Mi-Light FUT007 4 zónás MC-CCT 2.4G RF LED távirányító

3260,- Ft/darab
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

  • Garancia: 2 év
  • Webáruházi-azonosító: pl-9138
Ez a 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás távirányító alkalmas. vagy Mi-Light színhőmérséklet-, és fényerőszabályzós LED izzók, vagy Mi-Light egy színcsatornás (fényerőszabályzós), vagy két színcsatornás (fényerő-, és színhőmérséklet-szabályzós) LED vezérlős LED szalagok kapcsolására, fényerőszabályozására, színhőmérsékleteinek állítására. A 4 zónás távirányító lényege, hogy lehetséges több fényforrással (pontosabban a fényforrásokban lévő vezérlővel - LED szalagnál külső a vezérlővel) összeilleszteni. Valamint arra is lehetőségünk van, hogy több fényforrást maximum 4 csoportba osszunk, így egyetlen távirányítóval külön tudjuk szabályozni, hogy melyik csoport legyen felkapcsolva, lekapcsolva, melyik milyen fényerővel, milyen színhőmérséklettel világítson. Ennek többnyire ott van jelentősége, ha egyébként is külön kapcsolnánk fel a lakásunkban bizonyos helyeken a fényeket. Ugyanakkor lehetőség van mindent egyszerre felkapcsolni és lekapcsolni, de a közös felkapcsoláskor úgy fognak világítani, ahogyan amelyik zónát lekapcsoláskor hagytuk. A Dimm-Tone - azt jelenti, hogy nem csak dimmelésre, azaz fényerőszabályozásra képes, hanem a tónus, azaz a színhőmérséklet is állítható. Foglalatos Dimm-Tone termékeknél adott, hogy színhőmérséklet milyen tartományon belül állítható, de például LED szalag esetében, ha egyik színcsatornára hidegfehéret kötünk, a másikra melegfehéret, akkor a világítást a nappali napsütéstől az esti romantikus napnyugta színig tetszés szerinti tónusúra állíthatjuk. Ugyanakkor, például lehet akár a melegfehér és a sárga kombinációval a hagyományos melegfehér izzó, és a szénszálas Edison izzó antik hatását is kombinálni.
.
Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, vagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan. A harmadik után felengedhetjük a gombot. és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé, azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk ugyanazt a gombot, vagy folyamatosan nyomogatjuk, és ha eddig megvolt a kapcsolt a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána elengedhetjük a távirányító gombját, a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.
.
A fenti kép egyértelműen bemutatja, hogy melyik gomb milyen funkciót biztosít. Érdemes kiemelni, a FŐ bekapcsoló és a kikapcsoló gomb külön funkcióját. Az FŐ ON és az OFF gombokkal, mind a 4 zóna összes LED-jét tudja bekapcsolni illetve kikapcsolni, vagy éppen éjszakai irányfényre állítani.
Mivel 4 zónát tud egyetlen távirányítóval kezelni, egyértelmű, hogy a 4 zónának van külön, be-, kikapcsolója, de nincs külön fényerő, effekt, effekt sebesség gombja és színgyűrűje. Ezek valamelyikét megnyomva, mindig az utolsónak felkapcsolt LED-ek fénye változik. Tehát amelyik zóna I-jelű gombját megnyomtuk utoljára. Például ha a 4-es zónát kapcsoltuk fel utolsónak és a gyűrűn annak a zónának a fényerejét, vagy a váltógomb megnyomása után a színhőmérsékletét tudjuk szabályozni.
.
A távirányító rádiófrekvenciás jelet bocsájt ki. Így nem szükséges, hogy a távirányító és a fényforrás "lássa" egymást, tehát akár a szomszédos szobából, falon keresztül is kapcsolni tudunk. A hatótávolsága üres térben max. 20 méter. Ezt a távolságot a térbeli akadályok, főképp a falak (leginkább a vasbeton fal) rövidítik. A távirányító 2 darab AAA ceruzaelemmel működik, azok merülése is csökkentik a hatótávolságot.

A fent ismertetett Mi-Light FUT007 4 zónás MC-CCT 2.4G RF LED távirányító termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Miboxer TRI-C1 AC Triac RF+Push dimmer (230 Voltos fényerőszabályzó távirányítókhoz, kapcsolókhoz)

Kezelő felület nélküli 230 Voltos fázishasításos dimmer (fényerőszabályzó) beállítása, mely tetszőleges számú fali nyomógombos, vagy monostabil billenőkapcsolóval, Mi Light 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás kézi, vagy fali távirányítóval, valamint Wifi konverteren keresztül okostelefonról is kezelhető. Kipróbáljuk, hogy a rugós fali kapcsolóval hogyan működik. Bemutatjuk, hogy FUT007-es kézitávirányítóval hogyan lehet párosítani, és a párosítást megszüntetni, mind a 3-féle módszerrel. FUT087-es egyzónás fali távirányítóval párosítjuk és megmutatjuk, hogyan lehet beállítani a minimális fényerő fix értékét, és végül töröljük ezt a dimmer-távirányító kapcsolatot is.

Kínai gyártmány.

.
^
^