V-TAC 114 RF távirányítós kapcsoló szett (1 relé, 1 fali, 4 kézi távirányítóval kapcsolható) – NEM wifis ***

LEDrex.hu webáruház < - https://ledrex.hu/prod/vt-5129-rf-114/

V-TAC 114 RF távirányítós kapcsoló szett (1 relé, 1 fali, 4 kézi távirányítóval kapcsolható) – NEM wifis

Műszaki adatok:

 

A rádiófrekvenciás távirányító jelet fogadó, kapcsolható relé, kézi (kulcstartóra szerelhető) és fali (vezeték nélkül falra ragasztható, csavarozható) távirányítókkal.
Ez a szett olyan megoldások esetén közkedvelt, amikor pl. egy kocsibejáró, vagy udvar megvilágítását akarjuk megoldani, de olyan helyre akarnánk fali kapcsolót tenni, ahova a vezetékezés nehézségeket okoz, valamint jó lenne, ha ugyanehhez világításhoz a zsebünkben is elférne egy kapcsoló.
A szett az alábbi összetételű:

Ez a termékszett, a webáruház kínálatából is összeválogatható, illetve tetszés szerint bővíthető. A szettnek a lényege, hogy így a relék és a távirányítók párosítását, már a webáruház elvégezte, így ezzel nincs faladata a szerelőnek, valamint a relé átállításra került úgy, hogy amikor áram alatt van, akkor a relé zárjon, azaz a világítás fel legyen kapcsolva, mert alapállapotában az ára alá kerülő relé, kikapcsolt állapotban marad. Így viszont, ha már van egy hagyományos fali kapcsolónk a relé előtt, akkor ezzel a fali kapcsolóval is tudjuk kapcsolni a relére kötött világításunkat.
A szettben lévő kézi, kulcstartóra fűzhető háromgombos távirányítóra a webáruház külső antennát forrasztott a hatótáv növelése érdekében. Ugyanis, amíg a dobozán 20 és 160 méteres hatótávolság szerepel, addig a valóságban a terepakadályoktól függően mindössze 3-6-8 méterre képes. Egy külső antenna ráforrasztásával ez a hatótáv a gyakorlati tapasztalatok alapján 12-18 méterre lett növelve.
Ez a kapcsoló relé egypólusú. Általánosan 230 Voltos LED világítások fel- és lekapcsolására tervezték, a lentebb felsorolt kapcsolók tetszés szerinti variációinak használatával. Csak fizikai rádiófrekvenciás kapcsolókkal működik együtt. Wifis, okostelefonos működtetésre nem alkalmas ez a típus. Ha Wifin keresztül is el akarja érni, akkor nem ezt a szettet, hanem a VT-5130-as típust kell választania. Távirányítót (vezeték nélküli kapcsolót) tetszés szerint darabszámban párosíthat a reléhez.
Ezzel a relével együttműködni képes kapcsolók (távirányítók) az alábbiak: V-TAC egykörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló), V-TAC kétkörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló), V-TAC háromkörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló), V-TAC háromkörös Smart RF kézi távirányító (kapcsoló), V-TAC háromkörös Smart RF kézi – külső antennás - távirányító (kapcsoló).

 

V-TAC 114 RF távirányítós kapcsoló szett (1 relé, 1 fali, 4 kézi távirányítóval kapcsolható) – NEM wifis

 

Mivel ennek a szettnek a tagjai már össze vannak párosítva, így az alábbiakban feleslegesnek tűnő információkhoz juthat. Azonban a jövőben előfordulhat, hogy a rendszert bővíteni akarja, vagy bizonyos részeit más eszközökkel kívánja párosítani, így ismertetésre kerül a teljes rendszercsalád minden eleme (OLYAN IS AMI NEM RÉSZE A MEGVÁSÁROLT SZETTNEK), és a NEM wifis kezelések részletei is.
A vezeték nélküli kapcsolók, valójában falra rögzíthető távirányítók. Így a rendszer elemei egy-, kettő-, vagy háromgombos falra rögzíthető távirányító, 3 gombos kézi távirányító - ami kulcstartóra is fűzhető, valamint egykörös kapcsoló relé két változatban, melyből az egyik típus csakis a távirányítók rádiófrekvenciás jeleit fogadva kapcsolnak, és a másik amely e mellett a wifire is csatlakoztatható és wifin érkező utasításokat is tud értelmezni. Ha wifin érkezik az utasítás, az érkezhet IOS vagy Androidos okos telefonról, vagy táblagépre telepített alkalmazás használata által, vagy amennyiben Amazon Alexa, vagy Google Assistant virtuális segédeket alkalmazunk, akkor az azok alkalmazásait futtató okos eszközről is érkezhet utasítás, ami okos hangszórók esetében szóbeli (jelenleg angol) utasítással is lehetőséget biztosít a relék kapcsolgatására.

 

 

PÁROSÍTÁS

Egy távirányítógombot több reléhez is párosíthat, de a gyártó nem javasolja, hogy egy gombhoz túl sok relét adjon. Párosításkor ügyeljen, hogy 100 méteres körzetben ne legyen másik relé párosításra vételkész állapotban.

PÁROSÍTÁS MÁSOLÁSA

MÁSOLT PÁROSÍTÁS TÖRLÉSE

TELJES PÁROSÍTÁS TÖRLÉSE

RELÉ ÜZEMMÓDVÁLTÁS

Az alábbi képek és információk a teljes kapcsolócsalád telepítését, összehangolását mutatják. Értelemszerűen csak azokat az eszközöket tudja a rendszerből használni amelyeket megvásárolta. A fenti ár, csak a fent nevezett szett megvásárlására vonatkozik és véletlenül sem az alább látható összes eszközre.

 

V-TAC 114 RF távirányítós kapcsoló szett (1 relé, 1 fali, 4 kézi távirányítóval kapcsolható) – NEM wifisV-TAC 114 RF távirányítós kapcsoló szett (1 relé, 1 fali, 4 kézi távirányítóval kapcsolható) – NEM wifisV-TAC 114 RF távirányítós kapcsoló szett (1 relé, 1 fali, 4 kézi távirányítóval kapcsolható) – NEM wifisV-TAC 114 RF távirányítós kapcsoló szett (1 relé, 1 fali, 4 kézi távirányítóval kapcsolható) – NEM wifis

A fent ismertetett V-TAC 114 RF távirányítós kapcsoló szett (1 relé, 1 fali, 4 kézi távirányítóval kapcsolható) – NEM wifis termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk: https://youtu.be/rykYiBTbtsQ

Kínai gyártmány.