V-TAC 300 LED (3528SMD) IP65 vízálló 12V LED-szalag 5m, zöld (KIVITELEZŐKNEK)

2795,- Ft/tekercs
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 18 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 1250lumen
 • Hatásfoka: 69 lumen/Watt
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 8x3mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: zöld
 • Ez a LED lámpa 300 darab 3528 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 12Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP65
 • Garancia: 2 év, 12 Volt egyenáramú tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: ll-300led-szalag-kul-z
A fenti ár egy 5 méteres tekercsre vonatkozik.

Sok kültérinek nevezett LED szalagon szerepel az IP65-ös védettség jelölése, azonban azokon a LED szalagokon a védelem, csak a szalag LED-ekkel ültetett felületére vonatkozik. Azok hátlapján és élén nincs védelem, így ott az eső idővel kért tud okozni, így az inkább csak eresz alá esőtől védett helyre való inkább. Ez az IP65-ös vízálló LED szalag körkörös szilikon védelemmel van ellátva, hasonlóan, mint a víz alá is rakható IP68-as, csak annál vékonyabb, valamint ezek hátlapján is 3M típusú kétoldalas Öntapadó szalag található. A 12Voltos LED szalag 3 LED-enként vágható, darabolható, a szalagon jelölt helyeken. A vágási jelöléseknél a fehérre festett réz szalagon szabadon lévő pontokra vezetéket tudunk forrasztani, vagy a LED szalagokhoz speciális toldó, bekötő elemekkel forrasztás nélküli illesztést tudunk kialakítani. Fontos, hogy minden vágással, toldással, a LED szalag az IP65-ös vízállóságát elveszíti, így annak biztosítására, a vágási felületek vízhatlan szigetelésének ismételt kialakítása a helyi kivitelező feladata.

A toldó, bekötő elemek kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy igaz ugyan, a LED szalag a szilikon védelemmel együtt 10mm széles, de maga az áramköri szalag csak 8mm, így az egyszínű 8mm széles LED szalaghoz való elemek közül válasszunk.

A toldó elem kiválasztása során az is fontos tudni való, hogy igaz ugyan, hogy a LED szalag csak 10mm széles, de ennek ellenére, ha LED profilba kívánja elhelyezni a LED szalagot, akkor nem tud a LED profilon belül toldó elemet használni, mert a LED profilokban általában 10mm széles hely van, azaz a LED szalag belefér, de a toldó elem (mivel szélesebb mint 10mm) már nem, így a LED profilon belül forrasztani kell, sőt az egész 5 méteres tekercs végeinek zárósapkái sem férnek el. Tehát LED profilba helyezési igény esetén a kivitelezés helyi forrasztás és szilikonos tömítés a járható út.
.
Természetesen a kivitelezés helyén rendelkezésre álló lehetőségek függvényében, itt is szem előtt kell tartani a jó hőleadás biztosítását, annak ellenére, hogy ez egy méterenként csak 4Watt fogyasztású LED szalag. Célszerű, vagy jó hővezető felületre ragasztani a LED-et, vagy alumínium LED profilba helyezve felhasználni. Hiszen minél alacsonyabb működési hőmérsékletet biztosítunk a LED-nek, annál hosszabb élettartamra számíthatunk.
.
A LED szalag működtetéséhez szükséges még tápegységet vásárolnia (12Volt egyenáramot biztosító tápegységet), egy kapcsolót vagy a fényerőszabályzó dimmert. A szép megjelenéshez és a jobb hővezetéshez célszerű lehet még LED profilt is vásárolnia, valamit a bekötésekhez, illesztésekhez, toldó elemek is szükségesek lehetnek.

Ha eldöntötte, milyen hosszú LED szalagot akar egyszerre működtetni. Számolja ki összesen az hány Watt fogyasztást eredményez. A kapott számnál erősebb értékű VoltAmperes (VA) DC 12Voltos LED meghajtót kell választania.

A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes, valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret. Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!

A 12 Voltnál erősebb feszültség, valamint a LED hőleadását akadályozó környezet, esetén a LED várható élettartama (adott esetben akár drasztikusan is) lerövidül! Emiatt 12Voltos akkumulátorról is csak feszültségszabályozón keresztül használjuk, hiszen egy feltöltött 12Voltos gépjármű akkumulátor 14Volt felett van.
FIGYELEM!
Ez villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termékhez LED profil, tápegység, vezérlő, szükség esetén jelerősítő, plusz vezeték szükséges, valamint a csatlakozásokat forrasztással célszerű a szalagon biztosítani. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamossági szakemberrel végeztesse!
Párkányba rejtett LED szalag elvi bekötési rajz, rossz és jó megoldások
.

Kínai gyártmány.


V-TAC 300 LED (3528SMD) IP65 vízálló 12V LED-szalag 5m, zöld (KIVITELEZŐKNEK) energiacímkéje

A jobb oldali (mobilon nézve e szöveg feletti) energiacímke, már az új EU BIZOTTSÁG 2019/2015. számú felhatalmazáson alapuló rendelete szerinti energiacímke, mely közvetlenül az EPREL – Az energiacímke-köteles termékek európai adatbázisából került betöltésre.

A fényforrás műszaki paramétereit megtekintheti a https://eprel.ec.europa.eu oldalán közvetlenül az alábbi linkre kattintva:
Termékinformációs lap HTML oldalon,
vagy letölthető itt: Termékinformációs lap PDF formátumban.

Ha ezt nyomtatott változatban nézi, akkor a mobiltelefonja QR-kód olvasó alkalmazásával olvassa be az energiacímke QR kódját és megkapja az ERPEL Termékinformációs lap linkjét.

V-TAC 300 LED (3528SMD) IP65 vízálló 12V LED-szalag 5m, zöld (KIVITELEZŐKNEK) spektrumképe
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^