200cm-es 28 Wattos, 12 Voltos melegfehér LED átlátszó keskeny alumínium profilban, fix tápegységgel, RF 4-zónás B1 fali távirányítós vezérlővel (120db 2835 SMD LED)

33860,- Ft/szett
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 28 Watt névleges fogyasztású, Pannon LED márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 2400lumen
 • Hatásfoka: 86 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 90 fokos világítási szögön belül kb. 174 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • 230/12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat: wago
 • Méret: 16x7mm - a legnagyobb átmérő
  2000mm - a teljes hossz
 • 40000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: melegfehér (3000-3200Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 120 darab 2835 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • A saját vezérlőjén keresztül a távirányítójával fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • Garancia: 3 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: 200-t-db1-arap2_ap60ww

A szett tartalma:

 • 2 méter hosszú Pannon Pro átlátszó takaróelemes, keskeny felületre szerelhető alumínium profilba ragasztott,
 • 120 darab 2835 SMD típusú melegfehér Pannon LED márkájú LED-et tartalmazó szalag,
 • 2 méter DC Jane csatlakozóval szerelt bekötő vezetékkel,
 • valamint 4 db rögzítő füllel, az oldható felrögzítés biztosítására,
 • 35 Wattos DC12 Voltos Mean Well fix bekötésű tápegységgel (földelés nélküli, 230 Voltos szabad vezetékre fixen beköthető (a szettben biztosított WAGO/CMK oldható gyorscsatlakozókkal), a 12 Voltos kábel végére oldható DC Jack csatlakozó biztosításával,
 • Mi-Light 2.4G rendszerű B1-es rádiófrekvenciás 4 zónás fali távirányítós vezérlő - a működtetéshez.

Ez a szett a webáruház kínálatából összeállított csomag. A DC csatlakozókat összeillesztve, a tápegységet a 230 Voltba bekötve, a távirányító felcsavarozásával vagy felragasztásával már működtethető is a lámpa. Természetesen a rögzítő füleket a hozzáadott csavarokkal fel kell fúrni, és a fülekbe be kell pattintani a lámpát. Így egy polc, tükör, vagy szekrény vonalvilágítást tudunk kialakítani.

.
.

Ez a LED szalag a Pannon LED legkedveltebb LED szalag típusa. Méterenként 12 Watt névleges fogyasztású. 10mm széles kétrétegű áramköri szalagra kerültek a LED-ek. Ennek a LED szalagnak a fényárama már olyan magas, hogy kizárólagos fővilágítást is kialakíthatunk ezzel a szalaggal.
Nem vízálló, beltéri típus, csak páramentes belső térben használható, szobahőmérsékletnél nem magasabb hőmérsékletű helyiségben, sugárzó hőnek nem kitett helyen.

.

Mi-Light 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás 4 zónás fali távirányítós vezérlő (dimmer)

Ez a Mi-Light egy színcsatornás 2.4G rendszerű vezérlője rádiófrekvenciás távirányítóval, alkalmas egyszínű LED szalag vagy valamely más törpefeszültségű egyenáramú, fényerőszabályozható LED fényforrás kezelésére.
Fontos kiemelni, hogy a vezérlő kimenet alapján úgy tűnik, hogy Dimm-Tone funkcióval is rendelkezik, de NEM! Két külön kimenettel rendelkezik, azaz maximum 2x5 Amper, vagy 1x6A áremerősségű LED szalagot köthetünk rá. A két kimenet csakis egyszerre kezelhető, de ezzel a szett vásárlóinak nem kell foglalkozni.
Mivel a fali távirányító 4-zónás, így 3 másik szabad zóna marad. Tehát lehetőségünk van ehhez a szetthez további vezérlőket, vagy távirányítós LED fényforrásokat rendelni, amelyek kompatibilisek a 4-zónás Mi-Light biztosította kommunikációval.

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, vagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk azt az I-O felitatú páros érintőgombot - az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket (A webáruház a termék elküldése előtt teszteli a szettet, így balról az első zónára létrehozza a kapcsolatot.) Ekkor amelyik LED vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan. A harmadik után elengedhetjük a gombot, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé, azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk ugyanazt a gombot, vagy folyamatosan nyomogatjuk, és ha eddig megvolt a kapcsolt a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána elengedhetjük a távirányító gombját, a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

Áramszünet esetén, távirányítóval akár felkapcsolt akár lekapcsolt állapotban volt a világításunk, az áram visszatértével mindig világítani fog. Ez azért van, mert ez egy olyan vezérlő rendszer, hogy egy hagyományos fali kapcsoló meghagyása mellett is használható legyen a távirányító. Tehát amilyen fényerőt beállítottunk a távirányatóval, azt egy hagyományos fali kapcsolóval mindig fel-, vagy le tudjuk kapcsolni. Ehhez a fali kapcsolónak a komplett szett előtt kell elhelyezkednie, azaz az adapter előtt a 230 Voltot kapcsoljuk a fali kapcsolóval.

.

A LED profil egy komplett átlátszó takarós keskeny, kis magasságú, felületre szerelhető LED profil. Azaz, egy eloxált alumínium LED profilt egy szemből bepattintható takaró elem fed, egy végzárópár zárással (melynek egyik eleme furatolt, azaz a vezeték át van fűzve rajta), valamint a felrögzítést biztosító rögzítőfülek vannak facsavarral mellékelve, bútorlaphoz történő felrögzítésre.
A profil méretei:
a = 6mm
b = 6,5mm
c = 13mm, azaz maximum 13mm széles LED szalagot tudunk beleragasztani. Ennél a LED profilnál is igaz, hogy a LED profilon belül nem tudunk bekötő, vagy toldó elemeket használni, mert nem fér el benne. Emiatt, a profilon belül a vezetékezés csak forrasztással lehetséges.A 10mm-nél szélesebb LED szalagot csak a takaró elem rögzítését biztosító szűkületen (10mm) átnyomva tudjuk a LED szalagot beragasztani.
d = 16mm
Mindezen információk csak tájékoztatási célt szolgálnak, hiszen a szettet vásárlók esetében a LED szalag már be van ragasztva a profilba.

A profilba szerelt LED fényárama kisebb és a világítási szöge is más mint egy profil nélküli LED szalagé.

A fényáramot csökkenti két tényező. Az egyik, hogy a LED profil mennyire mély, azaz a LED eredeti 120 fokos világítási szögéből a mélyebb profil pereme mennyit takar ki, valamint a takaróelem átlátszóságának mértéke. Egy átlátszó takaróelemes LED profil esetében ez alig érzékelhető, azonban egy opál takaró elemes profil esetében 15-20%-os veszteséggel kell számolnunk.
Ugyanakkor, ha a profil átlátszó takaró eleme helyett minél opálosabbat választunk, akkor az opálos felület által a fényszóródás nő. Általánosságban úgy lehet tekinteni, hogy egy kis mélységű alumínium profilon egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 90 fokosra csökken és az eredeti fényáram 5%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség 20%-os.
Egy nagyobb mélységű alumínium profilon (mint sarokrofil is) egy átlátszó takaró elem esetén az eredeti világítási szög 120 fokról, kb. 45 fokosra csökken és az eredeti fényáram 45%-a elveszlik, míg egy opál takaróelem esetén kb. 160 fokosra nő, de a veszteség már kb. 60%-os.
Ezt az alábbi kép szemlélteti. A fok a kilépő világítási szög, a % pedig a hasznosuló fényáram.

.
A szett tápellátását egy 35 Wattos DC12 Voltos Mean Well fix bekötésű tápegység biztosítja.
12 Volt egyenáramot igénylő LED-szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz, azok vezérlőihez való.
.

Telepítési utasítás!

 • Kizárólag szakember telepítheti!
 • Szerelés előtt ügyeljen az áramtalanításra
 • Ez a termék azt feltételezi, hogy van egy 230 Voltos szabad vezetékvége, amibe be fogja kötni a tápegységet.
 • A termék nem vízálló. Emiatt sem kültéren, se beltérben párás helységben nem használható! Sugárzó hőnek kitett helyen, vagy a szobahőmérsékletnél melegebb környezetben sem használható!
 • Fúrja fel a rögzítő füleket a világótest leendő helyén a bútorlapra. (Ha falra, mennyezetre, gipszkartonra kívánja rögzíteni a füleket, akkor tipli és hosszabb facsavar szükséges – ez nincs szettben!)
 • Ha 2m-nél nagyobb a távolság a vezérlő és a LED között, akkor vegyen hozzá hosszabbító vezetéket. Itt talál: "Törpefeszültségű tápellátáshoz használható vezetékek, csatlakozók".
 • Ha nem akarja a rögzítő füleket felfúrni, a webáruházban vásárolhat hozzá kétoldalas ragasztó szalagot is.
 • Az alábbi kép alapján dugja össze a csatlakozókat, és pattintsa be a rögzítő fülekbe az alumínium profilt.
 • A mellékelt WAGO-k segítségével kösse be a tápegységet a villamos hálózatba, kapcsolja fel a világítást.
  • Garanciális meghibásodás lehet, ha a LED profilban a szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
  • A garancia érvényességi ideje alatt küldje vissza a hibás LED profilt. Mivel a garancia érvényesítésének helye a webáruház székhelye, így a vevő feladata és költsége a hibás termék visszajuttatása. Ilyen esetben egy LED profil becsomagolása a hossza miatt többletfeladatot jelenthet a vevő számára, valamint a hosszabb termékek szállítási díja feláras. A szállítás alatti törés, sérülés ellen a csomag feladója köteles a csomagot biztosítani, és sérülés esetén a futár felé eljárni. E lehetséges kényelmetlenségek miatt a webáruház egy másodlagos opciót is kínál. A vevő az alumínium profilból kiszedheti a LED szalagot és azt mint tekercset, borítékban ajánlott levélként is visszaküldheti. Ekkor a webáruház értelemszerűen szintén csak a csere LED szalagot küldi. Így az új LED szalag visszaszerelése (öntapadós szalag) az alumínium profilba a vevő feladata. A webáruház a garancia érvényessége alatt mindenképpen csak a visszaküldött részeket javítja, vagy cseréli.
  • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
  • A garancia vállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot és működtető alkatrészeit kizárólag oda ragassza, rögzítse, ahol annak eltávolítása során keletkező látványt is elfogadja, vagy elfogadja azt, hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül később más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során csavar, vagy ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.
.

Az alumínium profilba szerel LED szalagok a webáruházban 50, 80, 100, 120, 150 és 200cm-es hosszúságban kaphatóak. Ha Önnek más méretre van szükséges, három dolgot tehet:

 1. Eggyel hosszabb alumínium profilos LED szalag szettet tesz a kosárba mint amire szükséges van. A számlázási adatok megadásakor az egyéb közlemény rovatba pedig beírja, hogy ténylegesen milyen hosszút szeretne megkapni. Tehát kosába tesz egy 120cm hosszút, de megírja, hogy 108cm- hosszúra van szüksége. Így a kért 108cm-re vágot változatot fogja megkapni a 120cm-es áron. Természetesen a rövidebbre vágott világítás arányosan kevesebb LED-et, kisebb fényáramot és kisebb fogyasztást fog eredményezni.
 2. Dönthet úgy is, hogy megrendeli az eggyel hoszabb szettet, és majd Ön akarja rövidebbre vágni. Ekkor a számlázási adatok megadásakor az egyéb közlemény rovatba pedig beírhatja, hogy a szalagot ne ragasszuk be az alumínium profilba, mert úgy könnyebb méretre vágni.
 3. A haramadik megoldás, hogy nem szette vásárol, hanem, külön vásárol 2 méteres szálban alumínium profilokat, tetszés szerinti darabszámban rögzítő füleket, végzárókat, külön méterre Led szalagokat, és majd a megfelelő méretre darabolja a profilt, a szalagot, a szalagvégekre vezetéket forraszt és így a webáruház szett kínálatától teljesen független egyedi, kialakításokat készíthet.

A szett minden eleme kínai gyártmány.

Az enegiacímke az összeállított szett LED szalagjának az energiacímkéje, melyen a feltüntetett fogyasztás 1 méter LED szalagra vonatkozik.


.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^