Pannon 4,8 Watt/méter 24V beltéri LED szalag, középfehér (60db 2835SMD LED/m) (KIVITELEZŐKNEK)

810,- Ft/méter
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 4,8 Watt névleges fogyasztású, Pannon LED márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 300lumen
 • Hatásfoka: 63 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 20 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • DC 24V - tápfeszültség.
 • Foglalat: Foglalat nélküli. A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték áll rendelkezésre, mely sorkapoccsal, vagy némely törpefeszültségű termék esetében DC Jack dugóval csatlakoztatható.
 • Méret: 8x1,4mm - a legnagyobb átmérő
  1000mm - a teljes hossz
 • 25000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: középfehér (4000-4500Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 60 darab 2835 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz -IP20védelemmel.
 • nem vibrál
 • Garancia: 3 év, DC24V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • 24Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Webáruházi azonosító: pl-24v-l2835-60-nw

Méterenként 60 darab új generációs 2835-ös SMD LED-del szerelt, kétrétegű áramköri szalagos termék. Vigyázz, ez egy 24 Voltos termék. Előnye, hogy ugyanazon a vezeték-keresztmetszeten kétszer akkora teljesítmény vihető át, így hosszabb rendszerek telepítése esetén fele annyi megszakítást tápbekötést kell végezni, a hasonló de 12 Volots termékkel szemben. Ugyanakkor nem 3, hanem 6 LED-enként a jelölt helyen darabolható. A korszerűbb LED kisebb fokú melegedést, a kétrétegű áramköri szalag biztosította nagyobb keresztmetszet kisebb feszültségesést (és melegedést) eredményezve, ez egy tartósabb és egyenletesebb megvilágítást biztosító fényforrás. A hőtermelése olyan alacsony, hogy bármilyen jól tapadó felületre ragaszthatjuk. Nem vízálló, így csak beltérben, párakicsapódásnak nem kitett helyen használhatjuk.

.
.

LED-szalag telepítési, használati útmutató

A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes (vágható, forrasztható, toldható), valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret (tápellátás és méretezések számítása).
Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!

Ez a LED-szalag 24 Volt egyenáram tápellátást igényel. Bekötésnél figyelni kell a helyes polaritásra. (Fordított bekötés esetén nem világít). 24 Volt feletti tápellátás korai, vagy azonnali meghibásodást eredményez. Ebből következik, hogy 24 Voltos akkumulátorról, csak feszültségszabályozón keresztül működtethető.
A LED szalag fényerőszabályozható. Ehhez speciális fali, vagy kábelre szerelhető fényerőszabályzó is használható, vagy létezik speciális tápegységgel egybeépített fényerőszabályzó is.
Ez a LED szalag 6-os csoportokban az osztás vonalában darabolható, a jelölt helyeken forrasztható, így a kivitelezéshez kellően tág lehetőségeket biztosít.
Törekedjen arra, hogy a LED-szalagoknak 5 méterenként (tekercsenként) tápellátást biztosítson (ha megoldható) és semmiképp sem az előző szalag végéről adjon tápellátást. Ez azért szükséges, hogy a következő 5 méter szalag működtetéséhez szükséges áramerősség ne az előző led-szalagon folyjon át. Célszerű minél rövidebb szakaszokat mindkét végről megtáplálni, így egyre nagyobb fogyasztást és fényáramot tudunk ugyanazzal a LED szalaggal elérni. Ha csak egy végről biztosítunk tápellását, úgy a túlsó végen a LED szalag gyengébben fog világítani. Minél hosszabb a LED szalagunk a túlvégen a fény annál kisebb lesz. Valamint világítás helyett annál inkább "elfűtjük az áramot", rövidítve ezzel a LED szalag várható elméleti élettartamát.
Hogy mennyi lehet a maximális Amper érték egy LED szalag esetében ami még nem jár hátránnyal, függ a külső környezeti hőmérséklettől, illetve attól, hogy a LED szalag milyen hővezető felületre van felragasztva. Emiatt is előnyös az alumínium LED profil használata, mely nem csak szép megjelenést biztosít és védi a LED-et, de az alumínium hővezetése által jobb hűtést is biztosít.
A LED fényforrások elküldés előtt kipróbálásra kerültek, de ennek ellenére darabolás és felragasztás előtt célszerű működésükről meggyőződni.
1 méter ilyen 60 ledes szalag 4,8 Wattot fogyaszt. Célszerű a tápellátást úgy biztosítani, hogy méterenként 6VA LED-meghajtó (tápegység) kapacitás biztosítva legyen.
A vágási felületekre a vezetékeket forrasztással is rögzíthetjük, de különféle toldó elemek is rendelkezésre állnak.

Ez a LED szalag 30 méteres tekercsben kapható. A megrendelt hosszúság ilyen tekercsekből kerül levágásra. Hiába kap 5 méternél hosszabb LED szalagot egyben, a helyes működtetéshez maximum 5 méter hosszúságú LED szalag darabokat célszerű kialakítani úgy, hogy mindkét végükről tápbekötést kell biztosítani. A megrendelő a rendelése alapján csak a kért hosszúságú szalagot kapja, ahhoz tápellátást, vezérlést, vezetékeket, bekötő elemeket külön kell rendelnie. Emiatt tervezni, méretezni, szerelni, vagy akár forrasztania is kell, hogy a LED szalagot működtetni tudja. Emiatt villamossági szakember igénybevétele szükséges. Amennyiben egy komplett összedugható és könnyen üzembe helyezhető LED szalagra van szüksége, akkor ne ezt a terméket, hanem komplett LED szalag szettet vásároljon a LEDrex.hu webáruházból.

.
.
.
.

Kínai gyártmány.

4,8kWh/1000h
.
^
^