A Legrand dimmer és egy V-TAC-os dimmelhető táp nem működik szépen együtt

Érdeklődés:

Azt tapasztaltam, hogy a Legrand fali dimmerem és egy máshol vásárolt V-TAC-os dimmelhető táp nem működik szépen együtt. Vajon az alábbi rendelésemmel jó lesz, vagy ezzel sem járok sikerrel?

.
SD S1-B smart 1A/240V AC Triac 2.4G RF + opcionális nyomógombos dimmer + SD R11 2.4G RF 1-zónás távirányító

# A kiválasztott árucikkek:
mennyiség: bruttó egys.ár: bruttó ára:
1. SD S1-B smart 1A/240V AC Triac 2.4G RF + opcionális
        nyomógombos dimmer (fényerőszabályzó) SD S1-B smart 1A/240V AC Triac 2.4G RF + opcionális nyomógombos dimmer (fényerőszabályzó)
Garancia: 3 év
azonosító: el-s1-b-99dimmermt
1 darab
11490,-Ft 11490,-Ft
2. SD R11 2.4G
        RF 1-zónás távirányító - dimmerhez SD R11 2.4G RF 1-zónás távirányító – dimmerhez
Garancia: 5 év
azonosító: sd-r11
1 darab
7600,-Ft 7600,-Ft
A megrendelt áru bruttó értéke összesen: 19090,-Ft

Válasz:

Erre én is kíváncsi voltam. Az árut összepárosítottam, kipróbáltam – a kimenetre egyszerre rákötve egy dimmelhető GU10 LED spotot és egy dimmelhetős Optonica tápra kötött LED szalag darabot. Mind a kettő szépen működik kis fényerőre állítva sem vibrált.

A gyújtásszög, oltásszög tüskét átállítva mindenképp érdemes kipróbálni így is úgyis, mert kis fényáramnál egyik módnál hallható kicsi zúgás a másiknál nem. De nekem a zúgás csak a 230Voltos spotban hallatszódott.

Annyi az eltérés, hogy eleve van a rendszerben egy késleltetés (lágyítva működés) és a LED szalagnál (gondolom az Optonica tápban is van lágyítás) késleltetés még nagyobb, azaz a spot gyorsabban reagált mint a szalag.

Mivel nem rendelkezem dimmelhető V-TAC táppal, csak Optonicával, így Optonicával próbáltam ki. Csak vélelmezni tudom, hogy a fenti dimmer a V-TAC táppal is szépen fog működni.

Tóth Tamás

Mi ez az egész?

 • Rendszeresen kapunk árajánlat kéréseket vevőinktől, amelyek összetettebb rendszerek, így egyértelműen nem tudják eldönteni a webáruház kínálatából, hogy pontosan miből és mennyire van szükségük.
 • Esetleg olyan információkra is rákérdeznek, melyek fontossága nekünk sem tűnt fel.
 • Segítséget kérnek egy problémájuk megoldásában.
 • Ezeket az információkat emailban megküldtük nekik.
 • Számos esetben, ezek olyan információk, melyeket úgy ítélünk meg, hogy más érdeklődők számára is segítségül szolgálhatnak, így a HOW-TO kategória csoportban anonimizálva közzétesszük őket.
 • FONTOS! A közölt termékek az idő múlásával megszűnhetnek, vagy a újabb változatuk kerülhet forgalomba, amitől egyes tulajdonságaik megszűnhettek, vagy a gyártó újjal ruházhatja fel.
 • De a legfontosabb, hogy az idő múlásával az árak garantáltan változnak. Megtehetnénk, hogy az árakat kitöröljük ezekből a cikkeből, azonban amikor több féle megoldást hasonlítunk össze, ha az idő múlásával az összegek nem is lesznek érvényesek, de tendenciájukat, nagyságrendjeiket tekintve, mégis csak többletinformációt nyújhatnak, így egyelőre ott maradnak az árak is.
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^