Jelerősítő helyett

Minden LED szalag vezérlőn olvasható, hogy színcsatornánként és az összes kimenetére együttesen is hány Amper áramerősség felvételére alkalmas LED szalag csatlakoztatható maximálisan. Amennyiben ennél többet szeretnénk működtetni, akkor egy, vagy több jelerősítő közbeiktatásával további LED szalagokat is tudunk közvetett módon egy vezérlő által működtetni.

.

Az egy vezérlő által történő működtetés nem csak azért fontos, hogy csak egyetlen távirányítót kelljen használni, hanem adott esetben az is szükségszerű, hogy az adott világítási (villogási) effekt egyszerre induljon el. Hiszen ha egyes vezérlőhöz tartozó szalagok késve indulnak, mert a több távirányítót nem egyszerre nyomjuk meg, akkor az egységes villogás, vagy színváltás helyett összevisszaságot kaphatunk.
 
Miután megjelentek az olyan vezérlők és távirányítók, amelyek már úgy tudnak működni, hogy nemcsak több távirányítóval is vezérelhetünk egy vezérlőt, hanem egy távirányítóval több vezérlőt is kezelhetünk egyszerre (sőt akár külön-külön is), a jelerősítők nélkül is megoldható, hogy a vezérlő biztosította, maximális áramkimenetnél nagyobb mennyiségű LED szalagot egy távirányítóval kezeljünk egyszerre.

 
Természetesen továbbra sem kötünk a megengedettnél nagyobb áramfelvételre képes LED szalag mennyiséget egy vezérlőre, de több ugyanilyen vezérlő és LED szalag csoportot kialakíthatunk, a lényeg, hogy a távirányító hatósugarában legyen elhelyezve az összes vezérlő.

.

Ezt megtehetjük a Mi-Light vezérlőivel és távirányítóival. Az azonos fényélményhez azonban ügyelni kell, hogy egyszerre (1 zónába) csak azonos típusú vezérlőket soroljunk, amelyekre azonos típusú LED szalag van kötve. A Mi-Light vezérlőiről és távirányítóiról bővebben olvashat ITT, ITT és ITT.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^