Optonica DRGB 60LED/m (60px) beltéri LED szalag 5V 5 méter (KIVETELEZŐKNEK)

28250,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Kb. csak 3 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Optonica DRGB 60LED/m (60px) beltéri LED szalag 5V 5 méter (KIVETELEZŐKNEK) árucikk műszaki adatai:

 • 80 Watt névleges fogyasztású, Optonica márkájú LED lámpa.
 • DC 5V - tápfeszültség.
 • Foglalat: Foglalat nélküli. A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték áll rendelkezésre, mely sorkapoccsal, vagy némely törpefeszültségű termék esetében DC Jack dugóval csatlakoztatható.
 • Méret: 12,5x3mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • 25000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: piros-zöld-kék
 • Ez a LED lámpa 300 darab 5050SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
 • nem vibrál
 • Garancia: 2 év, DC5V stabilizált tápellátás szükséges. Használjon LED-meghajtót!
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Nem érzékeny a kapcsolgatásra, ugyanakkor fényerőszabályozóval nem használható.
 • Webáruházi azonosító: op-st4492-drgb-5v

Ez az 5 méteres 300 LED-et tartalmazó 5 Voltos beltéri futófény digitális RGB LED szalag LED-enként 1 darab WS2812b típusú vezérlő chippel van szerelve. Pontosabban minden RGB LED-ben van egy ilyen vezérlő chip – ezért 4 lábú ez az 5050-es SMD tokozású LED a szokásos 6-tal szemben. Csak az ilyen chipekkel kommunikálni képes DRGB vezérlőkkel lehet működtetni. LED-enként (egyenként) darabolható. A 60 pixel azt jelenti, hogy egy méter hosszan a 60 darab LED-nek a vezérlő külön-külön utasítást adva, 60 különbözőképpen tud világítani.
Ez a méterenkénti pixelszám, azért fontos, mert a vezérlőgyártók megadják, hogy egy vezérlő maximum, hány pixellel való kommunikációra képes.
A DRGB LED szalag 3 bemeneti pontjára 5 vezeték csatlakozik. Ennek oka, hogy nem csak a vezérlőn keresztül lehet tápellátást biztosítani, hanem külön is. Ennek előnye, hogy a teljes LED szalaghoz a tápellátásnak nem kell a vezérlőn átfolynia, így a vezérlő maximális átmenő árama nem korlátozó tényező. Megoldható, hogy a vezérlő csak a digitális jelent adja a szalagnak és a LED szalag működését biztosító teljesítményt külön tápláljuk be.

Optonica DRGB 60LED/m (60px) beltéri LED szalag 5V 5 méter (KIVETELEZŐKNEK)


Ez a termék méterenkénti 16Watt névleges fogyasztással rendelkezik.
Ez azt a maximális teljesítményt csökkenti a LED szalagon a feszültségesés, melynek mértéke attól függ milyen gyakori a plusz betáplálás mértéke. Valamint az, hogy éppen milyen színnel világítunk, hiszen ha a három alapszínből csak az egyikkel világítunk, akkor harmad akkor a a fogyasztás szemben amikor fehérrel világítunk, hiszen akkor mind a 3 alapszín világít.

Figyelem!
Hogy a digitális RGB LED szalag képességeit hogyan tudjuk kihasználni, az a hozzá tervezett vezérlőtől, a tápegységtől és a bekötés módjától függ.
Ha ezekben hibázunk, úgy tapasztalhatjuk, hogy LED szalagunk rossz, holott nem a LED szalaggal van baj, hanem a kivitelezéssel.
Többek között az alábbi anomáliákat tapasztalhatjuk:
Fix fényre állítva nem világít, csak felvillantgat a fény a szalag teljes hosszában, leghamarabb a fehér fény esetében tapasztalhatjuk, hiszen akkor lenne a legnagyobb a teljesítményfelvétel = kicsi a tápegység átmenő teljesítménye és a tápegység túláramvédelme kikapcsolgatja a tápellátást, majd mindig újra próbálkozik, erősebb táp kell.
A LED szalag a túlsó végén nem világít, eltűnnek a fények, az utolsó 10-20-30 még működő LED pedig hunyorog, holott nem kellene – a táplálást a vezérlőn keresztül biztosítjuk, elég erős az adapter, de a vezérlő nem enged át elég teljesítményt, így vagy nem tud a távolabbi LED-ekkel kommunikálni, vagy el sem jut a megfelelő teljesítmény a LED szalag ellenállása miatt - külön tápellátás kell a vezérlő megkerülésével, vagy kevesebb LED-et kell működtetni (rövidebbre kell vágni)
A vezérlő működteti a LED-eket, megy egy demó világítási mód, de a távirányító vagy nem reagál, vagy nem úgy reagál, ahogy kellene – sok LED, kevés a vezérlőn átmenő teljesítmény. Külön tápellátást kell biztosítani a szalagnak a vezérlő megkerülésével.
Fehérre állított fix világítás esetén a túlsó vége a szalagnak be van sárgulva. - A feszültségesés miatt van. A szalag túlsó végére is tápbekötést kell biztosítani. De vezérlő jelet azt nem!
Ha a vezérlő tápellátását kihúzzuk, de a szalag külön tápellátása megmarad, akkor a egyes LED-ek színe megváltozhat. Úgy tűnhet, hogy a szalagon egyes LED-ek elromlottak. Valójában a vezérlő a feszültségmentesítés hatására, az adatcsatornán véletlenszerűen keletkező jelek okozhatják. - Ha a vezérlőt áramtalanítja, akkor ne akarja működtetni a LED-eket. A Fényt a távirányítóval kapcsolja ki, vagy ha áramtalanít akkor a teljes rendszert áramtalanítsa.

Kínai gyártmány.