LED lámpa – amikor a LED fényforrás és lámpatest egybe van szerelve

LED lámpa kategóriába azok a termékek lettek besorolva, amelyek a LED fényforrást és a lámpatestet együttesen tartalmazzák.

A LED-es világítástechnikában igen elterjedt megoldás, hogy a LED fényforrás a lámpatesttel egybe van építve, és nem foglalattal csatlakozik a LED a lámpatesthez, hanem forrasztva, vagy valamilyen sorkapoccsal.

 
Ezeknél a termékeknél, amennyiben a világítás meghibásodik, (előfordulhat ugyan, hogy külön beszerezhető a LED vagy a driver, de) nagy valószínűséggel a teljes LED lámpát egyben cserélni kell.
Ezek a LED lámpa konstrukciók azért születtek meg, mert feltételezhető a LED hosszú élettartama, így a valószínűsíthető, hogy a fényforrást nem kell a lámpatestben cserélni. Másrészt a foglalat kihagyásával a LED-et úgy lehet a lámpatesthez integrálni, hogy a LED hőleadása így jobb, mint egy foglalatos terméké, ami a várható élettartamit növeli. Harmadrészt pedig, olyan egyedibb design megoldásokat lehet így létrehozni, ami a foglalatos termékekkel nem megoldható.

Mindezek mellett lehetnek szettek is, azaz egy foglalattal rendelkező LED és a hozzávaló lámpatest együttese, szintén LED lámpa kategóriába sorolható.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^