Optonica 10 méteres 1200 LED-es (5730SMD) IP44-es 230 Voltos dugvillás LED-szalag szett, hidegfehér

19500,- Ft/szett
Alacsony készlet! Kb. csak darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Optonica 10 méteres 1200 LED-es (5730SMD) IP44-es 230 Voltos dugvillás LED-szalag szett, hidegfehér árucikk műszaki adatai:

 • 125 Watt névleges fogyasztású, Optonica márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 5750lumen
 • Hatásfoka: 46 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 500 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • AC 230V - tápfeszültség.
 • Foglalat: Foglalat nélküli. A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték áll rendelkezésre, mely sorkapoccsal, vagy némely törpefeszültségű termék esetében DC Jack dugóval csatlakoztatható.
 • Méret: 13x5mm - a legnagyobb átmérő
  10000mm - a teljes hossz
 • 25000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: hidegfehér (6000Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 1200 darab 5730SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP44védelemmel.
 • vibrál
 • A lámpa teljesítménytényezője: 0,94
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • 230 Voltos fázishasításos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Webáruházi azonosító: op-10xst4611-cw

Saját dugvillás bekötő vezetékén keresztül, közvetlen 230 Volt váltóáramú tápellátással működik.
Az IP44-es végdelemmel rendelkezik, azaz kültéren elhelyezhető, de csapó esőtől védett helyen. Kedvelt telepítési helye az eresz alja. Hátoldalán nincs ragasztó szalag a szett része 21 darab, azaz fél méterenként használható rögzítő fül. LED szalag betáplálása egy 48cm hosszú dugvillás bekötő vezetékkel biztosított, a szalag túlvégét egy szilikon kupak zárja.
Fél méterenként, azaz 60 ledenként darabolható a jelölt helyeken, ekkor a vágások vízzáróvá tétele a kivitelező feladata.
A törpefeszültségű LED szalagok rendszerelemei közül semmi sem használható a 230 Voltos LED szalagokhoz!
Vigyázzon! Ez egy olyan LED szalag típus, melynek teljes hosszában 230 Volt feszültség van!

Optonica 10 méteres 1200 LED-es (5730SMD) IP44-es 230 Voltos dugvillás LED-szalag szett, hidegfehér

Ennek a LED szalagnak a hátoldalán nincs kétoldalas ragasztó szalag. Felrögzítése ajánlott a szetthez adott rögzítő fülekkel - (a fülekhez csavar vagy szeg nincs a szettben, ennek megválasztása a helyszín ismeretében a telepítést végző feladata) - lehet, vagy külön megvásárolható kétoldalas akril szalaggal, gyorskötözővel, vagy sziloplasztba ragasztva, vagy más műanyag ragasztóval. Transzparens akril kétoldalú ragasztószalag 12mm x 3méteres a webáruházban itt található: https://ledrex.hu/e-f6060/.

Optonica 10 méteres 1200 LED-es (5730SMD) IP44-es 230 Voltos dugvillás LED-szalag szett, hidegfehér

Kültéren nem csak a csapó esőtől védett helyre kell telepíteni, árnyékos helyre is, Mivel a szilikon tömlőt a nap károsító sugarai idő előtt tönkre tehetik. Mint minden LED világításra, erre is érvényes, hogy ne használjuk sugárzó hőnek kitett helyen, mert az rövidíti a LED-ek várható élettartamát.

A 230 Voltos LED szalagok előny a törpefeszültségű típusokkal szemben az egyszerűbb telepíthetőség. 230 Voltos váltóáramnál nincs feszültségesés a LED szalagon, így tetszőleges hosszúságú szakaszokat alakíthatunk ki (160 méterig), és nem kell betáplálási pontokkal megszaggatni a LED szalagot, nem kell tápvezetéket végigvezetni ennek biztosítására a LED szalagok mentén.

Mivel a LED-ek közvetlen 50Hz-es tápellátást kapnak, ennek előnye és hátránya is van.
Előnye hogy fényerőszabályozható a kereskedelemben kapható közönséges fali fényerőszabályzós kapcsolókkal (fázishasításos dimmerekkel).
Hátránya, hogy a fényerőszabályozás lehetősége a célszerű felhasználási hely alapján teljesen felesleges funkció, másrészt, mivel a diódának nincs izzási tehetetlensége, így minél kisebb fényerőre állítva - annál jobban érzékelhető a vibrálása.
És már el is érkeztünk a nagyobb hátrányhoz. Teljes fényárammal világítva is a váltóáramú közvetlen tápellátás miatt értelemszerűen a LED-ek is 50Hz-cel villognak, ami szabad szemmel ekkor ugyan nem látható, de az érzékeny szeműek számára zavaró lehet. Emiatt, csak kültéri dekorációs célra ajánlott.
Lakásbelső dekorációra, belső tér világításra használjon törpefeszültségű egyenárammal üzemelő LED szalagokat.

Kínai gyártmány.

125kWh/1000h