Filament LED a kreatív csillárkészítőknek

Amikor a kreatív embereket elfogja az ihlet, bizony előfordul, hogy egy szép ágat, egy darab fát, szívesen látnának otthonukban. Sőt megvilágítanák, vagy akár világítási funkciót is adnának neki. Nemrégiben a Flyerz Magazin Facebook oldalán is közzétett jó pár fotót ITT, de a tetszetősebbek alább is megtekinthetőek.

.

Ezekkel a kreatív elgondolásokkal az a baj, hogy nem elég a szépérzék és a kézügyesség, de a biztonságra is törekednünk kell. Nem csak a villamos balesetek elkerülésére, de a tűzbiztonságra is.

.
.
.
.
.
.
.

AZ ilyen rusztikus, organikus kompozíciók nem az igazi látványt nyújtják egy korszerű (megszokott kialakítású) LED fényforrással, vagy kompakt fénycsővel. Nem mintha egy hagyományos izzónak bármennyire is köze lenne egy természet alkotta ághoz, mégis régiesebb hatást kelt. Talán természetközelibbnek érezhetjük a hagyományos kinézetet – még ha tudjuk is, hogy nem az.

A probléma, hogy a hagyományos izzók – és a halogének is – a rossz hatásfokuk miatt rengeteg hőt termelnek. Egy nem kellően átgondolt kompozíció esetén könnyen előfordulhat, hogy jobbik esetben csak megpörkölődik, elszíneződik az alkotásunk az izzó közelében, de rosszabb esetben tüzet is okozhatunk.

.

Itt jön a képbe a COG LED, avagy LED Filament, a LED szál, melyet úgy alakítottak ki, mint egy hagyományos izzót. Ennek többnyire azonos világosság biztosítása mellett kb. tized akkora a hőtermelése a hagyományos izzóhoz képest. Ebből következik, hogy a fogyasztása is töredéke az utánzottnak.

A 4-6 Wattos COG LED izzókkal, 40-50Wattos hagyományos villanykörtét tudunk kiváltani.
A 2-4 Wattos COG LED gyertyákkal pedig 25-35Wattos hagyományos gyertya izzókat.

Példák a webáruházból:
Körték – 123
Gyertyák – 12

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^