Optonica 120 LED (5730SMD) IP44 LED-szalag 230 Volt 1méter, hidegfehér (KIVITELEZŐKNEK)

1590,- Ft/méter
Alacsony készlet! Kb. csak 58 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Optonica 120 LED (5730SMD) IP44 LED-szalag 230 Volt 1méter, hidegfehér (KIVITELEZŐKNEK) árucikk műszaki adatai:

 • 11.5 Watt névleges fogyasztású, Optonica márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 575lumen
 • Hatásfoka: 50 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 50 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • AC 230V - tápfeszültség.
 • Foglalat: Foglalat nélküli. A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték áll rendelkezésre, mely sorkapoccsal, vagy némely törpefeszültségű termék esetében DC Jack dugóval csatlakoztatható.
 • Méret: 13x5mm - a legnagyobb átmérő
  1000mm - a teljes hossz
 • 25000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: hidegfehér (6000Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 120 darab 5730SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP44védelemmel.
 • vibrál
 • A lámpa teljesítménytényezője: 0,94
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • 230 Voltos fázishasításos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Webáruházi azonosító: op-st4611-cw

Saját dugvillás bekötő elemén keresztül, közvetlen 230 Volt váltóáramú tápellátással működik.
Az IP44-es végdelem a vágási végekre nem vonatkozik, a betáplálás és a végzárás vízzáróvá tétele a kivitelező feladata.
Fél méterenként, azaz 60 ledenként darabolható a jelölt helyeken.
A törpefeszültségű LED szalagok rendszerelemei közül semmi sem használható a 230 Voltos LED szalagokhoz!
A LED szalag maximális egybefüggő hossza egy gyári tekercs, ami 50 méter. Hosszabb szalagok kialakítása toldóelem közbeiktatásával lehetséges, mint ahogy rövidebb darabok összetoldása is, amennyiben csak a jelölt helyen kerültek feldarabolásra.

Optonica 120 LED (5730SMD) IP44 LED-szalag 230 Volt 1méter, hidegfehér (KIVITELEZŐKNEK)

Ennek a LED szalagnak a hátoldalán nincs kétoldalas ragasztó szalag. Felrögzítése lehet, külön megvásárolható kétoldalas akril szalaggal, gyorskötözővel, felfúrt rögzítő fülekkel, vagy sziloplasztba ragasztva, vagy más műanyag ragasztóval. Traszparens akril kétoldalú ragasztószalag 12mm x 3méteres a webáruházban itt található: https://ledrex.hu/e-f6060/.

Optonica 120 LED (5730SMD) IP44 LED-szalag 230 Volt 1méter, hidegfehér (KIVITELEZŐKNEK)

A gyártó által megadott névleges értékek szerint AC 220 Volt működtetésű, méterenként 10 Wattos LED szalag. A tapasztalatok szerint 11,5 Watt tényleges fogyasztás mérhető, majd a szalag melegedésével 12,5 Wattra növekszik. Egy 50 méteres tekercs a felkapcsolás pillanatában 1150 Wattos, majd ezt követően ugrik a fogyasztás a felére.

Kültéren nem csak a csapó esőtől védett helyre kell telepíteni, árnyékos helyre is, Mivel a szilikon tömlőt a nap károsító sugarai idő előtt tönkre tehetik. Mint minden LED világításra, erre is érvényes, hogy ne használjuk sugárzó hőnek kitett helyen, mert az rövidíti a LED-ek várható élettartamát.

A 230 Voltos LED szalagok előny a törpefeszültségű típusokkal szemben az egyszerűbb telepíthetőség. 230 Voltos váltóáramnál nincs feszültségesés a LED szalagon, így tetszőleges hosszúságú szakaszokat alakíthatunk ki (160 méterig), és nem kell betáplálási pontokkal megszaggatni a LED szalagot, nem kell tápvezetéket végigvezetni ennek biztosítására a LED szalagok mentén. Elég csak az egyik végen betáplálást biztosítani, sőt ajánlott is – nehogy a túlvégen a fázis és a nulla fordítva kerüljön rá, hiszen dugvillán nincs fázisjelölés.

Mivel a LED-ek közvetlen 50Hz-es tápellátást kapnak, ennek előnye és hátránya is van.
Előnye hogy fényerőszabályozható a kereskedelemben kapható közönséges fali fényerőszabályozós kapcsolókkal (fázishasításos dimmerekkel).
Hátránya, hogy a fényerőszabályozás lehetősége a célszerű felhasználási hely alapján teljesen felesleges funkció, másrészt, mivel a diódának nincs izzási tehetetlensége, így minél kisebb fényerőre állítva - annál jobban érzékelhető a vibrálása.
És már el is érkeztünk a nagyobb hátrányhoz. Teljes fényárammal világítva is a váltóáramú közvetlen tápellátás miatt értelemszerűen a LED-ek is 50Hz-cel villognak, ami szabad szemmel ekkor ugyan nem látható, de az érzékeny szeműek számára zavaró lehet. Emiatt, csak kültéri dekorációs célra ajánlott.
Lakásbelső dekorációra, belső tér világításra használjon törpefeszültségű egyenárammal üzemelő LED szalagokat.

Kínai gyártmány.

11.5kWh/1000h