V-TAC 2W T30 rúd LED izzó E27 arany-réz-fekete függesztékkel (extra melegfehér)

5510,- Ft/darab
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

 • 2 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 65lumen
 • Hatásfoka: 33 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 300 fokos világítási szögön belül kb. 9 Wattos hagyományos körteizzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • 200-240V - tápfeszültség.
 • Foglalat: E27
 • Fejtípus: T30-rúd
 • Méret: 30mm - a legnagyobb átmérő
  185mm - a teljes hossz
 • 20000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: borostyán (1800Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 2 darab 2835 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • Színvisszaadási indexe: Ra >80
 • Be- és kikapcsolási ciklusok száma az élettartam során: >10000
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Nem érzékeny a kapcsolgatásra, ugyanakkor fényerőszabályozóval nem használható.
 • Webáruházi azonosító: el-955sailor11g-e27-t30
Borostyán színűre színezett rúd, avagy cső formájú üvegben kialakított Edison izzót utánzó LED lámpa, hozzá illő arany-réz-fekete színvilágú függesztékkel, melyek együttesen igazi antik-vintage stílus biztosítanak. Fényárama kicsi, rövid idegig bele is nézhetünk, hogy gyönyörködni tudjuk benne. Fogyasztása csak töredéke az Edison izzóénak.
A megszokott melegfehér tónusnál 2 fokozattal még sárgásabb, szinte vöröses sárgás a fénye. Egyrészt a borostyánra színezett búrákról már tudjuk, hogy azok 2500 Kelvin alatti fényt biztosítanak, általában 2200 Kelvinesek. De ez 1800 Kelvines, tehát a valódi gyertyaláng fényének vöröses-sárga tónusát utánozza, illetve a korabeli gyengén izzó, tartós, de rossz hatásfokú izzószálak izzása is ilyen színhőmérsékletű.
.
.
Sokan COG LED-nek üvegszálra, zafírszálra épített LED csoportnak, azaz LED filamentnek gondolják, de nem az.
Art Filament a kreatív elnevezése, azaz csak művészileg látszik izzó szálaknak, filamenteknek. Valójában a foglalatba van elrejtve pár darab SMD tokozású LED, a meghajtó elektronika felett. A búra közepén lévő PMMA (plexi) cső optikai kábel módjára megvezeti a fényt és az a végponton illetve a felületi töréspontokon lép ki. A fényvezető csőre feltekert izzószálat imitáló motívum van gravírozva. A gravírozás okozta felületi törés következtében a gravírozás mentén a fényvezetőből kilép a fény és úgy tűnik, mintha ott izzana, világítana. Ezért ennek a fényforrás típusnak a LED filament elnevezése helytelen, megkülönböztetésül az ART FILAMENT elnevezés szolgálhat helyes megoldásként, mint ahogy az egyes ilyen termékek dobozán már ez szerepel.
.
Stílusát idézve a legkorábbi Edison-féle izzókat utánozza. Emiatt nem csak hogy a most divatos retro és vintage stílusok hiteles alkotó eleme lehet, hanem a múlt századelőtől 2000-ig a legtöbb stílushoz használható. Jól mutat a különféle népies stílusokban, legyen az bármely mediterrán, vidéki stílusok, etno, de akár a luxus art deco is.
Valamint az arany-fekete luxusstílusokban is jó mutat, barokktól a mostani modern sítlusokig, amikor is a fekete lámpatesteket aranyozott, óarany, vagy akár citromsárga betétekkel variáljuk, hiszen ez az erőteljes sárga fény csak ráerősít ezekre a színjegyekre.
Mindemellett az ipari stílusban is kiválóan megállja, a helyét, hiszen az iparí stílusú lámpatestek lényege a funkcionalista szemlélet, aminek eredménye, hogy a fényforrást általában nem takarja semmi. Emiatt az izzószál utánzatú gravírozott fényvezető mintája határozottan tudja uralni a lámpa egészét.
.
A Sailor 11G, 1 méteres lámpaernyő nélküli réz-arany-fekete függeszték. A függeszték zsinórja szövött, aranyszínű, a foglalat arany-antik réz, a mennyezeti bekötés takaró eleme pedig matt fekete fémlemez. A 91cm hosszú zsinórt rövidebbre is lehet vágni. A mennyezeti bekötésnél a zsinór berögzítése és a villamos bekötése a kivitelező feladata. Lámpaernyő nélküli, de ettől még lehet külön lámpaernyőt rászerelni, mivel az ennek rögzítésére szolgáló anya rajta van.
.
A világítási szöge papíron 300-fokos, de valójában a fő nyaláb csak kb. 90 fokos, azaz a fényvezető végén kilépő fény. Az oldalgravírozáson kílépő fény lényegesen kevesebb. Ez valójába abszolút előnyösnek tekinthető. Hiszen az vesz ilyen LED lámpát aki bele akar nézni, mert gyönyörködteti. Ezért, ha oldalról nézünk bele nem kápráztat, ha a végéről akkor igen. Ebből is következik, hogy foglalattal felfele kell telepíteni, egy asztal fölé lógatva az asztalt világítja meg és akkor sem bántja az asztalt körül ülők szemét, ha nem takarjuk egy külön lámpabúrával.
Ha a csúcs irányába mért megvilágítást 100%-nak vesszük, akkor egy oldalirányban mért megvilágítás ennek csak 13%-a. Akit ez a megoldás zavar, az vegyen valódi LED filamentet, azok pont oldalirányba, azaz körkörösen erősebbek.

Az alábbi képen 5-féle LED konstrukció csúcsponti és oldal irányú megvilágításainak arányait lehet megtekinteni.

.
Art filament LED letekert búrával
.

Kínai gyártmány.

2kWh/1000h
.
^
^