Fali fekete érintőpaneles TM08 RGB LED szalag vezérlő, DC12-24V, 3x4Amper

11800,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Kb. csak 1 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 144/288VA - (átmenő) teljesítmény.
 • Védelem: IP20
 • DC12-24V - Bemeneti feszültség.
 • Kimenet: DC12-24V, 3x4A (egyenáram)
 • Méret:
 • Garancia: 2 év
 • Webáruházi azonosító: tpb-rgb-3x4a-tm08
12Volt vagy 24Volt egyenáramot igénylő RGB LED szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz használható fali színszabályzós kapcsoló. Azaz egy háromszínű RGB, vagy három darab különböző színű (piros, zöld, kék) LED szalag, vagy más törpefeszültségű fényerőszabályozható LED csoport közötti színkeverést biztosító vezérlő.
.
.
A kapcsoló 86x86mm felületű és 35mm a mélysége.

A mérete tekintetében azonban a legfontosabb tudnivaló, hogy ez a kapcsoló nem fér bele a szokványos kerek Euró kapcsoló bekötő dobozba, mert a süllyesztendő része 59x66mm-es négyszögletes, tehát legalább ekkora négyszögletes belméretű bekötő doboz szükséges, vagy kerek esetében legalább 88mm átmérőjű kellene, de akkor viszont a kerek doboz túlérne a szögletes kezelőpanelen.

Ezen probléma kiküszöbölésére minden ilyen kapcsolóhoz egy szögletes, ún. angol kapcsolódoboz is jár. Ennek teljes mélysége 45mm. Több hasonló kapcsoló egymás melletti alkalmazása esetén a dobozok vízszintesen és függőlegesen is sorolhatóak, mely által az érintőpaneles kapcsolók hézag nélkül pontosan egymás mellé illeszthetőek.

Nyilván ez a problémakör fal esetében lép fel. Akinek már meg van a kialakított Eurós, kerek kapcsoló bekötő doboza és nem akar kisebb vésést végezni a nagyobb szögletes doboz besüllyesztéshez, azok számára nem jó ez a kapcsoló.

Ugyanakkor bútorlapba süllyesztéshez felesleges e doboz használata, hiszen ebben az esetben a bútorlapban a kívánt üreg pontosan kivágható.
.
.
Egy lapos csavarhúzó helyes irányú feszítésével le tudjuk pattintani az érintőpanelt. Ekkor férhetünk hozzá két rögzítő csavar helyéhez. Tehát először bekötjük a kapcsolót, majd lepattintjuk a panelt, beillesztjük a kapcsolótestet a bekötő dobozba, a két csavarral berögzítjük, majd az érintő panelt visszapattintjuk a helyére.Attól függően, hogy a működtetni kívánt LED 12, vagy 24Voltos tápfeszültséget igényel, olyan tápegység biztosította egyenáramot kell bekötni a kapcsolóba.

Mivel maximum 3x4Amperrel terhelhető a vezérlő (fényerőszabályzó), így értelemszerűen 12Voltos tápellátási igény esetében maximum 144Watt összfogyasztású LED-et, 24Voltos tápellátási igény esetében maximum 288Watt összfogyasztású LED-et működtethetünk egy ilyen érintőpaneles vezérlővel.

Tápegységet pedig úgy választunk hozzá, hogy amilyen összes fogyasztást tervezünk a tápegység +10-20% tartalékkal rendelkezzen. Tehát 12Voltos üzemeltetés esetén maximum 175VA-es (175Wattos) 12 Volt egyenáramot biztosító tápegységnél erősebb szükségtelen, míg 24Volt egyenáramot biztosító tápegységnél 350VA-esnél (350Wattosnál) erősebb szükségtelen.

Amennyiben ezeknél nagyobb összfogyasztású LED csoportot kívánunk szabályozni ezzel a vezérlővel, plusz tápegység és egy jelerősítő megfelelő közbeiktatásával meg tudjuk tenni.
A jelerősítős kivitelezési módról információt ITT talál.

További hasznos információk:

Az érintőpanel kezelése:

 • Értelemszerűen a kapcsoló jelet érintve be- és kikapcsolni tudjuk a világítást. A bekapcsoláskori színárnyalat az, ami a kikapcsolás előtt volt.
 • A körülötte lévő színgyűrűt érintve a kívánt színárnyalat állítható be.
 • Az M - jel minden egyes érintésével más módban világít
  1. érintésre fix pirosan világít.
  2. érintésre fix zölden világít.
  3. érintésre fix kéken világít.
  4. érintésre fix sárgán világít.
  5. érintésre fix lilán világít.
  6. érintésre fix türkiz színben világít.
  7. érintésre fix fehéren világít.
  8. érintésre a három alapszín ugorva váltakozik.
  9. érintésre a hét szín ugorva váltakozik.
  10. érintésre a három alapszín hunyorgó átmenettel váltakozik.
  11. érintésre folyamatos szivárványos átmenettel váltakozik.
  • Hosszan nyomva tartva ki- és bekapcsolható az érintéskori csipogás.
 • A két nyíllal fix fény esetében a fényerőt állíthatjuk, még váltakozó üzemmódban a váltakozás sebességét tudjuk állítani.


Ehhez a termékhez tartozó világítási rendszer megtervezése és telepítése bizonyos szintű villamossági, műszaki ismeretek meglétét és alkalmazási készségét követeli meg.

Egy ilyen világítás kialakítása szerelésigényes.

Mindenképp szükséges hozzá elméleti szaktudás és gyakorlati képesség is. Ennek érdekében a tervezést és a kivitelezést is szakemberrel végeztesse. Mindemellett az érintésvédelem és a balesetvédelmi szempontú kialakítás is nélkülözhetetlen.

Kínai gyártmány.
.
^
^