LED fénycsőnek nevezhetnénk, de nem teljesen az

A fénycső a végein fejelt, azaz tűlábas foglalatban végződik, így az armatúrából kivehető.
Az itt bemutatásra kerülő termékekből viszont nem tudjuk kivenni. A LED fénycső egybe van építve az armatúrával, abból csak kiforrasztani lehetne.

.

Nyilvánvaló okok vezethették a gyártót erre a megoldásra. Egyrészt a LED várható élettartama hosszú, így nem kell majd cserélni. Másrészt a meghajtó elektronika elfér az armatúrában, így vékonyabb, szebb lehet a termék megjelenése. Harmadrészt, a szakma azt tartja, hogy a vezérlő elektronikának a meghibásodására mindig nagyobb az esély mint maguknak a LED-eknek a meghibásodására. Az már csak a következmény, hogy az elromló meghajtó elektronika tönkre teheti a LED-et, de akkor ugye oda jutottunk, hogy az elektronika az armatúrában van, tehát hiába cserélnénk csak a fénycsövet, mert abban csak a LEDsor van.

Ennyit az elmélkedésről nézzük a terméket:

A V-TAC 5, 6 és 12 Wattos változatban gyártja ezeket a LED lámpákat. 420, 472 és 996lumenes fényárammal, hideg- és melegfehér színhőmérséklettel. 30, 60 és 120cm-es névleges hosszúsággal.
Ebből a középső méretet a LEDrex webáruház egyelőre nem árusítja. Ennek oka, hogy kicsivel erősebb csak, mint a fele akkora. Ha nem látszódó helyre tesszük akkor több rövidebbet is elhelyezhetünk akár ritkábban és ugyanazt az eredmény kapjuk. Ha szorosan sorolva rakjuk, akkor pedig ugyanakkora hosszon dupla fényerőhöz jutunk. Ha látszódó helyre szereljük fel, akkor pedig a 120cm-es típus nyújt igazán elegáns megjelenést.

V-TAC 12Wattos LED fénycső melegfehér:

.

Hidegfehér V-TAC 12Wattos LED fénycső:

.

Ezeket a fénycső típusokat általában konyhában a felső szekrény aljára szerelve szokás használni, de természetesen alkalmazásuknak csak a fantázia (és az IP védettség) szab határt.
Ha bútorra szerelhető vonalfényről van szó a LED-ek esetében mindenkinek a LED szalag jut az eszébe. Igen ám, de vannak akik jobb szeretik az olyan fényforrásokat, amelyeknél a külön tápegység elrejtésével nem kell foglalkozni. Azaz a LED szalagok hátránya, a sok előny mellett, hogy valahova a tápegységet is el kell rakni.
A LED fénycsőnél ilyen probléma nincs, ez közvetlenül 230Voltos tápellátást igényel.

Az alábbi képen láthatók, a LED lámpához járó kiegészítők (ezek az áru részét képezik).

A bekötő elemmel a LED lámpa bármelyik végről tápellátást tudunk biztosítani. Kapcsoló nincs az armatúrákba építve, így azt külön a falon, vagy a bútoron a kábelezés kialakításával együtt biztosítani kell.

A végzáró elemmel a tápellátással ellentétes oldalon történő lezárás kötelező. E nélkül a 230Volt túloldali csatlakoztatása szabadon lenne.

A két rögzítő fül segítségével, azt falra, vagy bútorlapra felcsavarozva, abba a LED lámpát bele tudjuk pattintani, így egy oldható rögzítést tudunk kialakítani.

Az 1 db toldó (soroló) elem lehetőséget biztosít arra, hogy egy másik hasonló LED lámpát csatlakoztassunk a meglévő végére, folytatás képpen.

.

Minden LED-lámpához adott soroló elem segítségével, a fényforrásokat folyamatosan egymás után tudjuk fűzni.

A fenti kép jobb szélén látható, hogy a LED fénycső, csak kinézetében fénycső, a valóságban az armatúrával egybe van építve.

.

A fenti képen 2db 30cm-es, egy hideg- és egy melegfehér LED fénycső látható, soroló elemmel egymáshoz illesztve.

A LEDrex webáruházában az ilyen LED fénycsöveket itt tudja megvásárolni, illetve további információkat is itt talál.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^