Mi-Light FUT006 4-zónás MC-CCT forgógyűrűs LED távirányító ***

LEDrex.hu webáruház < - https://ledrex.hu/prod/mi-light-4-zonas-dimm-tone-2-szincsatornas-2.4g-rf-led-taviranyito/

Mi-Light FUT006 4-zónás MC-CCT  forgógyűrűs LED távirányító

Műszaki adatok:

Ez a 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás távirányító alkalmas, vagy Mi-Light - Miboxer színhőmérséklet-, és fényerőszabályzós LED izzók, vagy Mi-Light - Miboxer egy színcsatornás (fényerőszabályzós), vagy két színcsatornás (fényerő-, és színhőmérséklet-szabályzós) LED vezérlős LED szalagok kapcsolására, fényerőszabályozására, színhőmérsékleteinek állítására. A 4-zónás távirányító lényege, hogy lehetséges több fényforrással (pontosabban a fényforrásokban lévő vezérlővel - LED szalagnál külső a vezérlővel) összeilleszteni. Valamint arra is lehetőségünk van, hogy több fényforrást maximum 4 csoportba osszunk, így egyetlen távirányítóval külön tudjuk szabályozni, hogy melyik csoport legyen fel- vagy, lekapcsolva, melyik milyen fényerővel, milyen színhőmérséklettel világítson. Ennek többnyire ott van jelentősége, ha egyébként is külön kapcsolnánk fel a lakásunkban bizonyos helyeken a fényeket. Ugyanakkor lehetőség van mindent egyszerre felkapcsolni és lekapcsolni, de a közös felkapcsoláskor úgy fognak világítani, ahogyan amelyik zónát lekapcsoláskor hagytuk.

FUT006 és a FUT007 típusok ugyanazokra a feladatokra alkalmasak, csak a FUT006-oson egy kattogós forgatható gyűrűvel lehet a fényerőt és a színhőmérsékletet talán finomabban állítani, míg a FUT007-es a gyűrű egy 4 irányba billenthető gomb – ezzel pedig talán gyorsabban lehet a fényerőt és a színhőmérsékletet állítani. Lényegi különbségük nincs.

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, vagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan. A harmadik után felengedhetjük a gombot. és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé, azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk ugyanazt a gombot, vagy folyamatosan nyomogatjuk, és ha eddig megvolt a kapcsolt a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána elengedhetjük a távirányító gombját, a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

Mi-Light FUT006 4-zónás MC-CCT  forgógyűrűs LED távirányító

A fenti kép egyértelműen bemutatja, hogy melyik gomb milyen funkciót biztosít. Érdemes kiemelni, a FŐ bekapcsoló és a kikapcsoló gomb külön funkcióját. Az FŐ ON és az OFF gombokkal, mind a 4 zóna összes LED-jét tudja bekapcsolni illetve kikapcsolni, vagy éppen éjszakai irányfényre állítani.
Mivel 4 zónát tud egyetlen távirányítóval kezelni, egyértelmű, hogy a 4 zónának van külön, be-, kikapcsolója, de nincs külön fényerő, effekt, effekt sebesség gombja és színgyűrűje. Ezek valamelyikét megnyomva, mindig az utolsónak felkapcsolt LED-ek fénye változik. Tehát amelyik zóna I-jelű gombját megnyomtuk utoljára. Például ha a 4-es zónát kapcsoltuk fel utolsónak és a gyűrűn annak a zónának a fényerejét, vagy a váltógomb megnyomása után a színhőmérsékletét tudjuk szabályozni.

Mi-Light FUT006 4-zónás MC-CCT  forgógyűrűs LED távirányítóMi-Light FUT006 4-zónás MC-CCT  forgógyűrűs LED távirányító

A távirányító rádiófrekvenciás jelet bocsájt ki. Így nem szükséges, hogy a távirányító és a fényforrás "lássa" egymást, tehát akár a szomszédos szobából, falon keresztül is kapcsolni tudunk. A hatótávolsága üres térben max. 20 méter. Ezt a távolságot a térbeli akadályok, főképp a falak (leginkább a vasbeton fal) rövidítik. A távirányító 2 darab AAA ceruzaelemmel működik, azok merülése is csökkentik a hatótávolságot.


A fent ismertetett Mi-Light FUT006 4-zónás MC-CCT forgógyűrűs LED távirányító termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk: https://youtu.be/11rvYZf3JaM

Kínai gyártmány.

A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: //ledrex.hu/dwnld/fut006-fut007.pdf