Aurora 6 SMD LED bútorspot G4/10-30V, piros

1450,- Ft/darab helyett
-73% árengedmény!
390,- Ft/darab
Akció 2021.07.31-ig, vagy a készlet erejéig!
Az áruház készletéből kifutó termék! Kb. csak 28 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Aurora 6 SMD LED bútorspot G4/10-30V, piros árucikk műszaki adatai:

 • 1 Watt névleges fogyasztású, Aurora márkájú LED lámpa.
 • 10-30V - tápfeszültség.
 • Foglalat: G4
 • Fejtípus: oldaltüskés bútorspot
 • Méret: 23mm - a legnagyobb átmérő
  34mm - a teljes hossz
 • 30000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: piros
 • Ez a LED lámpa 6 darab 5050SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • Garancia: 1 év, halogének elektronikus transzformátorával nem használható. Használjon LED-meghajtót, vagy vasmagos transzformátort!
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Nem érzékeny a kapcsolgatásra, ugyanakkor fényerőszabályozóval nem használható.
 • Webáruházi azonosító: au-6led-g4-p

Kisebb méretű G4-es oldaltűlábas foglalatú lámpatestekbe is befér, mindemellett tág feszültséghatárok között működésképes termék, azaz nem csak 12Voltos, hanem 24Voltos tápellátás mellett is működik. Beépített egyenirányítójának köszönhetően egyen- és váltóárammal is üzemeltethető.

Ugyanakkor fontos, hogy a halogének elektronikus transzformátorával nem használható, mert az tönkre teszi. Használjon LED-meghajtót, vagy hagyományos vasmagos transzformátort.

Aurora 6 SMD LED bútorspot G4/10-30V, piros

Aurora 6 SMD LED bútorspot G4/10-30V termék fénye
Aurora 6 SMD LED bútorspot G4/10-30V termék elölről
Aurora 6 SMD LED bútorspot G4/10-30V termék hátulról

Figyelem! A termék nem dimmelhető!
Tehát a terméknek fényerőszabályzós LED-meghajtóval történő használata nem célszerű - sőt káros, mert csak alig érzékelhető fényerőcsökkenést érünk el, akkor is mikor a fényerőszabályzó csak 0,35Volt tápellátást biztosít. Így a kellő fényáramot, alacsony feszültségnél többlet áramfelvétellel biztosítja, mely a fényforrás túlmelegedéséhez, a kondenzátorok hangos működéséhez vezet, és végső soron a 10Volt tápfeszültség alatt a LED-fényforrás gyors meghibásodását eredményezi. Tehát a tápfeszültség csökkentésével nem fényáram csökkenést, hanem meghibásodást érhetünk el.
Fali dimmerrel (fázishasításos fényerőszabályozóval) és vasmagos transzformátor alkalmazásával sem lehet fényerőszabályozni, mivel ennek használatával csak a LED vibrálását érhetjük el, egyenletes fényáram csökkenés helyett.
Ezzel szemben egyenáramú stabilizált 12, vagy 24 Voltot biztosító tápegységgel, LED-meghajtóval, vagy akár 12, vagy 24Voltos váltóáramot biztosító vasmagos transzformátorral ez a LED-fényforrás tökéletesen működik. A LED-meghajtó előnye a vasmagos transzformátorral szemben, hogy túlfeszültség és rövidzár elleni védelemmel rendelkezik, valamint a hálózat felől érkező feszültségingadozásokat stabilizált tápellátás biztosításával kiszűri, így használatával a LED hosszabb élettartama valószínűsíthető a vasmagos transzformátorral szemben.
Mint ahogyan más törpefeszültségű LED-fényforrásra is érvényes, ezt a LED-spotot se használja a halogének elektronikus transzformátorával. A halogének elektronikus transzformátora által előállított táp olyan felharmonikusokat tartalmazhat, melytől a LED fényforrások villoghatnak, a kondenzátoraik berreghetnek, és idő előtti - akár azonnali - meghibásodást okozhatnak.

Kínai gyártmány.

Stabilizált egyenáramú tápellátást biztosítva garantáltan nem vibrál.

Kínai gyártmány.