Egy vitorláshajóra szeretnénk party-fényt csinálni ami tud a zene ütemére villogni-változni

Kérdés feketével, a beszúrt válaszok zölddel írva:

A következő projekthez szeretnék tanácsot, illetve termék javaslatot kérni:

Egy vitorláshajóra szeretnénk party-fényt csinálni:
-ami tud a zene ütemére villogni/változni

Igen van Wifin keresztül vezérelhető, ami villog, váltakozik a zenére.

.

-ehhez RGB LED-sort gondoltunk használni (szilikonozott, víz-, nap-, időjárás-álló), kb 2x 1m hosszan

Sajnos eddigi tapasztalataim alapján, még a legmasszívabb IP68-as víz alá helyezhetőt is egy nyár alatt tönkre teszi a nap. Azaz szilikon tömlőbe húzott LED szalag volt, és a tömlőn belül a szalag még ki is volt töltve szilikonnal.

-kellene ehhez egy olyan vezérlő, ami víz, UV, időjárás- és időtálló

A vezérlőnek nem kell időjárás állónak lenni, nincs is olyan elég ha egy biztonságos zárt helyen van (vízálló dobozban, nem tűző napon). És innen kell a 4 eres vezetéket A LED szalaghoz vezetni.

-a zene pl. egy okostelefonról menne

Igen wifi konverteren keresztül megy okos telefonról a zenére villogás

-ami bluetooth-on keresztül hangosítja ki a zenét a hajó hangrendszerére (autórádió)

-valahogy (wifin? bluetooth-on? lehet egyszerre két aktiv bluetooth kapcsolat?) kapcsolódik a LED vezérlőhöz, hogy a zene/zenére vezérlő jelet oda is átvigye?

Annyit tudok csak hogy a saját RGB vezérlőjén a zenelejátszást bekapcsolva villódzik a LED szalag, azt, hogy közben bluotooth-on keresztül külső hangszóróra menne a zene ki, nem próbáltam, mivel nem volt még szükségünk bluotooth-on keresztüli zenehallgatásra – sajnos, de véleményem szerint lehetséges.

-a zene érzékenység működjön a telefonról mindenféle zeneforrás esetén (telefonon lévő zene, spotify, youtube, fm rádio app, stb)

Szerintem csak a mobilon lévő zenefájlok lejátszása lehetséges, a zenére villogáshoz.

-emellett legyen a vezérlőnek sima (lehetőleg rádiós, nem infrás) távirányítója is, okostelefon nélküli üzemre (pl amikor csak simán az autórádió szól)

Igen lehet hozzá akárhány rádiófrekvenciás távirányítót vásárolni.

-a vezérlőhöz a hangjelet nem tudjuk kábelen elvinni, csak tápellátást tudunk kábelezni

Van olyan vezérlő ami vezetéken kapja a zenét, de annak csak infrás a távirányítója, ugyanakkor ez esetben mindegy neki, hogy youtuberól, vagy honnan szól  a zene.

Összefoglalva, a LED szalag UV és hőállósága – nulla –  közeli, így semmilyen reális élettartamot nem várhatunk el tőle. Zenére villogás mobilról indított zenei fájlok lejátszásával működik.  Youtube, FM rádió – kérdéses – nem valószínű. Külső távirányító lehetséges.

Az a baj még a szilikonba húzott vízálló LED szalagokkal, hogy a szilikon hőszigeteli is a LED-et, így a hőleadást gátolja. A LED-ek pedig nem viselik el a szobahőmérsékletnél magasabb környezeti hőmérsékletet és a sugárzó hőt. Naptól árnyékolt nem forrósodó felület jöhet csak szóba, vagy ilyen esetben arra kellene berendezkedni, hogy szükség esetén bármikor cserélhető legyen a LED szalag. Mondjuk egy egyméretes alumínium profilba beragasztott szalag, ami, ha tönkre megy, akkor kitépni, és beragasztani újat.
Persze ennek tudatában, akár a nem vízálló is megteszi. – nem tudom.  Alapvetően lakásvilágítási LED termékekkel foglalkozom, és lakásban nem igazán fordulnak elő extrém esetek.

Esetleg célszerű lehet megkeresni olyan céget aki LED-es színpadtechnikával foglalkozik. Nekik vannak extrém körülményekre tervezett termékeik. Bár az más árfekvés –  gondolom –  nem vagyok képben.

A rádiófrekvenciás vezérlés, + mobilos vezérlés és zenére villogtatás :

# A kiválasztott árucikkek: mennyiség: bruttó egys.ár: bruttó ára:
1. Mi-Light 2.4G-s 12-24Voltos RGB vezérlő (3x6Amper) 4
       zónás rádiófrekvenciás távirányítóval Mi-Light 2.4G-s 12-24Voltos RGB vezérlő (3x6Amper) 4 zónás rádiófrekvenciás távirányítóval
Garancia: 2 év
azonosító: pa-9117+9116
1 darab 8850,-Ft 8850,-Ft
2. Mi-Light WiFi konverter Mi-Light WiFi konverter
Garancia: 2 év
azonosító: milight-wifi
1 darab 10850,-Ft 10850,-Ft
A megrendelt áru bruttó értéke összesen: 19700,- forint


Ezen felül a wifi konverternek egy 5 Voltos USB tápellátás kell. A vezérlőnek pedig attól függően, ha 12 Voltos a szalag akkor 12, ha 24 Voltos akkor 24 Voltos tápellátás. Akkumulátoros működtetésnél ügyelni kell a feszültségszabályozásra, mert a LED nem tolerálja a túlfeszültséget, vagy csak max. 12 Volt, vagy csak max. 24 Volt lehet.

Mi ez az egész?

 • Rendszeresen kapunk árajánlat kéréseket vevőinktől, amelyek összetettebb rendszerek, így egyértelműen nem tudják eldönteni a webáruház kínálatából, hogy pontosan miből és mennyire van szükségük.
 • Esetleg olyan információkra is rákérdeznek, melyek fontossága nekünk sem tűnt fel.
 • Segítséget kérnek egy problémájuk megoldásában.
 • Ezeket az információkat emailban megküldtük nekik.
 • Számos esetben, ezek olyan információk, melyeket úgy ítélünk meg, hogy más érdeklődők számára is segítségül szolgálhatnak, így a HOW-TO kategória csoportban anonimizálva közzétesszük őket.
 • FONTOS! A közölt termékek az idő múlásával megszűnhetnek, vagy a újabb változatuk kerülhet forgalomba, amitől egyes tulajdonságaik megszűnhettek, vagy a gyártó újjal ruházhatja fel.
 • De a legfontosabb, hogy az idő múlásával az árak garantáltan változnak. Megtehetnénk, hogy az árakat kitöröljük ezekből a cikkeből, azonban amikor több féle megoldást hasonlítunk össze, ha az idő múlásával az összegek nem is lesznek érvényesek, de tendenciájukat, nagyságrendjeiket tekintve, mégis csak többletinformációt nyújhatnak, így egyelőre ott maradnak az árak is.
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^