehezebben adja le a hőt, hiszen a szoba hőmérséklete és az előre menő víz hőmérséklete között a hőmérséklet-különbség egyre kisebb lesz. Ez a probléma csak úgy oldható fel, ha a fűtőtest felületét növeljük. Ez bizonyos mérethatár felett értelmetlen kivitelezést jelentene radiátorral. Pláne, hogy a többlapos radiátorok egyre nagyobb arányban csak konvekciósan tudják leadni a hőleadást fokozni (azaz a levegő melegítésével), és egyre kisebb arányban sugárzással. Ez nem előnyös, hiszen a sugárzással leadott hő alacsonyabb hőmérsékleten is kellemesebb, jobb hőérzetet biztosít. Gipszkarton csíkokat rögzítünk fel a meglévő gipszkartonra, úgy, hogy a csövezésnek kihagyjuk a járatot. Csendes és pormentes munka, hiszen a méretre vágottan kerülnek be a gipszkarton darabok a lakásba.A 8mm átmérőjű fűtéscsövezés gipszkarton csíkok 9,5mm-es vastagságában kényelmesen elfér.
Mindkét falszakaszon 4-4 fűtési kört alakítottam ki, közel egyforma hosszú 19-22 méteres körökkel.

.

A részleteket itt olvashatod tovább: https://homedecor.hu/vizes-falfutes-utolagos-kialakitasa-lakott-lakasban-gipszkarton-vagy-gres-lap-ala-csinald-magad-modszerrel/


Ilyen VOLT – ilyen LETT , Lakásfelújítási összefoglaló – 2 percben

Lakásfelújítási összefoglaló – csak a kiindulás és a végeredmény bemutatása.

Ha a részletek is érdekelnek, olvasd el a cikket: https://homedecor.hu/rezsicsokkentes-lakotelepi-lakasban-csinald-magad-nyilaszaro-csere-belso-hoszigeteles-padlofutes/

2 szoba külön-konyhás lakásból, 2 szoba + amerikai konyhás nappalis lakás került kialakításra, teljes energetikai korszerűsítéssel.
Falak áthelyezése, konvektoros fűtés helyett, kéménybélelés, kondenzációs kazán, padlófűtés, belső hőszigetelés, gipszkartonozás nyílászárócsere, víz-szennyvíz újracsövezés, villamos hálózat újra vezetékezése, új hideg- és melegburkolatok, hackelt Ikea konyhabútorok, Ikeával hackelt praktikeres gardróbszekrények, stb.

.

A kültéri mobilklímáról pl itt van a videó: https://youtu.be/1jD-PPHNsJU

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^