Mi-Light 1 zónás RGB/RGBW 2.4G RF LED távirányító - FUT098

4180,- Ft/darab
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.
Mi-Light 1 zónás RGB/RGBW 2.4G RF LED távirányító - FUT098

Ez a 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás távirányító alkamas, vagy Mi-Light RGBW LED izzók, vagy Mi-Light RGBW LED vezérlős LED szalagok kapcsolására, fényerőszabályozására, színeinek állítására és különféle világítási effektek megjelenítésére. Az 1 zónás távirányító lényege, hogy több fényforrással (pontosabban a fényforrásokban lévő vezérlővel - LED szalagnál külső a vezérlő) összeilleszteni, ugyanakkor a több fényforrás mindig csak is egyszerre szabályozható, kapcsolható. Az RGBW - azt jelenti, hogy a három alapszínen kívül fehér színű fénykibocsájtó diódát is tud külön kezelni, azaz a fehér fényt nem a három alapszín kikeverésével éri el, hanem a fehér dióda kapcsolásával teljesértékű fehér fényhez juthatunk. A távirányító színgyűrűjével 256 színárnyalat jeleníthető meg.

Mi-Light 1 zónás RGB/RGBW 2.4G RF LED távirányító - FUT098
Mi-Light 9W RGBWW LED izzó E27, változtatható színű

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk a középső gombot (az alábbi rajzon jelölve van). Ekkor amelyik LED vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan. A harmadik után felengedhetjük a gombot, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé, azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk ugyanazt a gombot, és ha eddig megvolt a kapcsolt a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána elengedhetjük a távirányító gombját, a LED világít tovább de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

Mi-Light 1 zónás RGB/RGBW 2.4G RF LED távirányító - FUT098

A fenti kép egyértelműen bemutatja, hogy melyik gomb milyen funkciót biztosít. Érdemes kiemelni, a bekapcsoló és a kikapcsoló gomb külön funkcióját. Egy RGB LED és annak vezérlője, a fehér fényt úgy állítja elő, hogy a 3 alapszínt keveri. Ez a távirányító viszont külön a fehér LED-eket kapcsolja fel a fehér fényű világítás esetén. Tehát, ha valamilyen megfontolásból egy RGB LED fényforrást sikerül kezelnie egy ilyen RGBW távirányítóval akkor az RGB Led-jével nem fog tudni fehér fénnyel világítani. Tehát eennek az RGBW távirányítónak az összes funkcióját, csak RGBW diódákkal szerelt fényforrás által tudja csak elérni. Ha a bekapcsoló gombot nyomva tartja akkor vált fehér fényre az RGBW LED. ha a kikapcsoló gombot tartja benyomva, akkor éjszakai irányfényre vált, ami a legkisebb fényerejű fehérfény lesz.

A távirányító rádiófrekvenciás jelet bocsájt ki. Így nem szükséges, hogy a távirányító és a fényforrás "lássa" egymást, tehát akár a szomszédos szobából, falon keresztül is kapcsolni tudunk. A hatótávolsága üres térban max. 20 méter. Ezt a távolságot a tárbelo akadályok, főképp a falak (leginkább a vasbeton fal) rövidítik. A távirányító 2 darab AAA ceruzaelemmel működik, azok merülése is csökkentik a hatótávolságot.

Kínai gyártmány.