"LED fénycső információk" kategória bejegyzések:

LED fénycső információk

LED fénycsövek összehasonlító tesztje a hagyományos fénycsövekkel

A hagyományos (egyenes) fénycsövek nagyon jó hatásfokú termékek, és lényegesen olcsóbbak mint a LED-ek. Emiatt általánosságban érvényes, hogy akinek már meglévő fénycsöves rendszere van nagyon meg kell gondolnia, hogy érdemes-e áttérnie a LED-es világításra. Ennek a gondolatmenetnek a kifejtése azonban egy külön cikket érdemel.

.

E cikk keretében azonban csak az armatúrával egybeépített LED fénycsövek kerülnek összehasonlításra egy szintén armatúrás hagyományos fénycsővel.

A referencia alany egy 60cm hosszú 18Wattos Tungsram fénycső és a komplett armatúrája, ahogyan azt egyben meg lehetett vásárolni.

LED fénycsövek összehasonlító tesztje a hagyományos fénycsövekkel bővebben…

MODI LED fénycsövek armatúrával egybeépítve

Ezek a MODI LED fénycsövek pontosan (nem, inkább szebbek) úgy néznek ki, mint egy vékony hagyományos fénycső, armatúrával együtt. A látvány csalóka, mert nem egy LED fénycső és egy armatúra, hanem egybeépített armatúrás fénycső. Azaz a fénycsövet nem lehet kivenni, cserélni az armatúrából, bármennyire is úgy néz ki.

Tehát valójában ez egy LED alumínium profilba szerelt LED pálca (merev LED szalag), úgy, hogy a pálca alatt a profilba a tápegység, avagy a meghajtó elektronika is el van rejtve. A LED sort pedig egy félköríves plexi elem védi, amitől úgy néz ki mintha fénycső lenne.

.

Ennek a konstrukciónak az az előnye, hogy közvetlenül 230Voltra köthető és nem kell a LED szalagoknál megszokott módon a tápegység elrejtésével foglalkozni, nem kell variálni, hogy akkor milyen LED profilba milyen LED szalag rakható, ahhoz milyen terhelhetőségű tápegységet kell választani. Egyszerűen ki kell választani a megfelelő hosszúságút, a hozzá adott két rögzítő fület fel kell csavarozni a kívánt helyre és be kell kötni egy kapcsolón keresztül a 230Voltra.
Igen az egyszerű kivitelezés ellenére hátrányként említhető, hogy kapcsoló az nincs rajta.

MODI LED fénycsövek armatúrával egybeépítve bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^