Maxi széles Alu ráépíthető félopál 2 méteres LED-profil végzáróval

4490,- Ft/darab
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Maxi széles Alu ráépíthető félopál 2 méteres LED-profil végzáróval árucikk műszaki adatai:

  • A lámpatest jellemző színe: alumínium
  • Anyaga: alumínium
  • Webáruházi-azonosító: ma-sz-ralp-vz

LED-szalagok elegáns megjelenését biztosító 2 méter hosszú profil és annak takaró eleme 1 pár végzáró műanyag elemmel.
LED-szalagot (fényforrást) nem tartalmaz, azt külön kell megvásárolni, az igényeknek megfelelőt.

Ennek a LED profilnak az előnye, hogy széles, azaz akár 23mm széles Led szalag is bele ragasztható, vagy 29mm széles LED pálca bele csúsztatható.
Ez a gyakorlati méretekben azt jelenti, hogy 3 sor 8mm széles LED szalagot is bele bírunk ragasztani, vagy 2 sor 10, vagy 12mm széles LED szalagot.
Amennyiben csak egy sor LED szalagot ragasztunk bele, akkor ebben a LED profilban meg tudjuk tenni, hogy a led szalaghoz toldó, vagy bekötő elemet használunk, azaz nem vagyunk arra kényszerítve sok más LED profillal ellentétben, hogy a LED szalag LED profilon belüli csatlakozásait kizárólag forrasztással tudnánk megoldani, hiszen ebben elférnek a toldó elemek is.
Szintén előnye ennek a LED profilnak, hogy amennyiben a LED szalagot a maximális és egyenletes fényerő érdekében mindkét végéről meg akarjuk táplálni, úgy a tápellátás vezetékét a profilon belül el tudjuk vezetni a másik véghez, így nem kell a LED profilon kívül a bútoron (bútorban) a vezeték elrejtésével foglalkozni.

A két méteres LED profil, a kívánt hosszra darabolható, és ennek megfelelően plusz végzárókat vásárolhatunk hozzá.

Maxi széles Alu ráépíthető félopál 2 méteres LED-profil végzáróval

A LED-profil keresztmetszeti méretei:

A LED profil keresztmetszeti méretei

Természetesen ennek a LED profilnak nem csak a fent részletezett előnyei is vannak, hanem hátrányokkal is rendelkezik.
Nincs hozzá rögzítő fül, így a felrögzítést két -féle módon oldhatjuk meg.
Az egyik, hogy kétoldalas, montázs szalaggal ragasztjuk fel a kívánt helyre. Ekkor vigyázni kell, hogy a LED profil teljes szélességének megfelelő kétoldalas ragasztó szalagot használjunk a jó és tartós ragadás érdekében, nehogy a LED profil tömege és a LED szalag hőtermelése miatti ragasztó lágyító hatás miatt leessen a LED profil.
A másik megoldás, hogy átfúrjuk a LED profilt és felcsavarozzuk a kívánt helyre. Mivel a LED profil elég széles, ne középen fúrjuk át, mert ha ráragasztjuk utána a LED szalagot a csavar fejére akkor utána már csak úgy tudjuk leszerelni, ha előbb letépjük a LED szalagot a csavar takarásnál.
De a probléma nem egy esetleges jövőbeni leszerelésnél jelentkezhet először, hanem már egy előre át nem gondolt felszerelésnél.
A LED profil opálos takaró elemes a profil végéről, mint egy szalagot tudunk csak befűzni. Szemből nem pattintható be, ez nem olyan típus. A probléma akkor keletkezik, ha faltól falig akarjuk a LED profilt felszerelni. Ha felragasztjuk akkor semmi gond, mert előre össze tudjuk állítani a komplett működő, világító LED profilt. Azonban, ha felcsavaroztuk a LED profilt a fix helyére akkor az opál takaró elem befűzéséhez egyik oldalról kell legalább 10 cm szabad hely, ha nincs, mert faltól falig szereltük fel, akkor nem fogjuk tudni befűzni a takaró elemet. És ha erre csak akkor jövünk rá amikor már a csavarfejeket is takarva beragasztottuk a Led szalagot, akkor igazán kellemetlenül fogjuk érezni magunkat./ÉN PEDIG SZÓLTAM :)/

Maxi széles Alu ráépíthető félopál 2 méteres LED-profil végzáróval

Hátránya még, hogy az alumínium felület nem eloxált, csak ahogy a gyártás során elkészült, de a felület nem lett külön megmunkálva, így helyenként eltérően fényesebb, hol mattabb lehet. Ugyanakkor szemből csak két keskeny káva látható, világításakor az esetleges fényességi eltérések nem érzékelhetőek.

Maxi széles Alu ráépíthető félopál 2 méteres LED-profil végzáróval Maxi széles Alu ráépíthető félopál 2 méteres LED-profil végzáróval

Kínai gyártmány.