24W - Optonica 12 Voltos transzformátor (P1M DC-Jack csatlakozós tápegység)

2750,- Ft/darab
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

 • 24W - (átmenő) teljesítmény.
 • Védelem:
 • AC 100-240V - Bemeneti feszültség.
 • Kimenet: DC 12V, 2A (egyenáram)
 • Méret:
 • Garancia: 1 év
 • Webáruházi azonosító: op-36va-trj
12 Volt egyenáramot igénylő LED-szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz, azok vezérlőihez való, kizárólag háztartási célra!
.
A csatlakozók levágása, a tápegység megbontása garancia vesztéssel jár. Amennyiben a tápegységhez nem DC aljzatú LED terméket kíván csatlakoztatni, hanem szabad vezetékvégek állnak rendelkezésre, úgy vásároljon egy DC Jane csatlakozó aljzatot, mely sorkapcsos bekötésű.Ez egy általános egyenirányítós transzformátor sorkapcsos bekötéshez, nem pedig LED-ek számára kifejlesztett un. LED-meghajtó, de a legtöbb 12Volt egyenáramot igénylő LED-fényforrás számára megfelelő lehet.
FONTOS, hogy Ez tápegység csak lakossági felhasználásra alkalmas! Napi 3-4 óra használatra!

A tápegységet túlterhelni nem szabad, maximum a névleges teljesítmény 80-85 %-ig!

Ha fokozottabb használatra, tartós üzemre keres tápegységet, ha megfelelő biztonságban akarja tudni ledjeit, válasszon LED meghajtót, melyek az alábbi előnnyel rendelkeznek:
 • ezek úgy lettek megépítve, hogy a LED sajátosságai figyelembe véve olyan tápellátást nyújtsanak, amely leginkább biztosítja a LED-ek hosszú élettartamát (túlfeszültség-, rövidzárvédelem, stb.).
 • ezek a LED-meghajtók többségükben IP67-es vízállósági védelemmel rendelkeznek,
 • valamint olyan bordás fémházban vannak, amely a folyamatos üzem esetén is biztosítja a megfelelő hőleadást.
 • számos 12 Voltos tápfeszültséggel működő LED-lámpa garanciavállalása csak abban az esetben lehetséges, ha egyidejűleg a LED-lámpákkal ilyen LED-meghajtót is vásárol.
 • számos LED fényforrás szabályozása, vagy csak fel- és lekapcsolása úgy történik, hogy a transzformátor folyamatosan áram alatt van, akkor is ha a LED nem világít. Ebből adódóan, Önnek olyan kiváló hatásfokú LED-meghajtóra van szüksége, mely használaton kívüli időszakban is minimális fogyasztású. A speciális LED-meghajtók ilyen jó hatásfokú transzformátorok, így többszörösen megéri LED-meghajtót is beszerezni.
P1I-től vagy P2M-ig a DC csatlakozó különbségek:
A DC csatlakozó I és J jelölések 5,5x2,1mm érintkező keresztmetszetűek, az L és M jelölésű DC csatlakozók 5,5x2,5mm érintkező keresztmetszetűek. Ezeket a típusjelöléseket az olcsóbb gyártók nem adják meg, így jelzés nélkül változtathatják is a termékeket. A webáruház azonosítja be és igyekszik lekövetni a változtatásokat. A LED szalag világításokhoz használatos DC csatlakozó 5,5x2,1-es, azaz P1J, vagy P1I. Tehát a LED vezérlők, LED szalagon lévő aljzatok 5,5x2,1mm méretűek. Az 1-es és a 2-es jelölés közötti különbségek, hogy a 1-es típuson egy vágás látható, ez a dugók belsejében egy rugós nyelv (tuning fork style) található, ami stabil rögzítést biztosít. Ebből következik, hogy egy 5,5x2,5mm érintkező keresztmetszetű ( L, M ) dugót egy 5,5x2,1mm-es aljzatba ( I, J ) is be tudunk dugni és jól rögzül. Ugyanezt fordítva nem tudjuk megtenni, egy 5,5x2,1mm-es dugót soha nem tudjuk egy 5,5x2,5mm-es aljzatba bedugni. Valójában az 2-es típusokban is van mélyen egy rögzítő nyelv, de az nem látszik.
Azaz páldául P1J DC azaz 5,5x2,1mm-es aljzatba be tudjuk dugni a P1M DC 5,5x2,5mm-es dugót, de fordítva nem. Mivel a 12, vagy 24 Voltos LED szalagokon, vagy vezérlőkön PJ aljzat található, így észre sem vesszük, hogy a tápegységünk dugója P_M, gond nélkül használhatjuk. Pl. a paneltápos m-ITX számítógépek minimum P_M DC aljzattal vannak szerelve, ezekhez mindenképp P_M-es adaptert kell használni, mert a P_J dugó nem fog belemenni.
.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^