Fali fekete érintőpaneles RGBW LED szalag vezérlő, DC12-24V, 4x4Amper

11850,- Ft/darab
darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Kb. csak 1 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.
Fali fekete érintőpaneles RGBW LED szalag vezérlő, DC12-24V, 4x4Amper
192/384VA- teljesítmény.
Védelem:IP20
DC12-24V- Bemeneti feszültség.
Kimenet:DC12-24V, 4x4A (egyenáram)
Méret:86x86x35mm
Garancia:2 év
azonosító:tpb-rgbw-4x4a

12Volt vagy 24Volt egyenáramot igénylő RGBW LED szalagokhoz, vagy és egyéb LED fényforrásokhoz használható fali szín- és fényerőszabályzós kapcsoló. Azaz vagy egy 4 színű LED szalag (RGBW – piros, zöld, kék, fehér), vagy egy háromszínű RGB és plusz egy fehér LED szalag, vagy négy darab különböző színű (piros, zöld, kék, fehér) LED szalag, vagy más törpefeszültségű fényerőszabályozható LED csoport közötti színkeverést biztosító vezérlő.

Magyarul ez egy olyan fali kapcsoló, amellyel a színes és a fehér LED szalagot is egy közös kapcsolóval tudjuk kezelni.

Igaz ugyan, hogy az RGB LED szalag is képes fehér fénnyel világítani, azonban az a fehér a 3 alapszínből áll emiatt a világítás kontrasztosabb, színháziasabb és hosszabb távon fáraszthatja a szemet. Másrészt a színes LED-ek, mint hangulati elemek, hangulatvilágításhoz kisebb fényerő is elégséges, míg fehér fényből, olvasáshoz, munkavégzéshez erősebb fehér fényű megvilágítás szükséges. Emiatt egy színes világítás mellé mindig kell egy fehér fővilágítás is. Ha történetesen a fővilágítást is LED szalaggal kívánjuk megoldani, akkor a szoba összes LED szalagjának kezelése megoldható ezzel az egy kapcsolóval.

Fali fekete érintőpaneles RGBW LED szalag vezérlő, DC12-24V, 4x4Amper
sorolható angol típusú kapcsoló bekötő doboz

A kapcsoló 86x86mm felületű és 35mm a mélysége.

A mérete tekintetében azonban a legfontosabb tudnivaló, hogy ez a kapcsoló nem fér bele a szokványos kerek Euró kapcsoló bekötő dobozba, mert a süllyesztendő része 59x66mm-es négyszögletes, tehát legalább ekkora négyszögletes belméretű bekötő doboz szükséges, vagy kerek esetében legalább 88mm átmérőjű kellene, de akkor viszont a kerek doboz túlérne a szögletes kezelőpanelen.

Ezen probléma kiküszöbölésére minden ilyen kapcsolóhoz egy szögletes, ún. angol kapcsolódoboz is jár. Ennek teljes mélysége 45mm. Több hasonló kapcsoló egymás melletti alkalmazása esetén a dobozok vízszintesen és függőlegesen is sorolhatóak, mely által az érintőpaneles kapcsolók hézag nélkül pontosan egymás mellé illeszthetőek.

Nyilván ez a problémakör fal esetében lép fel. Akinek már meg van a kialakított Eurós, kerek kapcsoló bekötő doboza és nem akar kisebb vésést végezni a nagyobb szögletes doboz besüllyesztéshez, azok számára nem jó ez a kapcsoló.

Ugyanakkor bútorlapba süllyesztéshez felesleges e doboz használata, hiszen ebben az esetben a bútorlapban a kívánt üreg pontosan kivágható.

Fali fekete érintőpaneles RGBW LED szalag vezérlő, DC12-24V, 4x4Amper
Fali fekete érintőpaneles RGBW LED szalag vezérlő, DC12-24V, 4x4Amper

Egy lapos csavarhúzó helyes irányú feszítésével le tudjuk pattintani az érintőpanelt. Ekkor férhetünk hozzá két rögzítő csavar helyéhez. Tehát először bekötjük a kapcsolót, majd lepattintjuk a panelt, beillesztjük a kapcsolótestet a bekötő dobozba, a két csavarral berögzítjük, majd az érintő panelt visszapattintjuk a helyére.

Fali fekete érintőpaneles RGBW LED szalag vezérlő, DC12-24V, 4x4Amper

Attól függően, hogy a működtetni kívánt LED 12, vagy 24Voltos tápfeszültséget igényel, olyan tápegység biztosította egyenáramot kell bekötni a kapcsolóba.

Mivel maximum 4x4Amperrel terhelhető a vezérlő (fényerőszabályzó) – azaz színenként 4 Amperrel, így értelemszerűen 12Voltos tápellátási igény esetében maximum 192Watt összfogyasztású LED-et, 24Voltos tápellátási igény esetében maximum 384Watt összfogyasztású LED-et működtethetünk egy ilyen érintőpaneles vezérlővel.

Tápegységet pedig úgy választunk hozzá, hogy amilyen összes fogyasztást tervezünk a tápegység a felett +10-20% tartalékkal rendelkezzen. Tehát 12Voltos üzemeltetés esetén maximum 230VA-es (230Wattos) 12 Volt egyenáramot biztosító tápegységnél erősebb szükségtelen, míg 24Volt egyenáramot biztosító tápegységnél 460VA-esnél (460Wattosnál) erősebb szükségtelen.

Amennyiben ezeknél nagyobb összfogyasztású LED csoportot kívánunk szabályozni ezzel a vezérlővel, plusz tápegység és egy jelerősítő megfelelő közbeiktatásával meg tudjuk tenni.
A jelerősítős kivitelezési módról információt ITT talál.

További hasznos információk:

Fali fekete érintőpaneles RGBW LED szalag vezérlő, DC12-24V, 4x4Amper

Az érintőpanel kezelése:

 • I - jelű gomb az ábrán: A be- és kikapcsoló gomb. A körülötte lévő színgyűrűt érintve a kívánt színárnyalat állítható be.
 • A - jelű gomb az ábrán: 6 féle világítási effekt közül választhatunk, minden újabb megnyomásra a sorra következő világítási effekre vált át
  • 1 - fokozatos átmenettel (hunyorgással) színváltás a 3 alapszínnel
  • 2 - ugró színváltás a 3 alapszínnel,
  • 3 – stroboszkóp hatású színváltás a 3 alapszínnel
  • 4 - fokozatos átmenettel színváltás a 7 alapszínnel
  • 5 - ugró színváltás a 7 alapszínnel,
  • 6 - stroboszkóp hatású színváltás a 7 alapszínnel
 • B - jelű gomb az ábrán: A futó világítási effekt sebességének csökkentése, vagy fixen világító szín esetén a fényerő csökkentése.
 • C - jelű gomb az ábrán: A futó világítási effekt sebességének növelése, vagy fixen világító szín esetén a fényerő növelése.
 • D - jelű gomb az ábrán: Ugyanazt tudja mint az A-jelű, csak a világítási effekteket ellenkező sorrendben váltja.
 • E - jelű gomb az ábrán: Megérintésével a piros fényt tudjuk fel- illetve lekapcsolni.
 • F - jelű gomb az ábrán: Megérintésével a zöld fényt tudjuk fel- illetve lekapcsolni.
 • G - jelű gomb az ábrán: Megérintésével a kék fényt tudjuk fel- illetve lekapcsolni.
 • H - jelű gomb az ábrán: Megérintésével a fehér tudjuk fel- illetve lekapcsolni, de nem a három alapszínből kikevert fehér fényt hanem a fehér chipek fényét kapcsoljuk.
 • Fontos tudnivaló, hogy ha például az E jelű gombot megnyomjuk felkapcsoljuk a piros világítást, ha utána úgy gondoljuk, hogy zölddel akarunk világítáni akkor megnyomjuk az F jelű gombot, akkor felkapcsoljuk a zöld színt. Igen ám, de így sárgán fog világítani, hiszen a piros fényt nem kapcsoltuk le, és a piros és a zöld együtt sárgát eredményez. Tehát ha zöld fényt akarunk akkor nem elég a zöldet felkapcsolni, a pirosat le kell hozzá kapcsolni. Ennél egyszerűbb a színgyűrűn egyszerűen rábökni a kívánt árnyalatra.

Kínai gyártmány.