10 méteres wifi-s CCT LED szalag szettre lenne szükségem, de nem találtam ilyet a webáruházban. Mi a megoldás?

Kérés:

Egybefüggő egyszerű 10 méter hosszú színhőmérséklet-szabályozható, de wifi-s LED szalagra lenne szükségem, kompletten. Ilyet sehol sem találok.

.

Válasz:

Egy egyszerű CCT LED szalag szett lényege, hogy a szalag csak az egyik végéről van megtáplálva – összedugom bedugom a konnektorba és működik. Mármint az Ön wifis igénye alapján a használhatóság kicsit bonyolultabb, mert TUYA rendszerű alkalmazást is kell telepíteni.

A webáruházunkban sincs ilyen ajánlat összeállítva, de hogy korrekt ajánlatot adjak, és ne egy túlméretezett tápos megoldást, méréseket végeztem.
Mert 10 méter CCT szalag névlegesen hiába 120 Wattos, mivel csak egy végről lesz bekötve a vezérlőbe, és ki kellett próbálnom mixeléssel a fogyasztást, hiszen mixelve sosem akkora a fogyasztás, mintha direktbe rákötném mind a kettő színhőmérsékletet.

A tápellátási igény

10 méter hosszú Pannon CCT LED szalag vezérlővel és táp nélkül mért maximális fogyasztása – egy végről történő megtáplálással: 52 Watt.

Ellenben így a bekötés helyén mért megvilágítás a 10. méterre 50%-ra esik. Egy ez jellemző fényáram csökkenés az ilyen megoldásoknál. Az 5. méternél azaz középen csak 23%-os a csökkenés. 

Ha ezt észreveszi egy vevő és úgy dönt, hogy a 10 méteres szalag túlsó végét is bekötteti, akkor a fogyasztás 70 Wattra nő. Ezt kivédendő nem 60, hanem eggyel nagyobb 78 Wattos adaptert javasolnék.

A szett javaslatom:

10 méteresre összeforrasztott Pannon CCT 24 Voltos LED szalag (túlvégen is bekötési lehetőség meghagyásával) + Miboxer FUT035W+ vezérlő, ami opcionálisan kézi, fali távirányítóval és vezetékes fali nyomókapcsolóval is kezelhető, valamint beépített wifi-s (azaz androidos, vagy IOS eszközre telepített alkalmazáson keresztül kezelhető TUYA rendszerű), +  V-TAC 78Wattos 24 Voltos adapter:

# A kiválasztott árucikkek:
mennyiség: bruttó egys.ár: bruttó ára:
1. Miboxer FUT035W+ Tuya Wifi+RF+PUSH DIM/CCT 2in1 vezérlő (12 Amper 12-24 Volt) Miboxer FUT035W+ Tuya Wifi+RF+PUSH DIM/CCT 2in1 vezérlő (12 Amper 12-24 Volt)
Garancia: 2 év
azonosító: fut035w-plus
1 darab 8090,-Ft 8090,-Ft
2. 78W - V-TAC 24 Voltos adapter (P2I DC-Jack csatlakozós tápegység) 78W – V-TAC 24 Voltos adapter (P2I DC-Jack csatlakozós tápegység)
Garancia: 2 év
azonosító: vt-22078va-24v
1 darab 6460,-Ft 6460,-Ft
3. Pannon 60 LED (5050SMD) beltéri 24V LED szalag 1m, CCT (KIVITELEZŐKNEK) Pannon 60 LED (5050SMD) beltéri 24V LED szalag 1m, CCT (KIVITELEZŐKNEK)
Garancia: 3 év, DC24V stabilizált tápellátás szükséges.
azonosító: pa-300led-ip20-24v-cct1
10 méter 3340,-Ft 33400,-Ft
Bruttó értéke összesen: 47950,-Ft

Mindezeken túl, ha valaki nem csak wifin keresztül kívánja használni, hanem valamilyen távirányítóval, akkor célszerű lehet az alábbiak közül valamelyik:

1. Mi-Light FUT006 4-zónás MC-CCT forgógyűrűs LED távirányító Mi-Light FUT006 4-zónás MC-CCT forgógyűrűs LED távirányító
Garancia: 2 év
azonosító: fut006
1 darab 3580,-Ft
2. Miboxer K1 fehér fali forgatható fényerőszabályzós kapcsolós távirányító (egyszínű és CCT- színhőmérséklet szabályzós vezérlőkhöz) - gombelemmel Miboxer K1 fehér fali forgatható fényerőszabályzós kapcsolós távirányító (egyszínű és CCT- színhőmérséklet szabályzós vezérlőkhöz) – gombelemmel
Garancia: 2 év
azonosító: fut-k1
1 darab 6230,-Ft
3. Miboxer K1 fekete fali forgatható fényerőszabályzós kapcsolós távirányító (egyszínű és CCT- színhőmérséklet szabályzós vezérlőkhöz) - gombelemmel Miboxer K1 fekete fali forgatható fényerőszabályzós kapcsolós távirányító (egyszínű és CCT- színhőmérséklet szabályzós vezérlőkhöz) – gombelemmel
Garancia: 2 év
azonosító: fut-k1b
1 darab 5670,-Ft

Másik megoldás:

Még telefonon arról beszéltünk, hogy olyan megoldás is lehet, hogy nem wifi-képes a vezérlő, hanem egy külön egységet kell venni hozzá egy Wifi gateway-t. Ennek az az előnye, hogy egy lakásba elég egy ilyen és az összes nem wifi-képes Miboxer vezérlőt tudja helyettesíteni.

Ez esetben az ár összetétel úgy módosul, hogy a A Miboxer FUT035W+ vezérlő helyett egy Miboxer FUT035S+ vezérlő kerülne a szettbe.

.

Ekkor a szettek darabára bruttó 4110,-Ft-tal csökken, azonban a lakások száma szerinti Wifi Gateway árral nőne:

4. Miboxer FUT035S+ RF+PUSH DIM/CCT 2in1 vezérlő (12 Amper 12-24 Volt) Miboxer FUT035S+ RF+PUSH DIM/CCT 2in1 vezérlő (12 Amper 12-24 Volt)
Garancia: 2 év
azonosító: fut035s-plus
1 darab 3980,-Ft
5. Miboxer WiFi WL-Box2 2.4G Gateway – átjáró (Tuya) Miboxer WiFi WL-Box2 2.4G Gateway – átjáró (Tuya)
Garancia: 2 év
azonosító: fut-wl-box2
1 darab 8695,-Ft

Mindezeken túl azt tapasztaltam, hogy ez a LED szalag nem igazán ilyen utólagos kialakítás céljára lett kitalálva, mint ahogy az ára sem az. Mindenképpen jó hővezető felületre kell ragasztani, üvegre, fémre, illetve ideálisan alumínium profilba.

Méréseket végeztem 5 méteres szakasszal is és arra a megállapításra jutottam, hogy maximum 5 méterenként mindkét végről célszerű megtáplálni. Minden más ritkított betáplálás csak egy szükségmegoldásnak tekinthető. 5 méterenkénti mindkét végről történő megtáplálás esetén középen (azaz 2,5méternél) a megvilágítás csökkenés már csak 8%-os ami már szemmel egyáltalán nem érzékelhető.

Mi ez az egész?

  • Rendszeresen kapunk árajánlat kéréseket vevőinktől, amelyek összetettebb rendszerek, így egyértelműen nem tudják eldönteni a webáruház kínálatából, hogy pontosan miből és mennyire van szükségük.
  • Esetleg olyan információkra is rákérdeznek, melyek fontossága nekünk sem tűnt fel.
  • Segítséget kérnek egy problémájuk megoldásában.
  • Ezeket az információkat emailban megküldtük nekik.
  • Számos esetben, ezek olyan információk, melyeket úgy ítélünk meg, hogy más érdeklődők számára is segítségül szolgálhatnak, így a HOW-TO kategória csoportban anonimizálva közzétesszük őket.
  • FONTOS! A közölt termékek az idő múlásával megszűnhetnek, vagy a újabb változatuk kerülhet forgalomba, amitől egyes tulajdonságaik megszűnhettek, vagy a gyártó újjal ruházhatja fel.
  • De a legfontosabb, hogy az idő múlásával az árak garantáltan változnak. Megtehetnénk, hogy az árakat kitöröljük ezekből a cikkeből, azonban amikor több féle megoldást hasonlítunk össze, ha az idő múlásával az összegek nem is lesznek érvényesek, de tendenciájukat, nagyságrendjeiket tekintve, mégis csak többletinformációt nyújhatnak, így egyelőre ott maradnak az árak is.
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^