QLT 3-as TrioColor RGB Power LED távirányítós szett ***

LEDrex.hu webáruház < - https://ledrex.hu/prod/maxilight-3-as-rgb-power-led-taviranyitos-szett/

QLT 3-as TrioColor RGB Power LED távirányítós szett

Műszaki adatok:

 

A szett tartalma:


MR16-os beépíthető lámpatesteket külön kell rendelnie hozzá, valamint legalább egy, a lakás kapcsolóihoz illő fali nyomógombos, vagy fali monostabil billenőkapcsolóra is szüksége lesz.

 

QLT 3-as TrioColor RGB Power LED távirányítós szett

 

A szett gipszkartonba süllyesztett bármilyen (fehér is, de fehéret is csak hangulati elemnek használhatjuk) színű világítás kialakítására alkalmas. A vezetékeket beszereli, a külön vásárolt lámpatesteket besüllyeszti a gipszkartonba, a lámpákat csatlakoztatja és rögzíti és már is világíthat tetszőleges színben.

A szivárvány bármely színét kikeverheti!
Az alábbi fénykép csak egy alkalmazási példa: 5 RGB spotos rendszer, közepén az infra vevővel.

 

QLT 3-as TrioColor RGB Power LED távirányítós szett

 

A QLT TrioColor RGB Power LED spotok paraméterei:


A szivárvány bármely színét kikeverheti:

 

QLT 3-as TrioColor RGB Power LED távirányítós szett

 

Szerelési és használati utasítás:


A szett alapja egy Power LED vezérlő egység - színes (RGB) LED rendszerhez.
Ezek az RGB spotok áramgenerátoros meghajtást igényelnek, a vezérlő egység is áramgenerátoros üzemű. Ezeket a LED spotokat, soha ne próbálja meg, még tesztelés céljából sem elemről, akkumulátorról, de semmilyen váltó-, vagy egyenáramú tápegységről, transzformátorról működtetni, azaz feszültséggenerátoros tápellátással nem üzemeltethető, mert akár azonnali meghibásodást eredményezhet.
Kérjük bízzon meg szakembert a beszereléssel!
A vezérlő egység segítségével sok ezer színű megvilágítást érhet el otthonában, szórakozóhelyen, illetve bárhol ahol a rendszert telepíti. A Power LED-ek kimagaslóan hosszú élettartama (~50.000 óra), alacsony fogyasztása (~3W/spot), rendkívül élénk színei, minimális hőleadása nagyon gazdaságos és dekoratív felhasználást tesz lehetővé.

A beszerelés megkezdése előtt alaposan tanulmányozza a használati utasításokat!

Győződjön meg róla hogy sem a készülék, sem a csatlakoztatni kívánt hálózati hely nincs feszültség alatt!
Bekötések a konverterben:
Csatlakoztassa egymáshoz a LED-spotokat (soros kötés) - az összekötő kábelek segítségével. A spotok csatlakoztatásakor ügyeljen a megfelelő érintkezésre (C).
QLT Trio-Color RGB Power LED szett szerelési és használati ábraA (D) ábra szerint a sor végét mindig zárja le.
QLT Trio-Color RGB Power LED szett szerelési és használati ábraAz infra jel érzékelő a lencsés szerkezetnek köszönhetően, - elég nagy - 110-fokos tartományon belül érzékeli a távirányító jelét. Ennek ellenére a célszerű olyan helyre telepíteni, ahol a kellő "infra rálátás-célzás" lehetősége biztosított. Az infra vevő átmérője az MR11-es fejű spotokéval egyezik, így bármilyen süllyeszthető, MR11-es lápatestbe berögzíthető. A konverternek, a IR2-es vezérlőnek és a spotoknak mindig hagyjon megfelelő szellőzést (E).
QLT Trio-Color RGB Power LED szett szerelési és használati ábraHelyezze a LED-spotokat a lámpatestbe (F).
QLT Trio-Color RGB Power LED szett szerelési és használati ábraFeszültség alá helyezheti a rendszert. Ha nem dugaszoló aljzaton keresztül biztosítja a tápellátást, hanem fix bekötéssel, természetesen akkor a villamos szekrényében a kismegszakítót kapcsolja vissza. Ha a jövőben bármilyen okból, a LED-lámpa csoportban bármilyen szerelést végezne (akár csak széthúzna egy csatlakozó) előtte mindenképp áramtalanítson, mert ha a LED-ek nem is világítanak a led vezérlő áram alatt van. A LED-ek pedig igen érzékenyek - akár egy csatlakozó széthúzása okozta hálózati ingadozás is tönkre teheti a valamelyik LED-et. (erre a piros LED mutatkozik a legérzékenyebbnek)
Figyelem! Ha a LED vezérlőhöz újabb LED-lámpát csatlakoztat, vagy vesz ki, vagy csak bármilyen okból megbontja a a sorosan kötött led-kört, kizárólag úgy tegye, hogy a LED-vezérlőt áramtalanítsa.

 

QLT 3-as TrioColor RGB Power LED távirányítós szett

 

Az QLT RGBox30 paraméterei:


Az IR2 infravörös távirányítás:


Részei:

 

QLT 3-as TrioColor RGB Power LED távirányítós szett

 

QLT TrioColor RGB Power LED spot világítási rendszer kialakításának egyéb kérdései és a válaszok:
RGBox 30-as LED-vezérlőn alapuló RGB világítási rendszer összeszerelési és bővíthetőségi vázrajza:

 

QLT 3-as TrioColor RGB Power LED távirányítós szettRészletes információk a "RGB Power LED - színszabályozós LED világítás kialakítása" - oldalon.
Európai uniós gyártmány. (A QLT - Qualitron srl. olasz gyártó.)