AC Triac vezérlésű tápegységekhez fali távirányító

Kérdés:

Abban kérném a segítségét, hogy vásároltam 2 db lámpát amelyekben a képen látható teljesítményű Triac vezérlésű tápegységek vannak.
Ezekhez szeretnék vezérlőt és fali távirányítót vásárolni, h vésés nélkül lehessen használni a lámpákat (fel/le kapcsolni, fényerőt szabályozni, a lámpa dimmelhető és 3000K a színhőmérséklete)

A kérdésem az lenne, hogy melyik vezérlőt és kapcsoló kinézetű távirányító felel meg ezekhez?
A Miboxer TRI-C1 AC Triac FR dimmert néztem és a tekerő gombos K1 fali távirányítót hozzá, de érdekelne más opció is, pl Miboxer K2.
Illetve a nappaliban két helyről kapcsolható a lámpa, gondolom az még egy távirányítóval megoldható, így váltókapcsolóként üzemelhet?

.

VÁLASZ:

Kétkedése jogos, mert egy kicsit másképp gondolkozós lesz így a rendszere. Ha már megvan a dimmelhetős a tápegysége akkor célszerű fel is használni.

Tehát az elgondolása helyes.

Az egyik verzió:

Azaz egy lámpára, pontosabban egy dimmelhető tápegység bemenetére ráköt egy Tri-C1-es dimmert https://ledrex.hu/prod/tri-c1/ és minden ilyen dimmerhez tetszés szerinti darabszámú bármilyen Miboxeres távirányítót párosíthat, tehát váltókapcsolóknak is tekinthető. Ilyenek a K1-esek is: https://ledrex.hu/prod/fut-k1/  https://ledrex.hu/prod/fut-k1b/ K2-esem sajnos jelenleg nincs.
Egyébként a K1-es is levehető a falról, mert egy mágnes tartja a hátlapon, ott a szögletes keret is lejön és így nem olyan szép amikor csak a hátlap marad fent a falon. Tehát egyértelmű, hogy a K2-es helye szebben mutat, ha levesszük a falról. De bármikor párosíthat egy kézi távirányítót is a dimmerhez és akkor nem kell levenni a falról. pl: ez https://ledrex.hu/prod/fut007/ sőt ez 4 zónás, tehát a két lámpát két zónába rakva, egy ilyen kézi távirányítóról kezelni tudja mind a kettőt.

A másképp gondolkozás alatt azt értem, hogy a lámpái fix 12 Volttal működnek (mint általában egy LED szalag). Tehát egy fix 12 Voltos tápegységgel és egy LED szalag dimmerrel működtethető. Azaz a távirányító rádiófrekvenciás jelét a dimmer átalakítja PWM jellé.
Az Ön esetében a távirányító rádiófrekvenciás jelét átalakítjuk AC-TRIAC jellé, majd azt ismételten átalakítjuk 12 Voltos PWM jellé.

Mindebből az is következik, hogy az Ön célját úgy is el lehet érni, …

ez a másik verzió,

hogy nem a dimmelhetős táp elé kötjük a Tri-C1-es dimmert, hanem a táp után a fényforrás elé egy FUT035s dimmert https://ledrex.hu/prod/fut035s-plus/ a távirányítók ehhez is ugyanúgy párosíthatóak. Ekkor a meglévő tápegységek dimmer funkcióját nem használjuk, úgy tekintjük, mint a nem dimmelhető tápokat. Így ennél a verziónál kihagyjuk a közbenső AC-TRIAC jellé alakítást.

.
Miboxer K1 fali forgatható fényerőszabályzós kapcsolós távirányítóval kompatibilis lámpák és vezérlők.

Tehát 2 módszer van, ez utóbbi olcsóbb, egyszerűbb. Megnéztem az Ön által küldött tápok leírását, nem szerepel rajta, hogy a kimenő 12 Volt egyenárammal hogyan végzik a dimmelést. Ha nincs infó azt kell feltételeznem, hogy PWM jellel, ami a szokásos, így a LED szalag dimmer teljesen jó hozzá.

Mi ez az egész?

  • Rendszeresen kapunk árajánlat kéréseket vevőinktől, amelyek összetettebb rendszerek, így egyértelműen nem tudják eldönteni a webáruház kínálatából, hogy pontosan miből és mennyire van szükségük.
  • Esetleg olyan információkra is rákérdeznek, melyek fontossága nekünk sem tűnt fel.
  • Segítséget kérnek egy problémájuk megoldásában.
  • Ezeket az információkat emailban megküldtük nekik.
  • Számos esetben, ezek olyan információk, melyeket úgy ítélünk meg, hogy más érdeklődők számára is segítségül szolgálhatnak, így a HOW-TO kategória csoportban anonimizálva közzétesszük őket.
  • FONTOS! A közölt termékek az idő múlásával megszűnhetnek, vagy a újabb változatuk kerülhet forgalomba, amitől egyes tulajdonságaik megszűnhettek, vagy a gyártó újjal ruházhatja fel.
  • De a legfontosabb, hogy az idő múlásával az árak garantáltan változnak. Megtehetnénk, hogy az árakat kitöröljük ezekből a cikkeből, azonban amikor több féle megoldást hasonlítunk össze, ha az idő múlásával az összegek nem is lesznek érvényesek, de tendenciájukat, nagyságrendjeiket tekintve, mégis csak többletinformációt nyújhatnak, így egyelőre ott maradnak az árak is.
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^