NVC 9W 60cm T8 LED fénycső, opál, forgatható (középfehér)

5860,- Ft/darab helyett
-23% árengedmény!
4490,- Ft/darab
Akció 2019.05.31-ig, vagy a készlet erejéig!
darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Kb. csak 5 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

NVC 9W 60cm T8 LED fénycső, opál, forgatható (középfehér) árucikk műszaki adatai:

9 Watt névleges fogyasztású, NVC márkájú LED lámpa.
Fényáram:700lumen
Hatásfoka:78 lumen/Watt
Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 18 Wattos hagyományos fénycső fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
110-240V- tápfeszültség.
Foglalat:G13
Fejtípus:T8
Méret:
 
29mm - a legnagyobb átmérő
588mm - a teljes hossz
25000 óra - a várható elméleti élettartama
Napi 8 órát világítva vélhetően 9 évig használhatja.
Színhőm.:középfehér (4000Kelvin)
Ez a LED lámpa 120 darab 3528SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
Garancia:2 év
A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
Nem érzékeny a kapcsolgatásra, ugyanakkor fényerőszabályozóval nem használható.
azonosító:nvc-9w-t8-60-nw

60cm hosszú 18Wattos hagyományos fénycső kiváltására alkalmas, de csakis akkor, ha a hagyományos fénycső körkörös, 360 fokos világítási szögével szemben elégséges a LED 120 fokos világítási szöge. Ez az esetek döntő többségében tökéletesen elégséges. Hiszen, ha a fényforrást a mennyezeten helyezzük el, akkor az lefelé irányítva a 120 fokos világítási szögével a padló szintet, vagy a munkafelületet, asztalt tökéletesen bevilágítja.

FONTOS!

A hagyományos fénycső helyére nem tehetjük be egy az egyben a LED fénycsövet, mert a hagyományos fénycső működtetéséhez szükséges elektronika (előtét, gyújtó) felesleges és káros ennek a LED fénycsőnek a működtetése szempontjából.

Ezt a LED fénycsövet közvetlenül 230Voltról kell működtetni.

NVC 9W 60cm T8 LED fénycső, opál, forgatható (középfehér)
NVC 9W 60cm T8 LED fénycső, opál, forgatható (középfehér)

Ez a LED fénycső, csak az egyik végéről működtethető. A Power Input feliratú végén az egyik tűlábra a fázist, a másikra a nullát kell kötni, minden egyéb a fénycsöveknél megszokott működtető elektronika kihagyásával.
A LED fénycső másik végén a tűlábak mögött rövidzár van. Ennek is megvan a jelentősége. A lentebb látható ábrán van olyan helyes bekötési mód, melyet alkalmazva biztosítható, hogy a fordítva behelyezett fénycső is működjön, és ne kelljen figyelni arra, hogy az armatúrában melyik végen van a fázis.

NVC 9W 60cm T8 LED fénycső, opál, forgatható (középfehér)

A fenti képen jól látható, hogy a LED fénycső két végén a fejelés 180-fokban elforgatható, hiszen a G13-as tűlábak ugyanúgy helyezkednek el, míg az egyik LED fénycső 90-fokban el van fordítva a másikhoz képest.
Az alábbi kép a 120 fokos világítási szöget hivatott érzékeltetni. Az alunínium hátoldal nem csak a fénycső kellő merevségét biztosítja, de a LED-ek termelte hő elvezetéséről is gondoskodik.

NVC 9W 60cm T8 LED fénycső, opál, forgatható (középfehér)

Az alábbi kép kikapcsolt villódzásgátlóval készült. Jól látható a hagyományos fénycső durva villódzása. Ezzel szemben a LED fénycső villódzása lényegesen finomabbnak, kedvezőbbnek tekinthető. Tehát ez a LED fénycső, ha lágyabban is, de vibrál.

NVC 9W 60cm T8 LED fénycső, opál, forgatható (középfehér)

A LED fénycső rossz és jó bekötési módjai. Azaz, amikor a hagyományos fénycső helyére LED fénycsövet kívánunk beszerelni, feltétlen ki kell iktatnunk, a hagyományos fénycső működtető elektronikáit is. Akár induktív, akár elektronikus az előtét, ehhez a LED fénycsőhöz egyik sem használható. A gyújtót is el kell távolítani.
Sokszor elfelejtkezünk arról, hogy az előtéteknek is jelentős lehet a fogyasztásuk. Tudjuk a hagyományos fénycsöveknek kiváló a hatásfokuk, csak azt felejtjük el, hogy a hatásfokba bele kell számolnunk az előtét fogyasztását is. A LED fénycsőnél nincs ilyen elrejtett fogyasztás.

NVC 9W 60cm T8 LED fénycső, opál, forgatható (középfehér)

Annak érdekében, hogy az átszerelés minél kényelmesebb, és könnyebben megvalósítható legyen, az a bekötési mód, amikor nem kell figyelni, hogy a LED fénycsőnek melyik vége a betáp és melyik a rövidzár és még a gyújtó foglalatával se kelljen foglalkozni, minden egyes LED fénycsőhöz csomagolva van egy a gyújtó helyére tekerhető 1 Amperes biztosító.
Akinek pedig a Power Input nem elégséges, nézheti a tűlábak feliratozását is, hogy melyik végen van a betáp helye. Az L és N felirat nélküli tűlábak pedig értelem szerűen a rövidzáras végen vannak.

NVC 9W 60cm T8 LED fénycső, opál, forgatható (középfehér)

Kínai gyártmány.

9kWh/1000h