Extra melegfehér – borostyán LED szalagok

A 2700 Kelvinnél is alacsonyabb színhőmérsékletű (extra melegfehér) LED szalagokat borostyán, illetve ámbra névvel szokták illetni. Ezek a fények a klasszikus szénszálas Edison izzó fényének a színét hivatottak utánozni.

V-TAC 300 LED (5050SMD) beltéri 12V LED szalag 5m, borostyán (KIVITELEZŐKNEK)

  • V-TAC
  • 45W => 300W
  • 3600lumen 120°
  • 2 év garancia
  • DC 12V
  • borostyán
  • 2200 Kelvin
4970,- Ft/tekercs
Az áruház készletéből kifutó termék! Max. 1 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Az érzékelhető szín gyakorlatilag ugyanúgy sárgának tűnik, mint egy sárga LED szalag esetében, csak amíg a sárga LED szalag látható színtartományból csak egy szűk sárga sávban adja le a fényt, addig egy 2200 Kelvines borostyán színű LED a látható színtartomány jelentős részével világít, szinte csak a kékes tartományt hagyja ki, azaz a látható tartomány haranggörbéje a melegebb tartomány felé van eltolva.

Mivel a borostyán fényű LED szalag ig egy fajta fehér LED szalag ugyanúgy készül, mint egy melegfehér, vagy hidegfehér, csak éppen az UV fényt kibocsájtó diódákra olyan foszforkeveréket vittek fel ami az UV fényt a szokottnál melegebb (borostyán) fényűre alakítja. Ezzel szemben egy sárga LED-ből, a direktben keletkező szűk frekvencia tartományú sárga fény lép ki. Két ugyanolyan típusú és fogyasztású borostyán és sárga LED közül, mindig a borostyán (tehát az extra melegfehér) lesz a jobb hatásfokú, erősebb fényáramú. A LED szalagok 5 méteres tekercsben kaphatóak, az 1 méteres azaz 5 méteresből levágott darab. A LED chipek típusa és méterenkénti darabszáma és a szalagon lévő ellenállások és a szalag saját ellenállása határozza meg, hogy egy egységnyi hossz milyen fényerővel és milyen fogyasztással rendelkezik.

.
^
^