Nappaliban lévő rejtett világításos díszléchez szeretnék meleg fehér LED szalagot vásárolni, melynek egy része konyhapult felett fut.

Érdeklődés:

A nappaliban (5m x 5m) lévő rejtett világításos díszléchez szeretnék meleg fehér LED szalagot vásárolni, melynek egy része konyhapult felett fut, ami miatt lehet, hogy vízálló kellene. Mindezt egy falra szerelhető vezérlővel szeretném kiegészíteni, mint amilyen a honlapon is található. Pontosan milyen hosszú, típusú led szalagra és további kiegészítőkre lenne szükségem ehhez a projekthez, amit a webáruházon belül is meg tudok vásárolni?

Elvi javaslat:

.

Többlet infó kérés:

Kérdésem, hogy a konyhapult feletti, az is mennyezeti rejtett mint körbe?, vagy az egy felső szekrény aljára szerelt lesz. Mert az előbbi esetben felesleges a vízálló, a második esetben erősebb fényű kell és nem vízálló hanem alumínium profilba szerelt a célszerűbb.

Másrészt ha a második eset áll fent, akkor viszont furcsa, hogy a konyha feletti erősebbet mindenkor egyszerre kívánja kapcsolni a mennyezeti gyengébb rejtettel?

Vagy egyszerűen arról van szó, hogy lesz körbe rejtve 20 méter LED szalag amitől derengve meg lesz világítva a mennyezet, de attól tart, hogy a konyhai gőz bizonyos helyeken lecsapódhat. Ettől nem kellene tartami, mert ha egy szobában már 2.70 cm magasan vizes a mennyezet régen rossz. Ha minimális pára ami véletlen oda juthat, az pedig a hidegebb vakolaton fog kicsapódni, nem a kissé hőtermelő melegebb LED-en.

Szóval tudni kellene melyik verzió. De ha akar 5 méter kültérit bele akkor lehet, de a szilikontól a fényterítés jellege megváltozhat és érzékelni fogja, hogy ott nem ugyanolyan LED van mint a többi oldalon, holott a LED ugyanolyan, csak ott a szilikon tömlő is.

Érdeklődő:

Az első eset áll fent, vagyis a mennyezetnél megy körbe a rejtett világítás. Ez esetben akkor nem kell vízálló, ahogy Ön is mondta.
Amire gondoltam az a következő szalag és fényerősség szabályozó készülék.
600 LED (3528SMD) BELTÉRI LED SZALAG 5M / Mi-Light T1 4-zónás 1-színcsatornás 2.4G RF fix fali fehér távirányító

Ha jól értettem, akkor ehhez kellenek minden egyes 5m-es szalagnál erősítők. Jelenleg a villanyszerelés zajlik, esetleg van valami amit érdemes a kivitelezés során jelezni a szakembernek?

Javaslat:

Akkor mégsem fali vezérlővel, hanem fali távirányítóval tervezi. Jobbak is így a jövőbeli lehetőségek.

Szóval 20m ledszalag x 7,2Watt = 144Watt, azaz kell egy 150VA-es táp, és elég 1 darab Mi-light vezérlő.

Jelerősítő nem kell, de minden szalagot minimum a két végéről meg kell táplálni, de javasolt legalább 2-3 méteres darabokra vágyni és úgy megtáplálni minden darab mindkét végét. Emiatt a LED szalagok mentén egy vezetékpárt végig kell vezetni, hogy a megtáplálási leágazásokat meg lehessen csinálni. – ezt kell tudni a kivitelezőknek előzetesen.

Tehát alapból ezek kellenek:

# A kiválasztott árucikkek: mennyiség: bruttó egys.ár: bruttó ára:
1. 150VA Mean Well LRS-150 - IP20 DC12 Voltos tápegység 150VA Mean Well LRS-150 – IP20 DC12 Voltos tápegység
Garancia: 2 év, 80%-os maximális terhelés mellett.
azonosító: mw-lrs-150-12
1 darab 8350,-Ft 8350,-Ft
2. Mi-Light 2.4G-s 12-24Voltos dimmer (12Amper) Mi-Light 2.4G-s 12-24Voltos dimmer (12Amper)
Garancia: 2 év
azonosító: pl-9137
1 darab 3900,-Ft 3900,-Ft
3. Mi-Light T1 4-zónás 1-színcsatornás 2.4G RF fix fali
       fehér távirányító Mi-Light T1 4-zónás 1-színcsatornás 2.4G RF fix fali fehér távirányító
Garancia: 2 év
azonosító: mi-t1
1 darab 12190,-Ft 12190,-Ft
4. 600 LED (3528SMD) beltéri LED szalag 5m, melegfehér 600 LED (3528SMD) beltéri LED szalag 5m, melegfehér
Garancia: 2 év, csak *maximum napi 10-12 órás használat mellett érvényes, DC12V stabilizált tápellátás szükséges.
azonosító: ll-600led-szalag-bel-ww
4 tekercs 2990,-Ft 11960,-Ft
A megrendelt áru bruttó értéke összesen: 36400,- forint

Ezen kívül kell még 2-eres vezeték elvileg 1,5-ös, de mivel körbeér elég lehet a 0,75-ös, kellenek még 8mm széles bekötő elemek, és akkor kell hétnek WAGO-k.
Bekötő elemek nem igazán jók ennél e terméknél, mert sűrűn van a LED és a szélső ledet csípné rögzítő fül. Emiatt, meg amúgy is praktikusabb a vezetéket ráforrasztani a szalagra.
Ehhez rövidebb darab 0,5-ös 0,3-as is elég. De majd akkor a villanyszerelő és a rendelkezésre álló hely a párkányon, dönti el milyen megoldást válasszanak.
Egyébként innen lehet válogatni még:

https://ledrex.hu/8mm-szeles-egyszinu-led-szalag-bekoto-toldo-elemek/
https://ledrex.hu/led-szalag-bekoto-toldo-vegzaro-elemek/

Mi ez az egész?

 • Rendszeresen kapunk árajánlat kéréseket vevőinktől, amelyek összetettebb rendszerek, így egyértelműen nem tudják eldönteni a webáruház kínálatából, hogy pontosan miből és mennyire van szükségük.
 • Esetleg olyan információkra is rákérdeznek, melyek fontossága nekünk sem tűnt fel.
 • Segítséget kérnek egy problémájuk megoldásában.
 • Ezeket az információkat emailban megküldtük nekik.
 • Számos esetben, ezek olyan információk, melyeket úgy ítélünk meg, hogy más érdeklődők számára is segítségül szolgálhatnak, így a HOW-TO kategória csoportban anonimizálva közzétesszük őket.
 • FONTOS! A közölt termékek az idő múlásával megszűnhetnek, vagy a újabb változatuk kerülhet forgalomba, amitől egyes tulajdonságaik megszűnhettek, vagy a gyártó újjal ruházhatja fel.
 • De a legfontosabb, hogy az idő múlásával az árak garantáltan változnak. Megtehetnénk, hogy az árakat kitöröljük ezekből a cikkeből, azonban amikor több féle megoldást hasonlítunk össze, ha az idő múlásával az összegek nem is lesznek érvényesek, de tendenciájukat, nagyságrendjeiket tekintve, mégis csak többletinformációt nyújhatnak, így egyelőre ott maradnak az árak is.
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^