V-TAC 6W RGBCW LED izzó E27, infravörös távirányítóval ***

LEDrex.hu webáruház < - https://ledrex.hu/prod/vt-2022-e27-rgbcw/

V-TAC 6W RGBCW LED izzó E27, infravörös távirányítóval

Műszaki adatok:

 

Ez egy 4 színcsatornás RGBW LED körte, mely a hozzá tartozó infravörös távirányítóval kezelhető. A teljes értékű fehér fényen kívül egy hozzá való távirányítóval 15 színárnyalat jeleníthető meg. Emellett fényerőszabályozásra és különféle világítási effektek megjelenítésére is képes. Az utoljára használt világítási módot áramszünet esetén is megjegyzi. Az RGBW - azt jelenti, hogy a három alapszínen kívül fehér színű fénykibocsájtó diódát is tartalmaz, az RGBCW jelölés pedig pontosítja, hogy a fehér az hidegfehér.

 

 

Ez az RGBW LED körte egyszerre több távirányítóval is használható. Azaz minden körtéhez jár egy távirányító, és minden ilyen távirányító az összes ilyen típusú körtét kezeli. Mivel a távirányító jele infravörös fényként jut el a körtéhez, emiatt a hatótávolsága 8-12méternél nem több. Fontos figyelembe venni, hogy csak akkor tudjuk a körte világítását kezelni a távirányítóval ezen távolságon belül, ha a táviránytó és a körte között nincs akadály, nincs például egy festett lámpabúra sem. A meglévő fali villanykapcsolóval csak fel és le tudjuk kapcsolni a fényt, az a színt és azt a fényerősséget, amit a távirányítóval utoljára beállítottunk. Fali fényerőszabályzóval nem használható (és nem is működik vele)!

 

 

A távirányítóval bármelyik színnek a fényerejét 16 fokozatban tudjuk szabályozni. A távvezérlés érdekessége, hogy kissé másképp működik, mint amit az infrás távirányítós RGB világításoknál megszokhattunk. Azaz a 4 szürke világítási effekt gomb ellenére csak 3 féle világítási effektet tud, de a termék doboza csak kettőt említ. Másrészt, ha elindítottunk egy világítási effektet, és utána, valamely színes gombra kattintunk, akkor nem olyan színű fix fénnyel fog világítani, hanem attól a színtől indul a világítási effekt. Ha fix fényt akarunk, akkor az effektet a bekapcsolásgomb megnyomásával tudjuk leállítani és utána kell megnyomnunk valamely színes gombot a fix fényű világításhoz.

 

V-TAC 6W RGBCW LED izzó E27, infravörös távirányítóvalV-TAC 6W RGBCW LED izzó E27, infravörös távirányítóval

 

Fontos tudnivaló! A 470lumenes fényárammal 40Wattos hagyományos izzó kiváltására alkalmas ez a LED lámpa. Ez az fényáram, csak a fehér fényre vonatkozik. A színes világítás továbbra is csak hangulatvilágítás, 470 lument a színes fényektől senki ne várjon!

 

V-TAC 6W RGBCW LED izzó E27, infravörös távirányítóval

 

A terméket a nem vibráló kategóriába sorolhatjuk, hiszen mobiltelefonos ellenőrzés során nem látjuk a vibrálásra utaló durva csíkozódást. Ugyanakkor tudjuk, hogy a fényerőszabályozható termékek, még ha a gyártó nem is tesz közzé információt, ún. Nagyfrekvenciás PWM vezérlésűek. Ez a nagyfrekvenciás vibrálás (mint a szemkímélő tévéké) lefényképezhető, nagyon finom sűrű csíkozódás vehető észre, ha ügyes a fotós és elég érzékeny a fényképezője. Ugyanez a nagyfrekvenciás vibrálás vehető ki akkor is, amikor éppen színt vált a LED izzó. Ez a fényerőszabályzás velejárója.

 

Kínai gyártmány.

6kWh/1000h