Az RGB LED szalagon tiszta piros, vagy zöld, vagy kék mellett minden színben van egy kicsi másik szín

A probléma:

Abban szeretném a segítséget kérni, hogy zuhanyzóba építettem RGB LED szalagot – csepp és pára állót. Alumínium sínen van és a plexi előlap szilikonnal lett vízmentessé téve! De sajnos lehet, hogy nem teljesen tökéletesen lett “kiszilózva” és pár páracseppet láttam a profilon belül. Ami a nagy probléma, hogy ha pár órát üzemel, akkor először a piros színnél vettem észre, hogy elkezd halványodni! Később már nem kellett hozzá csak néhány perc! Volt, hogy minden színben volt egy kicsi másik szín … stb! Ha kihűl, akkor először bekapcsolva jól működik.
Szóval, SOS mit tegyek!?

VÁLASZ:

Csepp és páraálló, azaz nem szilikon tömőbe húzott, hanem van rajta valamilyen vékony réteg ráfújva?

 • Ha a tiszta piros, vagy zöld, vagy kék, mellett valamilyen másik szín így gyengén világít, akkor az azt jelenti, hogy a két színcsatorna között valamilyen vezetés van.
 • Igen akár vízcsepp is lehet. Bár használattól melegszik és pont akkor a vízcseppnek el kellene szállni, párává.
 • Lehet forrasztási hiba is, két forrasz összeér és ellenállással ugyan de átmegy az áram, akkor erre a pára rásegíthet.
 • Én először azért megnézném, nem a vezérlő lehet hibás, azaz kipróbálnám a vezérlő kiiktatásával, csak a 3 színt külön külön. Ha így tökéletes akkor a vezérlő a hibás.
 • Ha forrasztási hiba, akkor a hátha a betáplálásnál, a vezetékek beforrasztásánál figyelném, van-e hiba, ha ott kell a forrasztást korrigálni, kifúrnám ott a plexit újraforrasztanám és “beszilóznám” a lyukat. Persze ekkor jó lehet a túlvéget is kifúrni és valami hőlégfúvóval átfúvatni, hogy kiszálljon a pára. (vagy tusolás nélkül működtetném, mert a hőtermelése segít kiszállni a párának, majd beszilikonoznám a furatot.

Ezek a tippjeim lennének.

Én jobban gyanakodnék összeérő forrasztásra mint párára, persze így látatlanul … mert én arra gondolnék, hogy amikor hideg a forrasz a rajta lévő szennyeződés ellenállást biztosít, majd ha forrósodik esetleg jobban vezetővé lesz – de ez csak eszmefuttatás. A pára meg nem a meleg felületen csapódik ki, inkább a hidegen.

A vezérlő és a LED szalag között a vezetékek rendben vannak?

Mi ez az egész?

 • Rendszeresen kapunk árajánlat kéréseket vevőinktől, amelyek összetettebb rendszerek, így egyértelműen nem tudják eldönteni a webáruház kínálatából, hogy pontosan miből és mennyire van szükségük.
 • Esetleg olyan információkra is rákérdeznek, melyek fontossága nekünk sem tűnt fel.
 • Segítséget kérnek egy problémájuk megoldásában.
 • Ezeket az információkat emailban megküldtük nekik.
 • Számos esetben, ezek olyan információk, melyeket úgy ítélünk meg, hogy más érdeklődők számára is segítségül szolgálhatnak, így a HOW-TO kategória csoportban anonimizálva közzétesszük őket.
 • FONTOS! A közölt termékek az idő múlásával megszűnhetnek, vagy a újabb változatuk kerülhet forgalomba, amitől egyes tulajdonságaik megszűnhettek, vagy a gyártó újjal ruházhatja fel.
 • De a legfontosabb, hogy az idő múlásával az árak garantáltan változnak. Megtehetnénk, hogy az árakat kitöröljük ezekből a cikkeből, azonban amikor több féle megoldást hasonlítunk össze, ha az idő múlásával az összegek nem is lesznek érvényesek, de tendenciájukat, nagyságrendjeiket tekintve, mégis csak többletinformációt nyújhatnak, így egyelőre ott maradnak az árak is.
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^