Material Button rejtett egy pólusú rezgésérzékelő kapcsoló (v. nyomógomb)

17995,- Ft/darab
Jelenleg nincs készleten, de rendelhető!
Szállítás 5 munkanapon belül.

Material Button rejtett egy pólusú rezgésérzékelő kapcsoló (v. nyomógomb) árucikk műszaki adatai:

 • Garancia: 5 év
 • Webáruházi-azonosító: mb-sei

Rezgés, vagy lépés, illetve ütés hatására egy, a kapcsolóba integrált szeizmikus szenzor segítségével aktiválja az érintőgombbal összeköttetésben álló fényforrást, fogyasztót. Lépcsővilágításhoz, de akár bútorokba építve is használható.

Material Button rejtett egy pólusú rezgésérzékelő kapcsoló (v. nyomógomb) Material Button rejtett egy pólusú rezgésérzékelő kapcsoló (v. nyomógomb)

A lépcső, munkalap, asztallap alá építve, elrejtve, lényegében láthatatlanul teszi lehetővé bármely egyenáramú 12 Volt feszültségű elektromos eszköz működtetését.
A rezgésérzékelő előoldala - a fémeken kívül – bármely szigetelő anyaggal érintkezve annak rezgését érzékelve kapcsol, így tökéletesen beleolvad a környezetébe, esztétikusan észrevehetetlenné válik..
 

Műszaki paraméterek:

robbantott ábra belső metszeti nézet A material button műszaki paraméterei

Beüzemelés lépései


 1. Előzetes információk:
  • Célszerű a burkolóanyag felhelyezése előtt kalibrálni a kapcsolót.
  • Az eszköz telepítését követően az érintőkapcsoló újraindítása indokolt - melyet az alábbiaknak megfelelően végezzen el: Áramtalanítsa, majd helyezze ismét feszültség alá az érintőkapcsolót az optimális környezetfelismerés érdekében.
  • A MATERIAL BUTTON magától "betanulja", felismeri saját környezetét, azonban ezen szkennelési folyamat fél-egy percet igénybe vehet - kérjük, legyen türelemmel, majd ezt követően tápfeszültség alatt használatra kész az érintőkapcsoló.
 2. Készítse elő a szabványos (65 mm átmérőjű) szerelvénydobozt úgy, hogy a (beépítendő) falfelületben lévő kábeleket átvezeti rajta.
 3. A kapcsolási rajzon ábrázoltak szerint kösse össze a vezetékeket a MATERIAL BUTTON-szerelvénydobozba az érintőgombot, és rögzítse a csavarokkal.
 4. Amennyiben szükséges, úgy az érintőfelület és az érintőgomb közötti légrésmentesség biztosítása érdekében a mellékelt antisztatikus szivacsot ragassza a gomb aranyozott érzékelő felületére. Fontos, hogy a szivacs a kapcsoló aranyozott érzékelő felületi részeit lefedje.
 5. Burkolja a gombot a tetszőlegesen kiválasztott (nem fém) - legfeljebb 25-30 mm vastagságú szigetelőanyaggal.
 6. Az NFC-kompatibilis (Androidos) okostelefonjára telepített applikáció segítségével állítsa be a kívánt érzékenységet és egyéb működési funkciókat:
  • Töltse le és telepítse a MATERIAL BUTTON alkalmazást egy NFC-olvasására alkalmas (Android operációs rendszerű) mobiltelefonkészülékre. Az applikációban 2 féle “nézet” közül választhat: felhasználói és telepítői, melyet a későbbiekben is bármikor módosíthat.
  • Indítsa el az applikációt és érintse okostelefonja hátoldalát közvetlenül a tápfeszültség alatt lévő érintőgombhoz, vagy az előtte lévő burkolófelülethez - ha azt már korábban lefedte.
  • Mozgassa (körkörösen) telefonját közvetlenül a burkolófelületen, míg a telefon beazonosítja az eszközt. Ez néhány másodpercig is eltarthat - kérjük, legyen türelemmel!
  • Ezt követően kedvére finomhangolhatja érintőgombját - az eszköz egyes funkcióinak írása 5-10 másodpercet is igénybe vehet, amely után olvasással ellenőrizhető, hogy az új, kívánt adatokkal frissültek-e a kapcsoló beállításai!
  • Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kalibrálás időintervalluma, illetve az olvasási távolság, azaz, hogy milyen vastag burkolóanyagon keresztül képes kommunikálni telefonja a MATERIAL BUTTON-nel - nagy mértékben függ készüléke NFC-antenna erősségétől. (gyengébb jelerősségű olvasók esetében ez távolság akár 1 cm-re is lecsökkenhet)
 7. Hibalehetőségek figyelembe vétele. Amennyiben az érintőkapcsoló működése során az alábbiak valamelyikét tapasztalja:
  • az eszköz magától föl-le kapcsolódik vagy
  • a beolvasás és/vagy írás funkció nem végezhető el megfelelően,
  • úgy kérjük, ellenőrizze, hogy az alábbi lehetséges kiváltó okok fennállhatnak-e, amelyek az eszköz nem rendeltetésszerű üzemelésének potenciális forrásai:
   • fémes anyag van (5-6 cm-nél közelebb) az eszköz környezetében, mely zavart okozhat a működésben
   • a csatlakoztatott tápegység minősége / zajszűrése nem megfelelő (a termékhez ajánlott tápegység specifikációját a technikai leírás tartalmazza)
   • nem optimális az eszköz földelése.

A beüzemeléshez szükséges egy NFC chipes Androidos telefon, Material Button alkalmazással

Rezgésérzékelő kapcsolás:


Lépcsőbe, íróasztalba, gardróbba, szekrényekbe, ülőgarnitúrába, egyéb bútorokba szerelve:
- rezgés, vagy lépés (toppanás), illetve ütés hatására egy, a kapcsolóba integrált szeizmikus szenzor segítségével aktiválja az érintőgombbal összeköttetésben álló fényforrást, fogyasztót.
Üzemmódjai teljes mértékben megegyeznek az egypólusú érintőkapcsolóéval - kivételt képeznek ez alól természetesen az abban hosszú gombnyomással elérhető funkciók.
Az Androidos applikáció segítségével NFC-kapcsolaton keresztül kalibrálhatóak a rezgésérzékelő MATERIAL BUTTON különböző tulajdonságai, személyre szabhatóak működési tulajdonságai, mint például a tetszőlegesen szabályozható érzékenység funkció - mellyel meghatározhatjuk, milyen erősségű külső behatáskor aktiválódjon a készülék. (Optimális értéke: 17)
Az esetleges interferenciák elkerülése érdekében javasolt a beépített érintőgombot, olyan környezetbe telepíteni, ahol nem található vezető (fém) anyag 5-6 cm-es körzetben!
A rezgésérzékelő MATERIAL BUTTON rögzítéséhez javasoljuk, hogy a mellékelt csavarokat használja - amennyiben ragasztó segítségével építené be, úgy kérjük: az érintőpanel széleinél rögzítse, ügyelve, hogy az aranyozott (vezető) részek szabadon maradjanak!

Material Button rejtett egy pólusú rezgésérzékelő kapcsoló kapcsolási ábra

További részletes információkat a termékről és a teljes Material Button termékcsaládról itt: https://ledrex.hu/material-button-a-rejtett-erintokapcsolo-csalad/ talál.
 
Magyar gyártmány. - Csiha Kft. Szeged