Leszúrható kerti spot lámpák fák és homlokzatok megvilágítására

Emelje ki a megfelelő spot fénnyel a kertje legszebb növényeit, a háza homlokzatának legérdekesebb részeit!
Leszúrható kerti spot lámpák fák és homlokzatok megvilágítására

Ha megelégszünk azzal a megoldással, hogy minden egyes leszúrható lámpatestet egy 5 méter hosszú vezetékkel be dughatjuk a konnektorba, akkor mind a 6-féle színben és színhőmérsékletben, azaz hideg-, közép- és melegfehér színhőmérsékletben és piros, zöld, vagy kék alapszínekben kompletten ki tudjuk választani.

V-TAC melegfehér 15W PAR38 IP65 E27 LED spot leszúrható kerti lámpa, 5 méteres dugvillás gumi vezetékkel – szett

Ha más elképzelése van és akár különböző távolságokra egy vezeték mentén fűzne fel több lámpatestet, vagy elágaztatná – akkor érdemes tovább olvasni, mert minden kiegészítőt megtalál a saját kivitelezési igényeihez.

230 Voltos 6-féle színben és színhőmérsékletben, azaz hideg-, közép- és melegfehér színhőmérsékletben és piros, zöld, vagy kék alapszínekben kapható IP65-ös azaz vízálló PAR38-as E27 foglalatú spotok.


IP65-ös-PAR38-as-LED-spotok

Fehér műanyaggal bevont alumínium házas LED spotok, szűk, 30 fokos világítási szöggel. IP65-ös védelem por elleni védelmet és kisnyomású vízsugár elleni védelmet jelent minden irányból. Azaz kültéren használható, áztató eső érheti, de erős vízsugár nem, valamint vízbe sem meríthető. Ez a vízállósági paraméter értelmezése a nem szakemberek számára furcsának tűnhet, hiszen a fényforrás E27-es fejelése szabadon van. Ez a vízállóság a fényforrás burkolata alá történő víz és por bejutásáról szól.

Összességében ez a LED spot széles felhasználási lehetőséget biztosít, hiszen amellett hogy három színhőmérsékletben kapható, a három alapszínben is beszerezhető. A 30 fokos világítási szöge melletti nagyobb 1200 lumenes fényárama miatt nagyobb távolságokból történő megvilágításra is használhatjuk, vagy közelről fénycsóvákat, vagy igen erős kiemelő világítást hozhatunk létre. Lakótérben akár pult, vagy műtárgy megvilágításra használható, vagy egy üres falfelületen a különböző színhőmérsékletek, és alapszínek kombinálásával egyedi fénynyalábos kompozíció is megvalósítható, míg kültéren épülethomlokzat növényzet megvilágításra is úgy, hogy nem kell külön zárt lámpabúrával védeni a csapadék ellen.

A leszúrható kerti lámpatest fekete műanyagból készült.

V-TAC E27 leszúrható kerti lámpatest

Első ránézésre eléggé furcsának tűnik, hogy a szabadban áll egy 230 Voltos E27-es foglalat, ráadásul felfelé akarunk világítani.

V-TAC E27 leszúrható kerti lámpatestV-TAC E27 leszúrható kerti lámpatest

Ugyanakkor, ha megfigyeljük látható, hogy a foglalat körül egy széles gumitömítés látható. Ez a beleillő PAR38-as spot pedig pontosan úgy illeszkedik, hogy a gyűrűt szorítva vízmentessé tegye a foglalatot.


V-TAC E27 leszúrható kerti lámpatest

A lámpatestbe a vezetékezést a kivitelezőnek kell megoldania.
Több fényforráshoz két megoldás lehetséges. Mivel a lámpatest szerelődobozának mindkét oldalán biztosított a vezeték bekötési lehetőség, így akár egy vezeték mentén felűzhetjük a lámpatesteket, de külön szerelődobozzal, elágazva is megvalósíthatjuk elképzelésünket.

IP44-IP65-kültéri-villamossági-elemek

Külön vehet kültéri gumi szigetelésű kábelt, IP44-es kültéri konnektort, dugvillát, IP65-ös elosztó, vagy összekötő dobozokat. ITT .