5m RGB LED szalagot szeretnék egy fali villanykapcsolóval működtetni

Kérdések:

Vásárolni szeretnék 5m RGB LED szalagot, de előtte még szeretnék tanácsot kérni. Laikus vagyok a témában. Úgy szeretném a szalagot bekötni a házamba, egy rejtett világításhoz kialakított díszlécbe, hogy lehetőleg ne kelljen konnektorozni, hanem a ház elektromos hálózatára rákötve, egy villanykapcsolóval működtethessem.
RGB-s szalagnál van ilyen lehetőség?
Vagy milyen LED szalagot javasolnak, amit ilyen módon tudok bekötni?

Válasz:

.
Legegyszerűbb (fapados) megoldás

Igen lehetséges, többféleképpen is.

1. Vannak fali kapcsoló helyére szerelhető vezérlők. Kell egy fix bekötésű táp, az abból kijövő 2 vezetéket beköti a fali vezérlőbe, a vezérlőből kijövő 4 vezetéket pedig elvezeti az RGB szalaghoz.

2. Meg akarja hagyni a eredeti villanykapcsolóját, mert fontos, hogy a design ne térjen el, a már meglévő többi kapcsoló miatt. Akkor a fali kapcsolóval csak fel-le tudja kapcsolni a fényeket, de színt állítani nem tud. A kapcsolótól jövő vezetékpárra köti a fix tápegységet, erre köt valamilyen távirányítós vezérlőt, a vezérlőre a szalagot. Így a fali kapcsolóval csak fel le tudja kapcsolni a világítást, akkor ha a távirányítóval fel van kapcsolva és amilyen színen, fényerőn és effekten hagyta a távirányítóval a világítást.

3. Fali kapcsoló helyére akar vezérlőt tenni, amivel mindet funkciót elér, de a fali kapcsolóhoz csak egy vezetékpár visz és nem tud plusz 4 vezetéket odavezetni, mert nem akar kőműves munkával is foglalkozni és nem is tudja a fali vezérlő előtt hova elrejteni a fix tápegységet. Ekkor fali fix beépítésű távirányítót kell beépíteni, és ettől teljesen külön lehet telepíteni egy tápegység + rádiófrekvenciás vezérlő + LED szalag egységet. Így a fali kapcsoló helyéről rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül tudja vezérelni a szalagot. Ennek előnye a kényelmesebb kivitelezés, valamit a rendszer később bővíthető további fali vagy kézi távirányítókkal, vagy akár Wifi konverter közbeiktatásával mobiltelefonról is kezelhetővé válik.

.
Multifunkcionális megoldás

Ez a 3 verzió lehetséges RGB LED szalag esetében.

Egy átfogó cikk erről a témáról, rajzokkal, ami segítheti a döntését majd: https://ledrex.hu/led-szalag-fali-vezerlo-vagy-fali-taviranyito/, vagy https://ledrex.hu/mire-jo-a-fali-taviranyito/

Mi ez az egész?

  • Rendszeresen kapunk árajánlat kéréseket vevőinktől, amelyek összetettebb rendszerek, így egyértelműen nem tudják eldönteni a webáruház kínálatából, hogy pontosan miből és mennyire van szükségük.
  • Esetleg olyan információkra is rákérdeznek, melyek fontossága nekünk sem tűnt fel.
  • Segítséget kérnek egy problémájuk megoldásában.
  • Ezeket az információkat emailban megküldtük nekik.
  • Számos esetben, ezek olyan információk, melyeket úgy ítélünk meg, hogy más érdeklődők számára is segítségül szolgálhatnak, így a HOW-TO kategória csoportban anonimizálva közzétesszük őket.
  • FONTOS! A közölt termékek az idő múlásával megszűnhetnek, vagy a újabb változatuk kerülhet forgalomba, amitől egyes tulajdonságaik megszűnhettek, vagy a gyártó újjal ruházhatja fel.
  • De a legfontosabb, hogy az idő múlásával az árak garantáltan változnak. Megtehetnénk, hogy az árakat kitöröljük ezekből a cikkeből, azonban amikor több féle megoldást hasonlítunk össze, ha az idő múlásával az összegek nem is lesznek érvényesek, de tendenciájukat, nagyságrendjeiket tekintve, mégis csak többletinformációt nyújhatnak, így egyelőre ott maradnak az árak is.
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^